Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 1 Kult (MK) 12-01.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
STATISTIKA 2013 NIPOS Kult (MK) STATISTIKA  Je věda, která se snaží zkoumat reálná data.  Je metoda, jak vyjádřit nejistá data s přesností.
Státní statistická služba za oblast kultury
Nové služby, noví uživatelé nová statistika Knihovnická dílna 2008 Praha,
Roční výkaz o knihovně za rok 2007 Vyplněný výkaz laskavě doručte do 23. ledna 2008 Knihovně Karla Dvořáčka, Nádražní 4, Vyškov.
Nové služby - nová evidence knihovnických činností Seminář pro knihovníky Pardubického kraje Pardubice, 5. prosince 2008.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Školní knihovna - organizace a knihovní fond
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Nové pojetí seriálu Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Elektronické dodávání dokumentů prostřednictvím modulu ADAM v SVK Hradec Králové Pavel Hušek, Hana Hornychová SU Aleph , NK Praha.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Obecní knihovna ve Štítině. Statistická data k čtenářů, z toho 22 dětí do 15 let Vypůjčeno knih, beletrie pro dospělé 1 106, dospělá.
Statistika knihovnických činností za rok 2009 Porada ředitelů pověřených knihoven Plzeňského kraje Plzeň, 3. prosince 2009.
Roční výkaz o knihovně Kult(MK) I. Knihovní fond II. Uživatelé III. Výpůjčky IV. Další údaje V. Elektronické služby knihovny VI. Zaměstnanci VII.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Informace 1 Regionální knihovna Karviná. Základní pojmy Informační pramen – množina dat nebo informací, která je zaznamenána na „nosiči informací“ (kniha,
210 mm eKnihy v NTK  Jan Kolátor   icq:  tel  Stůl: /36.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
Úvod do autorského práva Když se nerozhodneš, buď nerozhodný, když se však rozhodneš, buď rozhodný.. L.N.Tolstoj FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Marika Janoušková Area Sales Manager, Central and Eastern Europe.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Statistika podruhé Návrh evidence a statistického výkaznictví Možná realizace Komise SDRUK pro RF Praha,
Periodika a zvukové dokumenty v KKFB Zlín Zpráva pro 24. akviziční seminář ve Zlíně.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Statistika a porovnání činnosti knihoven Lidmila Švíková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích.
BIBLIOGRAFIE Česká národní bibliografie
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Sémantické aspekty katalogizace III. PhDr. Jiří Stodola.
Staré tisky ZSHML 2005 tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci:
1.2 Technická dokumentace
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
ŠEDÁ LITERATURA Šedá literatura - z nejdůležitějších a nejstrategičtějších zdrojů vědeckých, technických a obchodních informací - „polopublikovaná literatura“
Katalogizace speciálních druhů dokumentů – kartografické dokumenty Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích 2011
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Nová evidence knihovnických činností od Základní informace.
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Práce s informačními prameny VIKBA03
etail.htm?id= podle pravidel AACR2 -řešení popisné a inventární jednotky -chyby v evidenci a jejich řešení.
Nově ve službách, nově v evidenci a statistice od Seminář pracovníků knihoven kraje Vysočina Havlíčkův Brod, 3. listopadu 2008.
Pilotní projekt NK ČR Dobrovolné uložení elektronických publikací Mgr. Martin Žížala Oddělení doplňování domácích dokumentů.
Typologie dokumentů Vymezení a typy. Prameny aj.  Pramen  Dokument  Zdroj iz421 opink 2.
Knihovna statistika Uživatelé knihovny.
Informační prameny I. část
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Akvizice a informační fond
Informační prameny II. část
Školní rok 2015/ ZŠ Elišky Krásnohorské 10 Plzeň
Edice.
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
MNOŽINY RNDr. Jiří Kocourek.
Typologie dokumentů Evropský sociální fond
Transkript prezentace:

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 1 Kult (MK) 12-01

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 2 Cíl zjednodušit statistikuzjednodušit statistiku sjednotit vykazování jednotlivých typů dokumentůsjednotit vykazování jednotlivých typů dokumentů zavádění dalších hodnot – komplikacezavádění dalších hodnot – komplikace špatné či zavádějící definice v Deníku!špatné či zavádějící definice v Deníku!

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 3 ZRUŠIT

4 PŘESUNOUT

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 5 Výpůjčky celkem0301 v tom naučná literatura dospělým čtenářům (jen knihy)0302 krásná literatura dospělým čtenářům (jen knihy)0303 naučná literatura dětem0304 krásná literatura dětem0305 periodika0306 rukopisy0307 mikrografické dokumenty0308 kartografické dokumenty0309 tištěné hudebniny0310 audiovizuální dokumentyv tom zvukové0311 zvukově obrazové0312 obrazové0313 grafické dokumenty0314 elektronické dokumenty0315 jiné0316

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 6 ZRUŠIT

7 Knihovní jednotky celkem0102 v tom naučná literatura (jen knihy)0103 krásná literatura (jen knihy)0104 periodika - jako k. j.0107 rukopisy0108 mikrografické dokumenty0109 kartografické dokumenty0110 tištěné hudebniny0111 audiovizuální dokumentyv tom zvukové0112 zvukově obrazové0113 obrazové0114 grafické dokumenty0115 elektronické dokumenty0116 jiné0117

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace 8 Deník a definice 5. Ostatní dokumenty –Pro účely statistického zjišťování zahrnuje rubrika „Ostatní dokumenty“ souhrn všech neknižních dokumentů: rukopisy, mikrografické dokumenty, audiovizuální dokumenty a jiné dokumenty, viz níže. 15. Jiné dokumenty –Všechny zbývající nezařazené dokumenty – kartografické dokumenty, tištěné hudebniny, grafické dokumenty, normy, patentové spisy, firemní literatura, separáty a ostatní speciální druhy inf. pramenů,např. diagramy a třírozměrné dokumenty, multimediální soubory, dokumenty v Braillově písmu atd.

Kult (MK)