Grafický editor studijních plánů Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu.
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Grafický editor studijních plánů (GESP) Tomáš Kotouč.
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
 výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti, zkoumání a myšlení  Hodnota práv k duševnímu vlastnictví.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Prospěchové stipendium Mají na něj nárok pouze prezenční studenti Vyplácí se zpětně každý rok (výše je cca kč) po jednotlivých oborech 10% studentů.
Právní aspekty užívání software
Univerzální software Ht Monit
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Mobilní portál Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Grafické přehledy Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Dlouhodobá maturitní práce studentů Tomáše Kurce & Jana Kuželky
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
Práce se šablonami v MS Word 2007
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Centrální evidence výkonů U3V Ing. Jan Krňoul,
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
1 Jaroslav Šmarda Excelent – využití možností Excelu v aplikacích Vema.
MINIMUM MAXIMUM V MS Excel Tvůj úkol V souboru výšek chlapců a dívek vytvoř kopii Listu1 a přejmenuj ji na min_max. Z tohoto listu odstraň graf.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách ORSOFT OPEN / OR-SYSTEM OPEN OD TEORIE K PRAXI Odvážný prezentátor.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Identity na ČVUT ČVUT - Výpočetní a informační centrum Ing. Petr Zácha, Ph.D.
 softwerová licence  nechává autorovi autorská práva, ale umožňuje ostatním bezplatný přístup k softwaru  software nesmí být pozměňován  autoři poskytují.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
SOFTWARE Operační systémy.
Důležité aplikace v IS MU
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Evidence aplikací a jejich dokumentace
Důležité aplikace v IS MU
Právní systém Tomáš Klein Sekce jádra systému Vývojový tým Univerzitního informačního systému Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Výjezdní.
Novinky v aplikacích agendy státních zkoušek
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Evidence studijních plánů
Mimosemestrální kurzy
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Kreditní systém studia
Editace interaktivních osnov etech schůzka
Transkript prezentace:

Grafický editor studijních plánů Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,

Příprava studijních plánů je poměrně náročná činnost na paměť a práci usnadní, když uživatel neuvidí jen seznam předmětů ve formuláři, ale i grafické rozdělení předmětů dle doporučených ročníků a semestrů jako tomu je ve Vizualizaci studijních plánů. Uživatel potřebuje dělat jednoduše změny: přesouvat předměty v rámci ročníků a semestrů, přesouvat či kopírovat bloky předmětů do jiných segmentů, přesouvat či kopírovat segmenty do jiných studijních plánů, to vše lze na obrazovce udělat jednoduše přetažením myší. Systém IS/STAG umožňuje významně pomoc studijním referentkám při kontrole studia. Tuto kontrolu provádí vždy proti poslední verzi studijního plánu, který má student přiřazený. Je tedy třeba, aby fakulta, když mění pro nově nastupující studenty studijní plán, aby původní verzi studijního plánu zachovala u těch studentů, kteří ještě studují. Je třeba s tímto tvůrcům studijních plánů pomoci – aby si jednoduše mohli vytvořit kopii studijního plánu, aby se jim snadno prováděly změny a aby si mohli kdykoliv udělat rozdílovou sestavu dvou studijních plánů. Je třeba dát tvůrcům do ruky další kontroly: Součet minim A a B bloků nesmí být vyšší než celkový limit kreditů studijního plánu. Jeden předmět nesmí být uveden v studijním plánu vícekrát a pokud, tak vždy jen jednou v rámci modulu. Atd. Grafický editor studijních plánů - březen 2014 Proč nová aplikace - TK

Inspirace RozvrhEditorem a vizualizací Vyhledávání a zobrazení plánu Úpravy plánu (a součástí) Založení nového plánu (a součástí) Kopírování plánů Kontroly plánů Porovnávání dvou plánů Respektuje oprávnění na editaci (role) – I časová omezení (DEADLINE_PLANY) – Plán lze otevřít jen pro čtení Grafický editor studijních plánů - březen 2014 O aplikaci

Kontroly - automaticky na pozadí. U každé kontroly se nabízí akce, která pomůže chybu odstranit. Správné pořadí podmiňujících A předmětů Existence prerekvizit A a B předmětů v plánu. Limity a počty kreditů a počtu předmětů – Součet kreditů bloku < nastavené minimum – Počet předmětů < než nastavené minimum – B bloky, kde součet kreditů bloku = minimum kreditů – Součet A + B kreditů za semestr > 30 – Minimální procento C kreditů >= PLANY_MIN_KREDITU_PRO_C_PREDM Vyloučené A předměty. Kontrola délky studia. Grafický editor studijních plánů - březen 2014 Kontroly plánu

Grafický editor studijních plánů - březen 2014

Kontroly

Především myší Přetahování předmětů, bloků, segmentů Editace Grafický editor studijních plánů - březen 2014 Ovládání

Seminář IS/STAG – Kutná Hora, duben 2013 Porovnávání dvou plánů

Demo/beta verze z května 2013 – Je volně dostupná Pro vyzkoušení Ale nic nebrání použití nad „ostrými“ daty Není aktualizována! Stejný režim jako editor rozvrhů Plná verze za Kč bez DPH. Grafický editor studijních plánů - březen 2014 Licenční politika