Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
der Jahreskalender Anotace
Advertisements

Pro bystré hlavy ! Máte dva džbány, pětilitrový a třílitrový a neomezený zdroj vody. Dokážete odměřit čtyři litry? Nevíte ? – Zkuste nápovědu.
Liturgický rok.
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
ČAS.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Heslo na každý den..
Čas a jeho měření.
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
1. Doplňte logicky za sebou nasledující řádky: 25 bodů 2. Doplňte jedinou čárkou tuto matematickou úlohu správně: 25 bodů 3.Napíšte něco do tohoto pole:
KSO/FIPV1-Příklad 9.2 Tomáš Pražský 1. Zadání: 14.června 1998 je otevřen účet vkladem $3100. Dále jsou realizovány pololetní vklady o velikosti $880 po.
Pan X říká příteli panu Y: „Mám tři dcery. Když vynásobím jejich věk dostanu číslo 72, když sečtu jejich věk dostanu číslo stejné, jako má dům před kterým.
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
1. Doplňte logicky za sebou nasledující řádky: 25 bodů 2. Doplňte jedinou čárkou tuto matematickou úlohu správně: 25 bodů 3. Napište něco do tohoto pole:
Navštěvuji základní školu L. Kuby 48 Školní rok začíná v září Školní rok má 10 měsíců Učíme se podle rozvrhu hodin Vyučovací hodina má 45 minut Navštěvuji.
DĚLITELNOST Prvočísla Dělitel Násobek Znaky dělitelnosti Čísla složená.
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Velikonoce – jen svátky jara?
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
MěVG Klobouky u Brna.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (23. – 35. úloha) III. označení digitálního.
PŘIROZENÁ ČÍSLA. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu:
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Dny v týdnu úterý pondělí čtvrtek středa sobota pátek neděle
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_143_Výlet-slovní úlohy AUTOR: Jana Dzubáková ROČNÍK, DATUM:
Víte, jak pomocí doutnáků a zapalovače odměřit čas přesně 45 sekund ?
ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA TISÍCE, DESETITISÍCE, STATISÍCE:
VY_62_INOVACE_05_FINANCE Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Kalendář - únor Petr Machala. Únor bílý – pole sílí 2.2. – Na Hromnice o hodinu více – Sv. Valentýnek – jara tatínek Víte, kolik má únor dnů? Znáte.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Prvouka Ročník : 1.
Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.
Tradice Velikonoc.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
MS Excel, 5. AG, Funkce datum a čas Tvůrce : Mgr. Jan Vavřík Základní škola a městské osmileté gymnázium, Bruntál, Školní 2.
Kalendář a jeho vývoj.
5. lekce.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Interaktivní procvičování anglických slovíček na téma dny v týdnu.
Liturgický rok. každý rok si připomínáme všechny události z Ježíšova života také si připomínáme svaté, kteří ukázali, jakými různými způsoby můžeme následovat.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Části roku Mgr. Lenka Stará
1.
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Matematická rozcvička
Autor: Mgr. Radana Marelová
Troufneš si? Uvítání, představení se. Nalákání na kvíz, budou odměny , ale největší odměnou je vlastní poznání. Budeme na to mít 10 minut. O jaké lidi.
KALENDÁŘ.
Čas Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Charakteristika výukového materiálu
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Lhůty ve správních řízeních
LECHTAL s JEKA Rakouské Tyrolsko –
Heslo na každý den..
pedagogických pracovníků (NÚV).
Čas Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Procvičování ruských slovíček na téma
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Středa 25. dubna zase po týdnu v pondělí započaly práce na úpravě naší ulice. Přivezly obrubníky obrubníky.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první pondělí v měsíci. První pondělí po první neděli v témže měsíci se již koupal v Kodani. Poslední sobotu před poslední nedělí v dalším měsíci si prohlížel Atény. Do Oděsy přijel poslední sobotu téhož měsíce. Určete den, měsíc a rok začátku a konce cesty ! Příhoda se odehrála již v tomto století. Nevíte ? – Zkuste 1.nápovědu 4/2012 Hned to nevzdávejte ! Chvíli logicky uvažujte !

Nápověda č.1 Nejprve je nutno spočítat kolik dní cesta trvala. Ze zadání jednoznačně vyplývá, že měsíc, ve kterém cesta začala, začínal pondělím a následující měsíc končil sobotou ! Ještě nevíte ? – Zkuste 2.nápovědu Zpět k zadání

Nápověda č.2 Pokud cesta začala v pondělí a skončila v sobotu, musela trvat 62 dní. Dva po sobě jdoucí slunné měsíce, které jsou vhodné i ke koupání jsou pouze červenec a srpen. Jiné dva po sobě jdoucí měsíce mají dohromady vždy jen 61 dní. Zpět k zadání Ještě nevíte ? – Zkuste 3.nápovědu

Nápověda č.3 Víme, že červenec musel začínat v pondělí ! Otázka zní, kdy začínal červenec v pondělí. V roce 2011 začínal červenec v pátek V roce 2010 začínal červenec ve čtvrtek V roce 2009 začínal červenec ve středu V roce 2008 začínal červenec v úterý (posun vždy o jeden den v nepřestupné roky) V roce 2007 začínal červenec v neděli (posun o dva dny v důsledku přestupného roku 2008) Už víte ? – Správná odpověď zní: Zpět k zadání

Řešení úlohy: Cesta započala 1. července 2002 a skončila 31. srpna 2002 Nezoufejte, ke správnému řešení dospěje málokdo ! V budoucnu nastane stejná situace zase až 1. července 2013 Zpět k zadání 4/2012