Návrh strategie Pilsfree 2009 PREZENTACE NASAZENÍ VOIP, IPTV,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technické prostředky počítačových sítí
Advertisements

GPON, světlo na konci vlákna part II
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Počítačové sítě.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Facility management ČSN EN
Občanské sdružení PilsFree
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Datový balíček Ufonův internet U:fon přichází s další atraktivní datovou nabídkou. Od budou moci zákazníci, kteří už mají nebo si pořídí Ufonův mobilní.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Informatika Internet.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Copyright © 2011, atlantisProNGX nahrávání telefonních hovorů.
Motorola GPON v reálném nasazení
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Bezdrátové sítě.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Telefonování přes Internet
Profesionálové, se kterými je radost pracovat. Prodávejte CRM snadno a levně Logos a.s., 23. dubna 2008 – Jan Žáček.
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
INTERNET Možnosti připojení.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Přímé přenosy Petr Janda.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
Spolupráce operátorů a spojování sítí Motivy spojování – potřeba komunikovat: na co možná největší vzdálenosti s co nejvyšším počtem účastníků (informačních.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
» » CentroNet, a. s.
Typy připojení k internetu
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Možnosti připojení k internetu
Marketingový plán podniku
Název společnosti Obchodní plán.
Návrh IP adres a tvorba podsítí
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Návrh strategie Pilsfree 2009 PREZENTACE NASAZENÍ VOIP, IPTV,

Hlavní cíle ROZŠÍŘENÍ VOIP A IPTV, KONKURENCE KOMERČNÍM OPERÁTORŮM A POSKYTOVATELŮM(UPC, O2, INETHOME, ATD ….

Konkurence Naší největší konkurecní je UPC,O2, Poskytují telefon,televizi,internet. Jejich strategie je lákat na nízké ceny.A zdiskreditovat Pilsfree. Naší výhodou je, že v poměru rychlost/cena internetu jsme výhodnější. Můžeme při nových kabelážích umísťovat voip brány patřící pilsfree.

Týmová práce Náš tým tady na Slovanech je poměrně výkoný, zvládáme kabelování bytových domů stejně jako připojování rodinných domů. Za zmínku stojí nasazení Gigabeamu,MRV,KNW.Dále množství lidí připojené Kutusem prokabelování domů na Kotrovské a Barákové ZMKem a Prochystou Množství

Přehled trhu Ceny konkurence : UPC internet 10M 490,- VOIP – paušály + 1,14/0,57,-Kč/min pevná 4,87,-Kč/min mobil O2 internet 8M 399,- VOIP – paušály+ 1,5/0,75,-Kč/min pevná 6,5/4,6,-Kč/min mobil

Příležitosti Příležitostí je při připojování bytových celků, je zjisti zájem o voip a poté ho nabídnout s tím že PF bude vlastnit bránu a uživatelé si vyberou operátora (upřednostňujeme nás) Můžeme oslovit uživatele, kteří nestojí o internet ale levné volání by se jim líbilo. Cenově to vychází cca 800,- na uživatele který chce voip. Problém nastává v případě udržení kvality služby, bylo by záhodno upřednostňovat voip packety před ostatními(p2p,ftp,atd..). Konec konců je toto zařazeno ve strategii Pilsfree – otázka kvality služby Voip) Už dávno nejde jen o internet a my musíme být flexibilnější.

Technická koncepce plánu Zde je ilustrativní náhled koncepce: VOIP switch RB Datová zásuvka VOIP switch

Použitelná zařízení VOIP Linksys SPA8000, 8xFXS6200,- 8 FXS ports (RJ11) - 8 Settings, 1xEth Grandstream GXW4008, 8xFXS6300,- 8 FXS ports RJ11, Two RJ-45 ports 10/100 Mbps (switched or routed) Multiple SIP accounts (choice of 2 profiles per account) WELL - VoIP brána, 5xEth, 8xFXS,5700,-,QoS, SIP, H323

Použitelná zařízení IPTV Motorola VIP ,- vysoké rozlišení a standardní definice televize v MPEG-1, MPEG-2 a H.264 (MPEG-4) System-on-čip 450 DMIPS procesorMotorola VIP ,- PC Linux Dreambox DM-500S 2 960,-PC Linux Dreambox DM-500S2 960,- 250 MHz IBM PowerPC Processor (350 Mips) Hardwarové dekódování MPEG2 IPTV Set-Top Box AmiNET ,- IPTV Set-Top Box AmiNET ,- MPEG1 & MPEG2 up to 10Mbps

Plány a cíle Naším prvním cílem by mělo být stabilizovat VOIP a dát mu kvalitu kde to jde. Dále nabízení VOIP a získávání skušeností. Umožnit co nejvíce členům kvalitní VOIP. Propagovat IPTV (restream/full) podle typu připojení.

Požadavky na zdroje Bylo by tedy záhodno –Uspořádat školení VOIP,IPTV – workshow (dát hlavy dohromady) –Nasadit na spojích QOS,nebo jinou priorzaci služeb –Zakoupit VOIP brány (více portové 8x) –Montovat společné VOIP brány –Propagovat VOIP –Pracovat na IPTV –Udržovat kvalitu služeb, tedy nenabízet tam, kde to nejde technicky realizovat

Rizika a výnosy Riziko VOIP je nefunkčnost propojení s internetem, tedy porucha na trase(vypnutí elektřiny, zamrznutí routeru/switche) nebo porucha u externího poskytovatele VOIP Rizika existují,ale v kombinaci s mobilním telefonem jsou přijatelná. Myslí že jsi tím získáme mnoho dalších věrných členů.

Hlavní problémy Kvalita služeb –Je důležité upřednostňovat VOIP packety, popřípadě i IPTV –Pokud toto neuděláme stávají se obě služby poruchové a tudíž pro členy nezajímavé. Financování –Toto bude asi problém,ale když se nikdo nozíva ze nedáváme všem gigabitové switche tak si myslím že i VOIP brány by měly projít. –Druhá možnost je nechat uživatele si zafinancovat VOIP samy. Ale pokud budou společné Brány můžeme je lépe upřednostňovat dat. v provozu.