Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
OBHAJOBA ZÁVĚREČNÉ PRÁCE MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ KOORDINACE V OBLASTI ICT 2008.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Implementace konceptu ECDL do výuky ZKVALITŇUJEME CESTU K POZNÁNÍ.
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
ELearning Snímek 1 eLearning Tomáš Kubálek
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Didaktika distančního vzdělávání Základní pojmy a vztahy.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 eLearningový systém ELIS Roman Malo
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Efektivní Knowledge management
Didaktické formy.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Testovací aplikace včera a dnes
Název operačního programu:
Náklady a efektivita e-learningu
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ

SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Learning management system Zdeněk Jelínek

Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro – Tvorbu kurzů – Správu kurzů – Používání kurzů – Vše v eletrkonickém protředí

Learning management systém Systémy pro řízení studijních kurzů – CMS – Course Management systém) Soubor: – Vzdělávacích nástrojů pro učení, komunikaci a spolupráci – Podpůrných nástrojů pro porces správy a vedení kurz

Learning management systém Systémy pro tvorbu obsahu studia – LCMS – Learning Content Management Systems Slouží pro: – Management obsahu kurzů Obsah kurz z výukových modulů v databázové knihovně pro opětovná použití

Learning management systém Systémy pro řízení vzdělávání – ELMS – EnterproceLearning Management Systems Integruje: – LMS – LCMS do komplexnějších systémů. Převládá LCMS.

Learning management systém LMS – Open Source – Odpadají náklady související se zakoupením licence

Elektronický dokument Je to prostředek sociální komunikace. Od klasických dokumentů se odlišuje zejména digitálním způsobem záznamu na digitálním nosiči – optickém nebo magnetickém

Didaktický test Složka řídící – učitel Složka řízená – student – Dvě fáze: Odevzdávání nových poznatků a tréning zručností (cvičení) Kontrola osvojení poznatků a nabytých zručností (test, zkouška)

Didaktický test Uzavřené otázky Dichotomické – posoudí pravdivost S výběrem odpovědi Vybere jednu nebo více možností Uspořádací – uspořádá možnosti Přiřaďovací Uspořádá dvojice ze seznamu Otevřené otázky Se stručnou odpovědí Doplňovací Doplní chybějící údaj Produkční Celá metodická odpověď S úplnou a širokou odpovědí

Prezenční forma studia a E-learning Vzdělávání – Představuje službu poskytovanou vzdělávací agenturou Odpovídá na otázky: – Kdo jsou studenti – zákazníci – Jaký je obsah, forma,organizace a realizace učebních procesů – Kdo bude dodavatelem přidané hodnoty vzdělávání a jaká je kvalita – Existuje nějaký průnik mezi složkami?

Prezenční forma studia a E-learning Vztahy Studenti- zákazníci Učitelé – dodavatelé AbsolventiPraxe