. On the map London = Londýn Aj pro r. reálie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

pro 4. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Povrch ČR
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Poznávačka obratlovců
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Pro animaci a změnu snímku klikej!
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 1.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Aj 4.-5.r. St. Valentine´s Day - reálie
Markéta Horáková Kvinta B
On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
OSTATNÍ DRUHY DOPRAVY.
Anglický jazyk pro ročník reálie VY_22_INOVACE_J-A-07 Aj 3. -5
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Spojené království Velké Británie
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Vzdělávací obor: Matematika
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pietrová. CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_1.3.AJ3,4.01/Pv.
Autor: Mgr. Helena Nováková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Británie a Irsko Z_124_Evropa_Británie a Irsko
VY_32_INOVACE_15_Marie Terezie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
Spojené království.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Téma: Praha - kvíz Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda VY_32_Inovace/8_453 Dne:
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
VY_32_INOVACE_433, 22. sada, Prvouka
VY_32_INOVACE_14_Jan Amos Komenský Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Digitální učební materiál
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
LONDON P L A F A C M E O S U S.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_04_LH Předmět: Anglický jazyk Ročník: 9. Téma: Londýn
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

. On the map London = Londýn Aj pro 4.-5. r. reálie VY_22_INOVACE_J-A-09 On the map London = Londýn Aj pro 4.-5. r. reálie Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela Ondrisová není –li uvedeno jinak Pro animaci a změnu snímku klikej!

Na mapě Spojeného království leží Londýn = London zde. 8 000 000 obyvatel

hlavní město =capital Londýn Londýnská city, Westminsterský palác  s věží Big Ben,  Tower Bridge a Tower.

Tower of London

Tower Oficiální název londýnského Toweru (angl. Tower of London) je Palác a pevnost Jejího Veličenstva, Tower of London (Her Majesty's Palace and Fortress, The Tower of London), ačkoli posledním králem, který ho používal jako palác byl král Jakub I. (1566 – 1625). Bílá tvrz (White Tower), čtvercová budova s vížkou na každém rohu, která dala této pevnosti jméno, je uprostřed komplexů budov u řeky Temže v Londýně, sloužila jako pevnost, zbrojnice, pokladnice, mincovna, palác, místo poprav, observatoř, útočiště a vězení především pro vězně z vyšších vrstev. Poslední příklad použití dal vzniknout rčení poslat do Toweru což znamená uvěznit. Alžběta I. zde byla vězněna v době vlády její sestry Marie, naposledy byl Tower použit jako vězení v době Druhé světové války pro Rudolfa Hesse.

Personál Toweru - Yomen Wardwrs plní funkci průvodců, provádí taktní ochranu a je i turistickou atrakcí. Každý večer tito dozorci provádí Ceremony of the Keys – procedurální uzamčení bran Toweru. S ohledem na starou legendu jsou zde, na náklady vlády, chováni havrani. Pověst uvádí, že dokud budou v Toweru havrani, bude Anglie bezpečná vůči invazi. Jména osmi havranů, kteří jsou nyní v Toweru - Gwylum, Thor, Hugine, Munin, Branwen, Bran, Gundulf a Baldrick.

Westminsterský palác a hodinová věž na jeho severovýchodní straně, pohled z Westminster Bridge.

Pojmenování Jméno Big Ben se téměř všeobecně používá pro celou hodinovou věž. Ve skutečnosti je Big Ben jméno hlavního a největšího zvonu ve věži, který odbíjí celou hodinu. Podle jednoho z několika výkladů je zvon pojmenován po hlavním staviteli siru Benjaminu Hallovi, a podle jiné verze je pojmenován po nejtěžším zápasníku své doby Benjaminu Cauntovi.

Westminsterské velké hodiny Westminsterské velké hodiny. Hodinová ručička je dlouhá 2,7 m  a minutová 4,3  m.

Tower bridge open for traffic, 1900 – Tower bridge otevřen pro dopravu,1900

Pohled z výšky na okolí Tower Bridge.

Rozpětí: 244 m Otevřen: 1894

Tower Bridge = zvedací most v Londýně nad řekou Temží. Vedle něj stojí Tower, podle níž se jmenuje.

Stavba mostu byla dokončena v r. 1894

Londýn leží na řece Temži = Thames , povodňové bariéry

Tok řeky Temže ústí do Severního moře.

Trafalgar square /náměstí/- místo setkání lidí 2009

Panoramatický snímek 360° rok 2009

Trafalgar square malíře Jamese Pollarda /datum neznámo/.

Dobový filmový snímek dopravy na Trafalgar square.

Na mapě Londýna vyhledej další pamětihodnosti a současnou architekturu viz odkaz na www: http://www.mapy.cz/#q=lond%25C3%25BDn&t=s&x=-0.059226&y=51.510486&z=13&d=base_26978_0_2&c=f

Mapa Spojeného království, autor: wikipedia user Barryob Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy /cit.2011-11-30/ dostupné pod licencí Creative Commons na www: Mapa Spojeného království, autor: wikipedia user Barryob http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:London_(European_Parliament_constituency). Obrázek, Londýnská City, Westminsterský palác s věží Big Ben, Tower Bridge a Tower.,User: Jza84 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:442px_-_London_Lead_Image.jpg Tower of London, autor: Original photo by Wjfox2005, rotated and contrast enhanced by User:Arpingstone,volné dílo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Tower_of_london_from_swissre.jpg Text – Tower , Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Tower [online]. c2011 [citováno 30. 11. 2011]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Tower&oldid=8649549> Obrázek Yeomen Warders, autor: Arpingestone, volné dílo http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Yeoman.warder.toweroflondon.arp.jpg Popis , Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Tower [online]. c2011 [citováno 30. 11. 2011]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Tower&oldid=8649549> Big Ben- Hodinová věž, Uživatel Arpingstone ,volné dílo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Clock.tower.from.westminster.br.arp.750pix.jpg Pojmenování, Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Big Ben [online]. Dostupnýc2011 [citováno 30. 11. 2011]. z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Big_Ben&oldid=8794063> Ciferník věže Big Ben, Uživatel Arpingstone ,volné dílo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Big.ben.scaled.arp.750pix.jpg Tower bridge 1890-1905, volné dílo,Photoglob AG, Zürich, Switzerland or Detroit Publishing Company, Detroit, Michigan http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/London-TowerBridge-1900-Closed.jpg Oblast kolem TB z výšky, autor: Photo by en:User:Lumidek ,volné dílo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Tower-bridge-air.jpg Tower Bridge , autor: Přemysl Otakar, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Tower_bridge1.jpg Tower Bridge, Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Tower Bridge [online]. c2011 [citováno 30.11. 2011]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Tower_Bridge&oldid=8928038> Stavba TB- volné dílo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Tower_bridge_works_1892.jpg

Temže a povodňové bariéry, autor: Photo by Tom Corser www.tomcorser.com. Licensed under Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 England & Wales (UK) Licence:http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/uk/deed.en_GB"). http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Thames_Barrier_London.jpg Mapa toku řeky Temže, autor: George Mel http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Thames_map.svg Trafalgar square, autor: Diliff http://en.wikipedia.org/wiki/File:Trafalgar_Square,_London_2_-_Jun_2009.jpg Trafalgar square 360° , autor: Diliff http://en.wikipedia.org/wiki/File:Trafalgar_Square_360_Panorama_Cropped_Sky,_London_-_Jun_2009.jpg Olej Jamese Pollarda /zemřel 1867/,Trafalgar square http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Trafalgar_Square_by_James_Pollard.jpg Ten frames of Trafalgar Square shot byWordsworth Donisthorpe in 1890 /dobový filmový snímek/,[show]Wordsworth Donisthorpe (1847–1913)  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Trafalgar_Square_1890_-_ten_remaining_frames_by_Wordsworth_Donisthorpe.gif