RNDr. Jaroslav Flejberk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
Advertisements

Pro bystré hlavy ! Máte dva džbány, pětilitrový a třílitrový a neomezený zdroj vody. Dokážete odměřit čtyři litry? Nevíte ? – Zkuste nápovědu.
Výrazy s proměnnou Jana Hajíčková 2.ročník, M-Z/ZŠ.
Konstrukce trojúhelníku
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Albrecht Dürer (1471 – 1528) a jeho magický čtverec.
Elektronická učebnice - I
„EU peníze středním školám“
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Konstrukce trojúhelníku
Nepřímá úměrnost Trojčlenka
Moje hra o matematice Bára Pacáková Klikni na hvězdičku pokud si jí chceš zahrát 
PaedDr.Emanuel Hurych, Ph.D.
Zabývá se různými způsoby výběru prvků z daného souboru.
ROVINNÉ ÚTVARY OPAKOVÁNÍ Jana Kubíčková Anna Szymeczková Ročník: 4.
Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí z osmého ročníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí znalosti ze.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí z prvního stupně. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí znalosti z.
Násobek a dělitel. Jeden rohlík stojí 2 Kč. Kolik Kč budou stát dva, tři, čtyři, nebo pět rohlíků? Čísla 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 atd. jsou násobky.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
IV. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Osově souměrné útvary Narýsuj čtverec A'B'C'D' osově souměrný se čtvercem ABCD podle osy o, která prochází body A, C. Osa souměrnosti o prochází body A,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
* Trojčlenka příklady Matematika – 7. ročník *
SZŠ a VOŠZ Zlín® předkládá prezentaci Kabinet MAT Mgr. Vladimír Pančocha.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Lekce 4 čas.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Hra – riskuj – Objem a povrch krychle a kvádru – 2
Téma: Shodnost trojúhelníků
Lineární rovnice – 1. část
Znalostio zlomcích.
(pravidelné mnohostěny)
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
MATEMATIKA Kombinatorické pravidlo součinu Příklady.
Struktura obchodního dopisu
VY_32_INOVACE_PSYPS110460ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (25. – 30. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
* Číselné výrazy Matematika – 8. ročník *
9.1 Konstrukce trojúhelníku typu SuS Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika
Matematické operace ( + - x : )
26.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků III. KONSTRUKCE
Pravděpodobnost Řešení příkladů.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Prezentace – Matematika
Druhá odmocnina Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno jinak, je tento.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
KOMBINATORIKA Permutace bez opakování
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Gabriela Jedličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_37_Čtverec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
MATEMATIKA Největší společný dělitel Nejmenší společný násobek.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Souhrnný test kvantitativního myšlení
Matematika pro učební automobilní obory 2. Autor : RNDr. Zdeněk Bláha
Jméno autora výukového materiálu
24.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků I.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
POVRCH A OBJEM KRYCHLE A KVÁDRU
* Zlomky Matematika – 7. ročník *.
Čtverec (známe-li délku jeho strany)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

RNDr. Jaroslav Flejberk Hrátky s logikou 9.6.2008 Havlíčkův Brod

IQ Gaussova křivka

Nejen IQ Jazyková inteligence - cesta slov Pohybová inteligence - moudrost těla Prostorová inteligence - myšlení vnitřním okem mysli Hudební inteligence - využít melodickou mysl

Nejen IQ -2 Logicko-matematická inteligence - matematická mysl Komunikační inteligence Inteligence vnitřního já

Hrátky s logikou Od roku 1996 jako Hrátky s otazníkem ing. Jiří Raba V roce 2006 se z toho staly Hrátky s logikou Každých 14 dní 6:40 ráno či web www.hryahlavolamy.cz www.mensa.cz

Váhy Úlohy s vážením jsou jedny z nejstarších matematických úloh. I tato na ně navazuje a je velmi nutné si úlohu důkladně zaznamenat. Pak je řešení snadné. Láhev a sklenice váží totéž jak džbán. Sklenice a talíř váží totéž jak láhev. Dva džbány váží totéž jako tři talíře.Kolikrát je džbán těžší než sklenice? Odpověď :6 krát

Drvoštěp Pohádka Posluchači si velmi brzo vzpomenou jakou pohádkou od známého autora jsem se nechal inspirovat. Zde je. Nalezněte alespoň deset různých osmi písmenných slov, podstatných jmen českého jazyka v prvním pádě jednotného čísla, jež začínají na písmena DR jako „doktor“. dramatik, drvoštěp, dromedár, druhopis, drogerie, drahokam, družstvo, drobeček, dráteník, drátěnka, Drážďany, Drnovce či drakiáda.

Čtverce a čtverce Čtverce a čtverce Úloha spočítat počet čtverců umístěných na čtvercové síti je dostatečně známá. Nesmíme zapomenout na malé, větší a ještě větší čtverce. Co mnozí neví a často zapomínají počítat jsou i čtverce umístěné diagonálně či trochu na šikmo. Snad Vám tato nápověda pomůže vyluštit i dnešní hádanku. Pokud si na papír nakreslíte 81 bodů v pravidelných rozestupech a to 9 v řadě a to v devíti sloupcích (průsečíky na klasické šachovnici) pak otázka je kolik různých čtverců, můžete sestrojit tak, aby vrcholy daného čtverce byly vždy shodné s danými body. Jinak řečeno, čtverec musí vžy vzniknout jen spojením vybraných čtyř bodů dané 81 bodové sítě. 540 – 204 klasických a 336 diagonálních

Nudný a ještě nudnější Nalezněte alespoň 15 slov jež jsou opakem slova nudný. Úloha bude zadána až 14.6

Chytáky Co je správně: A-sedm a pět jsou třináct B- sedm a pět je třináct Nebo je to úplně jinak? Správná odpověď – je to jinak a to dvanáct

Chytáky – II. Pomocí písmen ze slov „sen jodlovo“ vytvořte „jedno slovo“. To co vznikne přeházením písmen musí být správný český výraz Správná odpověď: oba výrazy jsou přesmyčky navzájem: sen jodlovo= jedno slovo

Trochu jinak Napište slovo jež se vyslovuje „jinak“ a píše „jinak“. Nesmí to být jen drobný rozdíl typu hrad vyslovovaný „hrat“ ale celé slovo se musí psát „jinak“ Správná odpověď: Slovo „jinak“.

1 2 6 24 120= 5x24 24 39 416 525 6 36 číslo a jeho druhá mocnina 6x6 1 1 1 2 1 1 1 1 2 3 1 1 2 2 1 1 2 1 3 Udává vždy kolik jedniček, dvojek a trojek je v předchozím řádku.