INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_16.
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po V
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Vyjmenovaná slova po Z cvičení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_515_Vyjmenovaná slova po - z - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova V. Vyjmenovaná slova V Nauč se řadu vyjmenovaných slov: vy-vysoký-výt výskat-zvykat-žvýkat vydra-výr-vyžle povyk-výheň slova s předponou.
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Český jazyk Vyjmenovaná slova po Z Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Český jazyk 3.třída Kopaná-práce s textem.
Český jazyk 3.třída Ostrov pokladů-Jiří Žáček- práce s textem
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- B,L-opakování
VY_32_INOVACE_15_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
Homonyma ve větách Autor: Mgr. Monika Dudová
Český jazyk Vyjmenovaná slova po V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.7 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní i, í a y, ý Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Pravopis 1.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Přídavná jména pravopis koncovek
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_253_DOPLŇOVÁNÍ_VYJMENO VANÝCH_SLOV_PO_Z.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z ROZLIŠUJEME
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_506_Vyjmenovaná slova po - s - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_323_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V ROZLIŠUJEME
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_372_Chytáky ve vyjmenovaných slovech AUTOR: Mgr. Markéta Lyková.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA V.
Procvičování vyjmenovaných slov po
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_432_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Doplň a oprav! Vyjmenovaná slova po Z.
O pakování vyjmenovaných slov po S a V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_215.
Český jazyk Vyjmenovaná slova souhrnné opakování č. 3
Anotace: Zvedají kartičky i/í y/ý. Kontrola správnosti.
Zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná slova autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Leden.
Český jazyk 3.třída Tátova sbírka-práce s textem
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA vy vydra vysoký výr výt vyžle výskat povyk zvykat výheň žvýkat vy - vý.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Vyjmenovaná slova po z brzy jazyk nazývat se Ruzyně K obrázkům přiřaď.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „P, S, V“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží ke shrnutí.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova – P, S, V, Z Název sady: Český jazyk 4. ročník.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_08 08 hrajeme si se slovy autor: Mgr. Blanka Kunderová
Vyjmenovaná slova po v 2011/2012 Třetí Český jazyk
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA
Nové modulové výukové a inovativní programy
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po V
VYJMENOVANÁ SLOVA.
Transkript prezentace:

INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování

POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV sýra (2.p. od slova sýr) síra (prvek) sypat (písek) sípat (při chrapotu)

DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Psi rádi jedí s_rečky. Nastal s_chravý prosinec. Rozs_pala se nám mouka. Záhony rychle us_chaly. Myš našla kousíčk s_ra. Maruška byla s_rotek. V s_ni byla hostina. S_náček byl příliš rozmazlený. Byl čas s_t pšenici. Eva byla nastydlá a jen s_pala.

POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV výt (pes vyje) vít (splétat věnec) výr (pták) vír (vodní, větrný) výskat (křičet) vískat (probírat někomu vlasy) výška (vysoký) vížka (věžička) vysutý (vysunutý) visutý(visící) vysel (semena) visel (obraz)

DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Čí je to v_na. Dívky v_ly věnce. Psi v_li na měsíc. Na stěně v_sí fotografie. Letadlo se vzneslo do v_šky. V_tr se změnil ve v_chřici. V_r je největší sova. Krav_čky přežv_kovaly. Rolník v_sel všechno zrní. Nev_skej, ještě není v_hráno. V_dra je vzácné zv_řátko. V_šňová je malá v_ska.

POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV brzy brzičko nazývat se (jmenovat se) nazívat se (hodně zívat)

DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Náš mateřský jaz_k je čeština. Na bundě je z_p. Potřebujeme z_tra vyraz_t brz_ na cestu. Na obraze byla z_mní krajina. Brz_čko bude léto. U z_dky stál voz_k. Mnoho se naz_vá, kdo se stále nudí. Naz_vej věci pravými jmény. Máš mlsný jaz_ček.

TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA PRO PROJEKT INOVACE V RÁMCI EU-OPVK, KTERÝ VYTVOŘILA ZŠ A MŠ VIŠŇOVÁ VYPRACOVALA: MGR. ADÉLA PAŘÍKOVÁ VYTVOŘENO: Použitá literatura: STYBLÍK, Vlastimil, et al. Cvičení z pravopisu pro větší školáky. 2.vydání. Praha : SPN, s. ISBN