DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

DAB/DAB+ potenciál rozvoje služby
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Tato prezentace byla vytvořena
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Nabídka produktů pro pracovníky v oboru farmacie
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
RRM 12´29 Nový rozhlasový produkt na trhu v CS 12-29: posluchačů týdně posluchačů denně 29 % share Zdroj: SKMO-Radio Projekt,
StrongFutureInternational. Jednodušší to již nebude ! Nechte se vést úspěšnými! Začněte budovat svůj business ještě dnes !  Chcete být sami svým šéfem?..
Budoucnost WiFi. Budoucnost WiFi technologie vyšší rychlosti (100 Mb/s v roce 2004, 300 Mb/s v roce 2007) vyšší bezpečnost (802.11i) nové frekvence 5.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Elektrotechnika Přenosová technika
26.Bezdrátový přenos informací
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Tato prezentace byla vytvořena
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Jan Hummel Fruitisimo.
Vysílací síť DVB-T Nový rozsah a nová technologie pro spokojenost diváků a posluchačů v Praze, v Brně a v Ostravě 9. února 2006.
Žít či nežít virtuální životy? Martin Dvořák beVirtual, s.r.o. Brno,
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
TELEKO1 Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice Ing. Tomáš Řapek Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Aktuální trendy na trhu televizních přístrojů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Tato prezentace byla vytvořena
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Multimédia Žlutířová Eva.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Chronologický přehled vývoje médií
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Český telekomunikační úřad
Český rozhlas - DAB+ Zbiroh 2018.
6. Digitalizace televizního signálu
Transkript prezentace:

DAB/DMB perspektiva pro ČR

World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB IP a služeb s nimi spojených

World DMB Forum Steering Board European DAB Committee (EAC) Technical Committee Regulatory and Spectrum Committee Marketing Committee World DMB Asia Committee

World DMB Forum aktuální informace změna názvu World DAB ► World DMB nový kodek MPEG 4 HE AAC v2

Fakta ze světa - produkty okolo 300 DAB a 100 DMB produktů od více než 100 světových výrobců odhad 2006 > prodaných přijímačů DAB přijímače od 1200 Kč

Fakta ze světa - provozovatelé 40 zemí testuje nebo již zavedlo DAB sítě Evropa se zaměřuje na audio služby Asie více na video služby

DAB v Evropě

nejrychlejší rozvoj DABu v Evropě

Nutné předpoklady pro úspěch DABu široký rozsah atraktivního obsahu dobré pokrytí bohatý sortiment dostupných přijímačů zvládnutý regulační rámec kvalitní marketing a promo silná podpora od broadcasterů (veřejnoprávních i soukromých), provozovatelů sítí, prodejců přijímačů a regulátorů Jakýkoliv chybějící element způsobí neúspěch nové technologie!

Jak začít s DABem veřejnoprávní rozhlas je všude průkopníkem, pak nastupují silní priváti pokrytí - raději méně ale kvalitněji bezplatný příjem

Konvergence multimédií Ke konvergenci již dochází. např. mobilní telefon – volání, SMS, personální data a plánovač, Internet, audio a video přehrávač, kamera, DAB rádio a DMB TV

DAB bude všude okolo nás

III. pásmo Vynikající výsledky konference Ženeva 2006 Pro ČR 3 vrstvy kanálů s možností sestavit regionální i celoplošné sítě. L-band Pro ČR jeden celoplošný příděl a 2 vrstvy kanálů s možností sestavit metropolitní nebo lokální sítě. V případě přetrvávajících kmitočtových potíží pásma VHF nastartovat vysílání v L- bandu ve větších městech i pro celoplošné stanice. Pak lze migrovat do III. pásma (jako např. v Německu).

Co se zastaralými analogovými přijímači?