LÉČIVÉ ROSTLINY. ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny Znáš léčivé rostliny a jejich účinky?
Advertisements

Okrasné rostliny Svět práce, 6. ročník VY_32_INOVACE_321, 17. sada, SP
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Okrasné rostliny Kód VM:
LÉČIVÉ BYLINY v naší zahradě
Byliny Jarní byliny Letní byliny Byliny a jejich život.
Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí na ekzémy, odstraňuje.
Lilkovité.
Ganoderma: Královna léčivých rostlin DXN. GANODERMA (LINGZHI) – Úžasná léčivá rostlina V Číně ji už po tisíciletí považují za zázračnou léčivou rostlinu.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_17
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zásady sběru léčivých bylin
ErioMed Sila Země. ErioMed Medicína bojuje s nemocemi chemií Medicína bojuje s nemocemi chemií Všechny tělesné procesy odpovídají fyzikálním zákonům Všechny.
Prezentace - Jarmila Kirvejová
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Zelinářské zahrady.
Léčivé rostliny I..
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Brokolice Brokolice je jednou z odrůd květáku ale na rozdíl od květáku, který má bílé růžice květenství, má brokolice růžici zelenou nebo fialovou.Je to.
Třída DVOUDĚLOŽNÉ rostliny -
Konvalinka vonná.
LÉČIVÉ ROSTLINY bříza bělokorá.
Aneta Kiková, KMD FreeDeK
Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: třetí Téma:Vybrané.
Zdraví z přírody celoroční projekt ZŠ PROVAZNICKÁ pro školní rok 2013/14 7.B.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Léčivé byliny Kód VM:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Podzimní zahrada.
Pohlavní Nepohlavní Vegetativní
LÉČIVÉ ROSTLINY. Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů,
Hospodářsky významné rostliny - koření
Název rostliny: Papája obecná
Hluchavkovité (Lamiaceae)
Brukvovité.
MATEŘÍDOUŠKA OBECNÁ Thymus serpyllum
Konopovité rostliny Cannabaceae.
Herbář 7.třída.
VY 32_11_ LÉČIVÉ ROSTLINY Anotace
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Lilkovité rostliny Zpracovali Simona Rušarová- vše společně
BYLINKY aromatická (kořeninová) zelenina
Vypracoval: Antonín Jiříček - text Martin Kelar - obrázky, text
Miříkovité Čeleď: (Apiaceae)
AZ KVÍZ Krytosemenné rostliny
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
BYLINKY. MEDUŇKA (čeleď hluchavkovité) vytrvalá listy vonní po citronu východní středozemí, Malá Asie použití: čaj, koření navozuje klid – dobrý spánek,
Kouzlo bylinek:. Vratič obecný: Účinky: antibiotické protirevmatické odpuzuje hmyz Sběr: nať, květ Příklady použití: Mast-na nehojící se rány jako antibiotikum.
Liliovité Rostliny Vojtěch Vašků 7.C. Popis  -rostou volně v přírodě a jsou pěstovány i jako okrasné -pouze byliny -listy-jednoduché -zásobní látky ukládají.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Mgr. Markéta Ulrychová.
VYBRANÉ DRUHY Z ČELEDI MIŘÍKOVITÝCH Jan Matula Ok, 2012/13.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo: CZ.1.07/1.1.26/
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Anna Machová Dominika Marková Anna Mašterová. Základní informace Také pyskaté Čeleď dvouděložných rostlin Řád hluchavkotvaré Byliny, méně keře či stromy.
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
Název školy: Základní škola Městec Králové
Miříkovité Čeleď: (Apiaceae)
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_Inovace_ Druhy rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_04_PŘÍRODOPIS
Rozmnožování, růst a vývin rostlin
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
BOTANIKA: dvouděložné rostliny
jsou rostliny, které se pěstují na polích je označení pro skupinu rostlin a jejich plodů Plody luštěnin poskytují velké množství bílkovin.
Transkript prezentace:

LÉČIVÉ ROSTLINY

ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin se nazývá fitoterapie. Hormony jsou ve své podstatě chemickími regulátory funkcí jednotlivích tělesných orgánů.

OBRÁZKY

BAZALKA PRAVÁ Popis Bazalka je jednoletá bylina asijského původu. Celá rostlina příjemně voní. Pěstuje se většinou na zahrádkách.

VYUŽITÍ Čerstvé nebo suše Pěstována je jako okrasná rostlina do okenních truhlíků, kde je kromě vůně vítána i její schopnost odpuzovat mouchy. Protože je to teplomilná letnička, vyséváme ji v březnu až dubnu do truhlíku.né listy se používají jako univerzální koření.

VÝZNA M V LÉČITELSTVÍ Bazalka je mimořádně univerzální bylina, tlumí křečové bolesti, zlepšuje trávení, harmonizuje peristaltika, působí proti nadýmání, protizánětlivě i mírně antibioticky. Je vhodná při nespavosti a migréně, při psychogenně podmíněných závratích.

KONEC