SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR 9. 3. 2010 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Brno – Praha
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
AUTORITY Autoři Konference. Autoři - webovský formulář Pravidla  Web formuláře: nejdříve ověříme, jestli autor už v rejstříku je – vybereme ho z rejstříku.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT ARL Školení pro pokročilé. Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce.
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
AUTORITY Autoři Konference.
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha

Program K hodnocení (PhDr. Laiblová Kadlecová) Problémy systému Opravy dat RIV 2010 – odevzdání dat WWW stránky ústavů NUŠL Diskuze

Problémy systému Systém pracoval velmi pomalu, proto byl převeden na výkonnější server v důsledku většího zatížení systému. Zatížení systému bude nadále sledováno a analyzováno, aby k tomuto v budoucnosti nedocházelo. Informace na: CHYBY v systému - přednostně řešené

Změna termínů odevzdání změna!! Odevzdání průvodek a xml nejpozději pro MK – Kontrola KNAV „Překlopení“ systému na rok sběru

ASEPOVÝ ROK SBĚR 2010 leden 2010 statistiky AV Kontrola KNAV Odevzdání dat poskytovatelům Rozpory Kontrola dat poskytovatelem !!! Odevzdání dat RV Data v databázi RIV červen 2010 Hodnocení 2010 Změna struktury RIV Metodika hodnocení v roce 2010 Hodnocení 2009 => rozpory Opravy odevzdaných dat Nová data Odevzdání dat RV Rozpory

OPRAVY - 1 Opravy byly řádně odevzdány ve dvou dávkách. Proč nejsou v systému? Důvodem – změna v metodice, která není dosud dostupná. Čekáme na písemné vyjádření k dotazům: Jakým způsobem lze opravy dodat? Co má smysl vůbec opravovat? Za co budou sankce?

OPRAVY - 2 Ústně: Pokud byl záznam neoprávněně vyřazen z hodnocení, opět ho dát znovu s rokem sběru Mazání záznamu – záznamy se nemusí mazat nevadí, že tam bude duplicita. Výsledky, které již byly hodnocené nelze měnit či doplňovat opravnými dávkami údajů, ani žádat o jejich vyřazení. Opravy znovu prověříme, až budeme mít písemné pokyny, které byly přislíbeny, zřejmě po schválení metodiky 2010.

OPRAVY - 3 Ústně: UTISI – není potřeba dodávat do odevzdaných záznamů, nemá vliv na hodnocení. Není potřeba, aby se shodovaly anotace a klíčová slova se všemi předkladateli, nicméně garant by měl být ovšem shodný u všech předkladatelů. GARANT – rozporuplný údaj, který řeší vysoké školy i jiné instituce Pokud nebude uvedeno jinak, je jím nadále 1. autor z AV. Pokud budete chtít autora jiného, může se zadat.

GARANT Definice dle předávání údajů do RIV: Jeden z tvůrců výsledku určený autorským kolektivem, který odpovídá za daný datový výstup týkající se předávaných údajů o výsledku. U výsledků projektů a výzkumných záměrů se obvykle jedná o řešitele odpovědného příjemci za řešení příslušného projektu nebo výzkumného záměru. Garant je odpovědný za předání shodných údajů o výsledcích všemi předkladateli. Garantem může být kterýkoliv autor, nejen autor z AV.

KONTROLA POSKYTOVATELE Kontrola existence vykázaného výsledku. Kontrola správnosti přiřazení výsledku k určitému druhu. Kontrola oborového zařazení.

Struktura 2010 Změny: Zrušeny neuplatněné výsledky Zrušeny překlady názvů a anotací do českého jazyka Do pole ISBN je možno psát i ISMN – není sice ve struktuře XML, ale v zmiňuje se v metodice Změna struktury dat L2-mapa nové pole, které se musí vyplnit do RIV ekonomické parametry výsledku L3-certifikovaná metodika nové pole, které se musí vyplnit do RIV poddruh - léčebný postup, památkový postup, certifikovaná metodika Výzkumné zprávy s neutajovanými daty do RIV jako O

Úpravy systému Ve formulářích: Byla přidána nová pole, odebrána pole, která se nebudou vyplňovat V klientovi: Byla přidána nová pole Byly vytvořeny nové xml soubory se strukturou 2010 Úprava kontrolního programu

Podpora

Podpora

FAQ – časté otázky

Podpora x FAQ Podpora Informace ke zpracování v ARL. Popis jak uložit informace do klienta, jak používat webové webové formuláře, IPAC, webové dynamické stránky, manuály. FAQ Dotazy týkající RIV, zařazení, obsahu, co často hledáte a je zveřejněno na podpoře.

Kontroly záznamů Kontroly ARL nejsou úplně shodné s kontrolami RV. Kontroly ARL se upravují jednou ročně, v době, kdy záznamy zpracovatelů mají neskutečné množství chyb, kdy se zjišťuje co v RIV upravili, kontrolují. Při kontrolách dat je nutno použít všech dostupných prostředků, tedy kombinovat kontroly ARL a RV.

Kontrola záznamů s UTISI

Co je důležité kontrolovat Podstatné je správné ISSN a ISBN Správné zařazení výsledku do druhu dle definice metodiky Počet tvůrců výsledku Rok uplatnění výsledku

Vytvoření XML Informace o xml:

Dynamické WWW stránky Příprava systému na hodnocení: beta Nastavení pracovníků ústavu na dynamických stránkách. Oddělení.

Pracovníci ústavu x všichni pracovníci Pracovníci ústavu - „pracovníci v činné službě“ Nastavení: klient, autorita autora, pole 969f=ACTV Všichni pracovníci - pracovníci co za ústav publikovali v letech

ÚPRAVY ARL Hodnocení v AV Úpravy spojené s RIV Úpravy nutné pro chod systému Nové druhy dokumentů (ústavy AV) Nové druhy dokumentů (NUŠL)

Výsledky dotazníků 2006 a 2009

NUŠL

Závěr Po schválení metodiky 2010 budou upraveny termíny odevzdání dat do ASEP pro roky sběru 2010, 2011, Žádáme dodržení termínů odevzdání xml souborů a podepsaných průvodek. Data budou zkontrolována v KNAV a v případě nesrovnalostí budete upozorněni. Děkuji za pozornost