Památky Paříže Vítězslav Traurig.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

Procházka Paříží.
Zájezd do Paříže.
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Francie s cestovní kanceláří Sayonada. U b y t o v á n í Ubytování ve francii je velice útulné ale také levné Za dobře vybavený pokoj dáte v přepočtu.
Paříž Prezentace 5.B.
Památky Západní Evropy
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Katedrála Saint Denis.
Katedrála Saint Denis. Vypracováno v rámci projektu „Zavádění ŠVP na gymnázium – projekt GOTIKA“ CZ.1.07/1.1.10/
Francie 9.A.
Empír - (z lat. empire = císařství )
Francie.
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Francie – atomová velmoc s přívlastkem země vína
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FRANCIE Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích na Loiře Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích.
Praha.
PARIS Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.
Evropské památky UNESCO
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
FRANCIE.
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Evropa – Západní Evropa
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Památky Prahy a královská cesta - test
Francie.
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
CESTOGRAFIE Francie DEN 1. Odjezd Jilemnice-16:00 Semily pekárna Státní hranice-ČR-NĚMECKO Státní hranice-NĚMECKO-FRANCIE.
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Štěpánka Hrachovcová Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.Z13 Vytvořeno:18.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
pol. 12. století - konec 15. stol.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola T. G
Procházka Paříží.
Paríž Francúzsko.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
POZNÁVACÍ POBYT Aneta Čermáková 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Památky Paříže Vítězslav Traurig

Eifellova věž Nejznámější pařížská dominanta 1887 – 1889 byla stavěna, nejvyšší budovou světa až do roku 1930 300,65 m měřila dříve, dnes již 324 i s anténou Konstruktéři: Gustav Eiffel a Jára Cimrman Imitace: Petřínská rozhledna; Paris Las Vegas

Palác Louvre Muzeum v Paříži, jedno z největších muzeí na světě Bývalé sídlo francouzských králů Od 16. století se zde shromažďovali památky a úlovky z bojišť Nejznámější exponáty: Mona Lisa, Madona ve skalách, Venuše Mélská

Vítězný oblouk Arc de Triomphe de l'Étoile Postavil ho Napoleon jako důkaz jeho výher v bitvách Stojí uprostřed náměstí Charles-de-Gaulle K Vítěznému oblouku vede známý bulvár Champs-Élysées Bývá u něj zakončen závod Tour de France

Katedrála Notre-Dame Gotická, římskokatolická katedrála Pařížský arcidiecéze 1163 záhajena a 1345 dokončena 7 800 píšťal u varhan 5 obrovských zvonů, které se používají při zvláštních příležitostech a v případech nouze

Bazilika Sacré- Coeur v původním přepisu Basilique du Sacré-Cœur, kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova) je římskokatolický kostel. Leží na návrší Montmartre, v nejvyšším bodu Paříže a je jeden z pařížských nejviditelnějších monumentů.

Montmartre a Moulin Rouge Jedna z nejznámějších čtvrtí paříže Proslula svou pověstí hříšné čtvrti Spoustu nevěstinců, sex shopů, sexodromů a kabaretů Malé uličky, kde jsou většinou trhy s rybami, ovocem a zeleninou, pouliční umělci apod. Nejznámější kabaret na světě

Moulin Rouge Sex shopy Uličky Montmartru Sexodrom Sex shopy

Pařížská invalidovna

Versailles Zámek a jeho zahrady Symbol absolutistické monarchie Bývalým sídlem francouzského dvora a vlády Proslulé a krásné zahrady

Další památky Sainte-Chapelle Conciergerie Klášter Saint-Germain-des-Prés Stadion Parc des Princes Bercy Sport Arena

Zdroje www.wikipedia.org www.paris4travel.com www. pageaboutpink.blog.cz www.epobyty.pekne.eu www.trekearth.com www.montmartre-paris-france.com www.paris-sg.wgz.cz