Základní škola, Brno, Štolcova 16

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Monitoring dalšího vzdělávání
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Kariérové poradenství v českém středním školství
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
VACLAV – efektivní systém dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji
Plánování prvních kroků
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Kariérové poradenství a podnikavost
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti práce se žáky s autismem Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Základní informace Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Datum realizace projektu: 1.8.2009-31.7.2012 Místo realizace: 6 krajů – Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský, Vysočina, Jihočeský Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle projektu Hlavní cíl: vytvořit nové vzdělávací kurzy v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků Navazující cíle: vytvoření obsahové náplně nových kurzů zaměřených na práci se žáky s autismem pilotně ověřit nové kurzy a podat k akreditaci připravit nové studijní materiály, které budou provázány s navrženými kurzy tvorba www stránek a online poradny proškolit pedagogické pracovníky a zvýšit jejich kompetence ke vzdělávání žáků s autismem v hlavním vzdělávacím proudu Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projektový tým: Manažer projektu Administrativní asistent Účetní Metodik projektu Hlavní lektor Lektoři Pomocní lektoři Krajské koordinátorky pro oblast autismu Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výstupy projektu sestavení odborného lektorského týmu tři nové akreditované kurzy studijní materiály ke kurzům proškolení 875 pedagogických pracovníků zapojení 25 škol specializované www stránky a online poradna Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zdůvodnění potřebnosti projektu Dvě možnosti vzdělávání žáků s autismem: vzdělávání ve speciálních školách vzdělávání v rámci hlavního vzdělávacího proudu V případě integrace: chybná diagnostika žáků s autismem (jako žáci s mentální retardací nebo žáci s poruchami chování) omezené možnosti DVPP v oblasti vzdělávání žáků s autismem Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zdroje pro analýzu potřebnosti šetření jiných subjektů FN Motol v Praze Analýza systému poradenských a dalších služeb - projektu MŠMT Výzkum: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání vlastní zkušenosti Speciálně pedagogické centrum fungující při Základní škole, Brno, Štolcova 16 má zpětnou vazbu přímo od pedagogů a ředitelů základních škol – poptávka po školení pedagogů v hlavním vzdělávacím proudu konzultace s koordinátory – dotazníkové šetření Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cílová skupina projektu Pedagogičtí pracovníci hlavního vzdělávacího proudu učitelé základních škol , asistenti pedagoga, vychovatelé ředitelé škol, zástupci ředitele, výchovní poradci, školní speciální pedagogové, metodici prevence Zapojení cílové skupiny oslovení: informační kampaň, inzeráty v odborném tisku motivace cílové skupiny: získání certifikátu o absolvování akreditovaného kurzu MŠMT ČR Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Fáze projektu Příprava podmínek realizace projektu Vytvoření obsahu jednotlivých kurzů Vytvoření obsahu studijních materiálů a doprovodných opatření Příprava a pilotní ověření kurzů a získání akreditace Odborný seminář s workshopem zaměřený na problematiku vzdělávání pedagogických pracovníků Příprava a realizace akreditovaných kurzů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1. Příprava podmínek realizace projektu Sestavení realizačního týmu Nákup technického vybavení, studijní literatury atd. 2. Vytvoření obsahu jednotlivých kurzů 3 úrovně kurzů v rámci DVPP Základní kurz – pro pedagogický sbor (4hod) Navazující kurz – pro pedagogy, kteří vyučují žáky s autismem, případně se s nimi setkávají v rámci školských poradenských pracovišť (20hod) Závěrečný kurz – pro pedagogy, kteří vyučují žáky s autismem a jsou s nimi v úzkém kontaktu (30hod) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3. Vytvoření studijních materiálů a doprovodných opatření Studijní materiály – Základní kurz – 10 stran Navazující kurz – 30 stran Závěrečný kurz – 70 stran Doprovodná opatření Specializované www stránky On-line poradna Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4. Příprava a pilotní ověření kurzů, získání akreditace 10 škol, z každého kraje alespoň jedna – realizace Základního kurzu v konkrétní škole Úzká spolupráce s krajskými koordinátory Z absolventů ZK – 2 – 4 účastníci NK Z absolventů NK – 2 účastníci ZK Navazující a závěrečný kurz – ZŠ,Brno, Štolcova Podání žádosti o akreditaci kurzů MŠMT ČR Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5. Odborný seminář s workshopem Jednodenní seminář – diskuse na téma DVPP v oblasti vzdělávání žáků s autismem Je informovanost pedagogů dostatečná? Jsou informace, které jsou pedagogům předkládány, dostatečně komplexní, vypovídající uceleně o problematice vzdělávání žáků s autismem? Co je potřeba zlepšit v oblasti DVPP? Diskuse k obsahové náplni předkládaných kurzů, případné doplnění obsahu před podáním žádosti o akreditaci Seminář určen: studentů, rodičům, pedagogům, poradenským pracovníkům, úředníkům MŠMT, pracovníkům institucí, které organizují DVPP, VŠ pedagogů…… Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6. Realizace akreditovaných kurzů 15 škol, poměrné zastoupení dle krajů Základní kurz – 15 x Navazující kurz – 3 x Závěrečný kurz – 1 x ZK se uskuteční ve školách NK a ZK v Brně Specializované www stránky On-line poradna Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Děkujeme za pozornost