ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v České republice Work in Czech Mgr. Hana Solařová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Lenka Herčíková,
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
E-learningový kurz e-learningu
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Transkript prezentace:

ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v České republice Work in Czech Mgr. Hana Solařová Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v Praze Work in Prague Mgr. Ludmila Bobysudová ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HELIX Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HELIX Work in Czech Work in Prague Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v České republice Cíl projektu - vytvořit a prakticky vyzkoušet programy, které pomohou znevýhodněným nezaměstnaným cizincům zlepšit jejich šanci při uplatnění na trhu práce. Primární cílová skupina – cizinci dlouhodobě žijící v České republice a azylanti Zaměření na cílovou skupinu – nabídnout systém podpory cizincům směřující k posílení schopnosti získat a udržet si zaměstnání Náplň projektu: –individuální podpora při hledání práce (s pomocí sociálního pracovníka) –soubor na sebe navazujících integračních kurzů (skupinová aktivita) –kurz českého jazyka (skupinová aktivita) –rekvalifikační kurzy

Co mají kursy společného? kursy jsou poskytovány zdarma klientům je propláceno jízdné na kursy v případě potřeby je zajištěno hlídání dětí účastníků kursu kapacita kursu je mezi 6 až 12 účastníky Celkem se zúčastnilo aktivit projektu WIP cca 50 osob, projektu WIC cca 80 osob

Kurs českého jazyka –300 vyučovacích hodina pro začátečníky (kurs úrovně A) –400 vyučovacích hodin pro mírně pokročilé (kurs úrovně B) Olomouc1xA, 1xB Brno1xA, 2xB Havířov1xA Hlinsko1xA Praha (WIC)1xA, 2xB Praha (WIP)1xA, 1xB Kurs českého jazyka v Praze

Kurs práce na PC –Rozsah 60 vyučovacích hodin –Základy práce na PC – Word, Excel, Internet Olomouc1x Brno4x Havířov1x Hlinsko1x Praha (WIC)2x Praha (WIP)2x Kurs práce na PC

Kurs orientace na trhu práce –Rozsah 60 vyučovacích hodin –Základy práce na PC – Word, Excel, Internet Olomouc1x Brno4x Praha (WIC)2x Praha (WIP)1x Předávání osvědčení z kursu orientace na trhu práce v Praze (WIC)

Motivační kurs – jak na to?! –14 vyučovacích hodin rozloženo do 2 výjezdních dnů –Hlavní témata: poznání sebe a druhých, asertivita jako obrana před manipulací, konflikt a já, motivace, stanovení cílů a cyklus změny Místo: Řež u Prahy Celkem3 kursy Z toho: Morava1x Čechy2x Motivační kurs v Řeži u Prahy

Kurs přípravy na výběrové řízení -dvoudenní kurs přípravy na pracovní uplatnění na managerské pozici v Řeži u Prahy - hlavní témata: jak se připravit na výběrové řízení, jak se úspěšně prezentovat, první kroky v nové pracovní pozici, firemní kultura - jen pro klienty z Prahy (WIP) - celkem proběhly 3 kursy

Koordinace kurzů

Mezinárodní konference Shaping Migration Strategies 19. – 20. září 2007 Evropský parlament, Brusel – Představení produktů projektů EQUAL – konference pod záštitou europoslanců Jeanine Hennis Plasschaert, Ewa Klamt, Ole Christensen, Jean Lambert

Mezinárodní konference Shaping Migration Strategies Pořádáno osmi partnerstvími EQUAL (ČR, Polsko, Belgie, Německo, Holandsko, Dánsko, Španělsko Vystoupili: Ruud Lubbers, Franco Frattini, Vladimír Špidla, Dirk van den Boom

Mezinárodní konference Shaping Migration Strategies Cíl: ovlivnit evropskou migrační politiku prostřednictvím praktických zkušeností z realizace EQUAL projektů v jednotlivých evropských zemích

ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA Work in Czech Mgr. Hana Solařová Work in Prague Mgr. Ludmila Bobysudová ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HELIX Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Děkujeme za pozornost