ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Rychlejší ovládání počítače
Práce s okny.
Lektor: Lenka Blahová.
Textový procesor (MS Word)
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Tabulkové procesory (MS Excel)
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Digitální učební materiál
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
postup tvorby prezentace
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Přepínání mezi programy
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
MS WORD 2010 – úvod do programu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Tvoření složek a zástupců
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Malování - uložení a otevření obrázku
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007 Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název projektu: Moderní škola Tematická oblast: MS Word Název vzdělávacího materiálu Začínáme pracovat s Wordem 2007 Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_19_1 Autor: Mgr. Jana Volfová

WORD 2007 Word je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office. Používá se hlavně na zpracování (formátování) textu.

Jak spustit aplikaci Word 2007  Aplikaci Word 2007 můžeme spustit několika způsoby:    První způsob: kliknout myší na nabídku Start (1) , potom kliknout na nabídku Všechny programy (2) . 2 1

Jak spustit aplikaci Word 2007 V nabídce Všechny programy vyhledat a kliknout na text  Microsoft Office  (3), poté kliknout na text  Microsoft Office Word 2007 (4) . Po kliknutí se spustí Word 2007. 3 4

Jak spustit aplikaci Word 2007 Druhý způsob: je vytvoření zástupce na ploše a následné spuštění z plochy. Zástupce si vytvoříme kliknutím pravého tlačítka myši v nabídce Start - Všechny programy – Microsoft Office- Microsoft Office Word 2007 (viz předch. postup). Poté v nabídce vybereme Odeslat (5) – plocha (vytvořit zástupce) (6). Spouštění provádíme dvojitým klikem na ikonu umístěnou na ploše (7). 7 5 6

Jak spustit aplikaci Word 2007 Třetí způsob spuštění Wordu je přidání odkazu do nabídky Po spuštění. Klikneme na Start-Všechny programy-Po spuštění . Na položku Po spuštění klikneme pravým tlačítkem myši a následně klikneme na Prozkoumat . Otevře se nám okno složky Po spuštění. Do této složky přesuneme pravým tlačítkem odkaz na Word z pracovní plochy a po zobrazení okna klikneme na Kopírovat sem. Po tomto kroku se vždy při startu počítače zapne i Word.

Popis okna 1 – tlačítko Office 2 – panel nástrojů Rychlý přístup 3 1 – tlačítko Office 2 – panel nástrojů Rychlý přístup 3 – ovládání okna 4 – pás karet 5 – vodorovné pravítko 6 – svislé pravítko 7 – stavový řádek 8 – svislý posuvník 9 – vodorovný posuvník 10 – lupa 11 – zobrazení stránky 1 4 5 8 6 9 7 11 10

Jak ukončit aplikaci Word 2007 1 Tlačítkem Zavřít v pravém horním rohu Klik na tlačítko Office (1) a příkaz Zavřít (2) Pomocí klávesové zkratky ALT + F4 2

Použité zdroje: Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autorky.