Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Moravskoslezský automobilový klastr Technologická burza Ladislav Glogar Manager auto klastru Zlin
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Regionální inovační strategie
Statutární město Ostrava
Transkript prezentace:

Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru

Moravskoslezský automobilový klastr „Společně v automotive!“ Informátor poskytuje informační servis, Koordinátor koordinuje a podporuje obchod a spolupráci členů Integrátor prohlubuje integraci podniků, výzkumně-vzdělávacích a regionálních institucí do vzdělávacích řetězců dodavatelsko odběratelských řetězců a výzkumně vývojových řetězců

Aktivity klastru Informační servis „Společně v automotive!“ Oceněnou činností klastru je poskytování informací o dění v automotive, zprostředkování veškerých kontaktů a plánovaní akcí Webové stránky:

Koordinace spolupráce „Společně v automotive!“ 111 Podniky – (44) Výzkumně-vzdělávací instituce (7)Vládní/Regionální instituce (1)

Auto Akademie – úspěšný projekt pro rozvoj klíčových kompetencí studentů a usnadnění jejích integrace a adaptace do pracovního procesu v klíčových oblastech: Štíhlé procesy Logistika Vedení lidí Projektový management Inovace v procesech, produktech a podnikatelském systému Integrace v ROZVOJI LIDSKÝCH ZDROJ Ů „Společně v automotive!“ Klastr Vzdělává a Rozvíjí Kompetence od středních škol přes univerzity až po podniky za účelem vytvoření vzdělanostního řetězce – průmyslové školy, technické univerzity, firmy. Vzdělanostní řetězec : Další projekty: IQ Industry, Autoakademie pro podniky, Centrum Expertů KLASTR 4 SŠ 44 firem v klastru ČVUT VŠB UTB

Integrace v OBCHODNÍCH VZTAZÍCH „Společně v automotive!“ Klastr Šetří peníze a Otevírá prostor pro nové trhy- tvorba dodavatelských řetězců Nákupní řetězec : CENTRUM SPOLEČNÉHO N8KUPU -aktivity, které prohlubují synergické efekty vyplývající ze společného procesu nákupu v oblasti režijních materiálů a služeb Oleje a mazivaCelková úspora: 1,1 mil. Kč (14%) z celkových 7,8 mil. Kč Kancelářské potřebyCelková úspora : 1,3 mil. Kč (43%) z celkových 3,1 mil. Kč V přípravě: Ochranné pomůcky, Technické plyny, Balící materiály KLASTR F1 F2 F3 F4 F5 F6 Fn

Integrace v OBCHODNÍCH VZTAZÍCH „Společně v automotive!“ Klastr Šetří peníze a Otevírá prostor pro nové trhy- tvorba dodavatelských řetězců Prodejní řetězec : ZPROSTŘEDKOVÁNÍ VZÁJEMNÉHO SETKÁNÍ Tier 1 firem s Tier 2 …dodavateli Oborově zaměřených organizaci v tuzemsku i zahraničí ¨/plasty, mechtronika, e-mobilita, simulace, moderní kovovové materiály … / Konkrétní projekty : Rozvoj inovačního potenciálu, AutoNet, KLASTR TIER 1 Brano, Brembo, Brose Continental CTS, Visteon TIER 2,3… 35 firem Třinecké Železárny

Integrace v VÝZKUMNĚ VÝVOJOVÉ ČINNOSTI „Společně v automotive!“ Klastr Testuje výrobky, procesy a Podporuje Inovace –buduje výzkumně vývojové řetězce pro speciální projekty Laboratoře – vědecko-výzkumné high-tech laboratožře, které integrují potenciál univerzit s podnikovou sférou a podporují společný výzkum a vývoj Výzkumně-experimentální hluková laboratoř Laboratoř pro testování chladících a tepelných zařízení Laboratoř pro měření těles namáhaných pulzacemi KLASTR F1 F2 F3 VŠB

Integrace ve VÝZKUMNĚ VÝVOJOVÉ ČINNOSTI „Společně v automotive!“ Klastr Testuje výrobky, procesy a Podporuje Inovace –buduje výzkumně vývojové řetězce pro speciální projekty PIM technologie Další projekty: Měření vibrací a hluk v automobilech, Ergonomické centrum, Perceived Quality, Safe Drive. KLASTR F1 F2 F3 Fx Firma Uživatelská Firmy vývojové VŠ

Budoucnost klastru orientace na řetězce dodavatelské, znalostní, vývojové řešení výzkumně vývojových projektů zapojení do nadnárodní spolupráce „ Společně v automotive!“