Introspekce Auto- observace a. Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Jana Nerudy.
Advertisements

Podstatná jména- zvířata na dvorku
Duševní (mentální) gesta
Vysvětlení pojmů PROJEKT (ve vztahu s «mentálními gesty » - viz dokument o mentálních gestech) Vědomé projekty a.
Návod k použití Je dobré vědět dvě věci... Jen dvě věci! A jdeme na to!...abyste se dozvěděli z dokumentů, které definují základní pojmy, co nejvíc. Dřív.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Sports VY_22_INOVACE_02 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Definice pojmů : * pedagogický dialog * pedagogický profil.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Adverbs of frequency test VY_22_INOVACE_36 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Maths VY_22_INOVACE_19 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Mládě VY_22_INOVACE_22 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Čím ve škole můžeš poranit sebe i druhého VY_32_INOVACE_18 Sada 8
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Future – going to VY_22_INOVACE_36 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Zimní vybavení VY_22_INOVACE_12 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
* ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY * JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE * ANGLICKÝ JAZYK * SLOVNÍ ZÁSOBA * CLOTHES * VY_32_INOVACE_AJ_VE_02 * Vypracovala:
Seberegulační vlastnosti osobnosti
Empatie. Vcítění je složitý vnitřní proces skládající se z následujících složek:  Jsem připraven/a vžít se do situace svého protějšku. (Jak se ti v této.
Švec Vlastimil - Krátká Jana - Kubiatko Milan - Pravdová Blanka
Textový procesor (MS Word)
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dvojí zápor VY_22_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
VY_32_INOVACE_05_LITERÁRNÍ VÝCHOVA
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s diskusí a jejími zásadami. Žák se pokusí sám vytvořit Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Práce s mřížkami VY_32_INOVACE_02 Sada 3 Základní škola T.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_396_Tisk dokumentu AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace na I. stupni ZŠ Vhodnost záměny sčítanců v řetězech VY_42_INOVACE_33 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka,
KOHOUTEK A SLEPIČKA.
Určování zeměpisné polohy – zeměpisná šířka VY_32_INOVACE_18 Sada 4
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Noun Gender VY_22_INOVACE_17 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
VY_32_INOVACE_05_LITERÁRNÍ VÝCHOVA
Úvod do (biblické) didaktiky Zuzana Svobodová. Naděje úkol vychovatele – učitele: otevírat oči pro zkušenosti, které jsou zdrojem naděje „Naděje nemůže.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Matematika a její aplikace
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Present simple presentation VY_22_INOVACE_35 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
EXCEL 2010 Smart Art 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
 ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY  JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE  ANGLICKÝ JAZYK  SLOVNÍ ZÁSOBA  Food and drink  VY_32_INOVACE_AJ_VE_01.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Typické užití časů 1 VY_22_INOVACE_28 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - vložení obrázku VY_32_INOVACE_16 Sada 10 Základní škola.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Světové strany VY_22_INOVACE_10 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_19 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Present simple negative VY_22_INOVACE_34 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Female, male VY_22_INOVACE_24 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Virtuální průvodce po Grazu, Brusselu a Rožďalovicích Mezinárodní projekt.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 1. Ročník - hodiny Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
S OCIALIZACE DO PROFESE UČITELE Školní pedagogika Podzimní semestr 2014 Petra Černochová, Anna-Marie Malíková.
Základní části obličeje
Slovní úlohy – 1. třída. Na louce kvetlo 6 červených a 5 modrých kytiček. Kolik kytiček kvetlo na louce? *********** 6+4+1=11 6+5=11 Na louce kvetlo 11.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
K ONSTRUKTIVISMUS Zora Syslová. T RANSMISE VERSUS KONSTRUKCE Transmisivní pedagogika klade důraz na fakta a jejich zapamatování. Konstruktivistická pedagogika.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
Komunitní plánování cesta k aktivní roli klienta sociálních služeb
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_14_9. ročník_Zubní kaz
Nejprve ústně popiš jednotlivé obrázky s užitím předložek, poté zapiš do sešitu celou větou. Zkontroluj.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Konstruktivismus Zora Syslová.
ŽIVOT NA POLI Mgr. Petra Stanjurová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Prohlédni si obrázky a zamysli se, co vyjadřují:
ŽIVOT NA POLI Mgr. Petra Stanjurová
Vypočítej tabulky a+b a b
Transkript prezentace:

Introspekce Auto- observace a

Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“ Uvědomění si mentálního fungování, jeho charakterizování a metodické využití pro proces učení není možné, pokud subjekt odmítá sebereflexi, pozorovat sám sebe a zachovat sám k sobě odstup, aby se mohl lépe poznat. Introspekce je proces, při kterém subjekt (sám nebo veden průvodcem) zkoumá a inventarizuje svoje mentální pole.

Cílem introspekce je objasnit vědomé projekty (viz vědomé projekty), jež tušíme v jednotlivých krocích a různých typech evokací (viz evokace), které si subjekt osvojil. Auto-observace je v tomto kontextu synonymem, které více zdůrazňuje práci subjektu na sobě samém. Introspekce a auto-observace

Realizace Tvorba power point : Hélène Delvaux Pro evropský projekt Co-nai-sens Fotografie : PP. Delvaux Obrázky : klipart Michèle Giroul z Mezinárodního Institutu Mentální Regulace Anne Moinet, Hélène et Pierre-Paul Delvaux z Initiative et Formation Belgie.