Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích - 17. a 18. 6. 2005 aktualizace říjen 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
DAB/DAB+ potenciál rozvoje služby
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
TV, video.
Tato prezentace byla vytvořena
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Šíření rozhlasového vysílání digitalizace, experimenty a trendy Invex a Digitex Brno, říjen 2005 Martin Indra, Tomáš Přikryl Útvar produktového marketingu.
DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.
Radiokomunikační sítě – RKS (referát)
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Elektrotechnika Přenosová technika
26.Bezdrátový přenos informací
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Tato prezentace byla vytvořena
České Radiokomunikace
Současný stav a výhledy digitálního
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Digitální televize 36ACS Lukáš Skřivánek 2006/2007.
Tato prezentace byla vytvořena
Vysílací síť DVB-T Nový rozsah a nová technologie pro spokojenost diváků a posluchačů v Praze, v Brně a v Ostravě 9. února 2006.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
PŘÍJEM INFORMACÍ 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
České Radiokomunikace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Druhy připojení k internetu
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Rozhlas AM - používané kmitočty
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
GSM.
Přímé přenosy Petr Janda.
Multimédia Žlutířová Eva.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
MUX4 Regiony Digital Broadcasting s.r.o.. DVB-T MUX 4 Parametry 52 vysílačů Pokrytí (podle měření ITU-R P ): 92,2% území České republiky 95,5% obyvatel.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Role ČT v rozvoji DTT.
Změny v rámci digitálního vysílání kabelové televize DVB-C
6. Digitalizace televizního signálu
Transkript prezentace:

Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005

červen 2005 O společnosti ČRa ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. jsou významný telekomunikační operátor s celostátní působností: vysílací služby rozhlas AM a FM televize satelitní komunikace telekomunikační služby Bluetone hlasové datové internetové Bluetone Premium ADSL a Business ADSL Bluetone Wifi Bluetone Angel

červen 2005 O společnosti ČRa ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. jsou průkopníkem digitálního šíření televizního a rozhlasového signálu v České republice systémy digitálního vysílání ČRa rozhlas T- DAB (Digital Audio Broadcasting) 03/1999 — 12/ /2005 — 11/2005 televize a rozhlas DVB-T (Digital Video Broadcasting) od 05/2000 rozhlas DRM (Digital Radio Mondiale) 10/2003 — 11/2003 vysílání DVB-T experiment od na TV kanálu 25 Praha-město (Praha 3, Mahlerovy sady) Praha (Jíloviště, Cukrák) veřejné vysílání od

červen 2005 Co přináší DVB-T? více programů snadnější příjem digitální kvalita obrazu a zvuku možnost přímého digitálního záznamu doplňkové a interaktivní služby

červen 2005 Co přináší DVB-T: více programů Na jednom TV kanálu lze vysílat buď jediný analogový TV program nebo digitální programový multiplex DVB-T Multiplex ČRa ve veřejném vysílání na kanálu 25 obsahuje: 4 televizní programy (ČT1, ČT2, ČT24, NOVA) 6 rozhlasových programů (ČRo2-Praha, ČRo3-Vltava, ČRo Leonardo, ČRo D-Dur, Rádio Česko a Frekvence 1) modely interaktivních služeb MHP

červen 2005 Co přináší DVB-T: snadnější příjem digitální příjem je snadnější skupina vysílačů na stejném kanálu dobře vykryje území použijí se dosavadní antény (jde většinou o stejné TV pásmo) není třeba namířit anténu jinam (jde většinou o stejné vysílače) textové informace o stanici a o kvalitě příjmu

červen 2005 Co přináší DVB-T: digitální obraz a zvuk digitální příjem přináší precizní obraz a zvuk kresba, barvy a kontrast věrné, bez zkreslení, jako ve studiu potlačení drobných vad přenosu žádné rušivé odrazy (stíny, duchy, barevné stopy) podstatné snížení vlivu interferencí přijímač ukazuje sílu a kvalitu signálu

červen 2005 Co přináší DVB-T: digitální záznam digitální příjem umožňuje přímý digitální záznam obraz a zvuk v digitální kvalitě u vás doma lze pořídit dokonalý záznam přímo na moderní digitální média (disk počítače, samostatný vnější disk, DVD) záznam lze pořizovat průběžně ("časové okno" do minulosti) záznam lze snadno stříhat a jinak upravovat skladovat a evidovat posílat

červen 2005 Co přináší DVB-T: doplňkové služby digitální příjem přináší doplňkové služby a interaktivitu elektronický programový průvodce EPG MHP aplikace (info, hlasování, testy, hry, sázky, e-obchod…) superteletext interaktivita - zpětný kanál přes internet

červen 2005 SFN PH-25 DVB-T ČRa (příjem uvnitř budov) E>88 dBuV/m

červen 2005 SFN PH-25 DVB-T ČRa (příjem vnější anténou) E>57 dBuV/m

červen 2005 Vysílání na kanálu 25 (Praha) Praha-město (Praha 3, Mahlerovy sady)Praha (Jíloviště, Cukrák)

červen 2005

Digitální televize: co potřebuji? K příjmu digitální televize a rozhlasu je třeba: dosavadní televizor a anténa settopbox (cca od 2 000,- Kč) settopbox se zapojí mezi anténu a televizor (příp. video, hifi věž) settopbox se po zapnutí sám nastaví (v Praze kanál 25)

červen 2005 ČRa - telekomunikační operátor ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. jsou všestranný telekomunikační operátor, který provozuje služby digitální televize DVB-T a další systémy digitálního vysílání: spolehlivý a odborný personál prověřené a zvládnuté procesy dlouhodobá zkušenost s praktickými aspekty přenosu a vysílání na celém území ČR pečlivý výběr a údržba přenosové a vysílací technologie vlastnictví anténních stožárů a systémů a jejich soustavná údržba rozsáhlá a výkonná zálohovaná distribuční infrastruktura projekt sítě DVB-T "A" operuje s největším pokrytím připravena tvorba a vysílání interaktivních služeb

červen 2005 Vysílací síť ČRa DVB-T "A"