Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Informace Erasmus Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus v akademickém roce 2010/11, 2011/12 Zahraniční Oddělení Právnické Fakulty Univerzity.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP *
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *

Možnosti studia v zahraničí na PF UP v Olomouci PF UP v Olomouci nabízí studium zahraničí: * Program Erasmus * Program Double Degree v Salzburku Další možnosti: * Free-mover výjezd na studijní pobyt * Výjezd na jakékoliv stipendium vypsané MŠMT ČR * Merrillův program – pro studenty PF omezené možnosti * Letní škola San Diego * Francouzsko-česká Letní škola práva (s univ. Clermont-Ferrand)

ERASMUS Erasmus Student má 2 možnosti: - studium v zahraničí – 1 nebo 2 semestry - pracovní stáž v zahraničí – 3 – 12 měsíců Každý student může využít obou možností Erasmus, ale pouze jednou za život! (tzn. za všechna studia, která v životě studoval). Podmínka: 1. student musí být studentem denního studia 2. na stáž a praxi Erasmus lze vyjet pouze jednou za celé studium studenta (i pokud studuje např. 2 VŠ). 3. Pokud už student absolvoval program Erasmus (stáž i studium) a chce vyjet opětovně, může tak učinit pouze v rámci statutu Free-mover.

ERASMUS STUDIUM Co pro mě znamená být Erasmus studentem obecně? Jsem studentem dvou univerzit současně = zahraniční a domácí univerzity → studium na domácí univerzitě se nepřerušuje (student má zajištěn individuální studijní plán). Mám nárok na stipendium dle podmínek programu Erasmus. Stipendium = příspěvek na náklady spojené se studiem v zahraničí (v některých zemích stačí např. jen na ubytování) Platí pro mne obecná pravidla Erasmus programu - zpracovat formuláře - splnit určený počet kreditů - dostát požadavků vysílající fakulty (potvrzení apod.)

ERASMUS – Země s výukou v angličtině Nizozemsko: Haag, Rotterdam – Ø 459 Eur/měs. Velká Británie: Wolverhampton, Newcastle – Ø 583 Eur/měs. Estonsko: Tallinn – Ø 312 Eur/měs. Maďarsko: Budapest – Ø 348 Eur/měs. Polsko: Katowice, Szczecin, Olsztyn, Toruń, Bialystok, Krakov Ø 316 Eur/měs.

ERASMUS - Země s výukou v němčině Německo: Rostock, Potsdam, Dresden (i AJ), Frankfurt/Oder (i AJ), Leipzig – Ø 405 Eur/měs. Rakousko: Salzburg (i AJ, Erasmus i Double Degree), Graz – Ø 430 Eur/měs.

ERASMUS - Země s výukou ve francouzštině Francie: Paris-Sud, Clermont-Ferrand (i AJ), Chambéry, La Rochelle, Versailles - Ø 473 Eur/měs.

ERASMUS - Země s výukou ve španělštině Španělsko: Madrid, Salamanca, Granada, Santiago de Compostela, Málaga - Ø 409 Eur/měs.

ERASMUS - Výuka v italštině Itálie: Milano, Foggia, Neapol – Ø 447 Eur/měs.

ERASMUS - Výuka v bulharštině a dalších jazycích Bulharsko: Plovdiv, Rousse – Ø 226 Eur/měs. Slovensko: Košice, Trnava – Ø 338 Eur/měs.

ERASMUS - Mé studium na PF a v zahraničí Povinnost získat minimálně 15 ECTS kreditů za jeden semestr. V případě nesplnění min. 15 kreditů nutnost vrácení stipendia! Splnění podmínek směrnice děkana č. S-1/2009 o podmínkách účasti studentů Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci v programu Erasmus Závaznost Learning Agreementem Na PF UP – Individuální studijní plán (Nesmí být ukládány žádné zvláštní povinnosti).

Erasmus – výběrové řízení na akad. rok 2013/2014 Podávání přihlášek: 1. – 25. 11. 2012. (Přihláška dostupná na webu ZO PFUP /Aktuality a Studenti-Erasmus/. Přihlášky dodané po termínu nepřijímáme!) Ústní kolo VŘ: 3. – 7. 12. 2012 (V jazyce nejpreferovanější destinace, v případě výběru do jiné destinace s jiným jazykem – přezkoušení.) Vyhlášení výsledků: prosinec 2012 nebo leden 2013 Info schůzka pro studenty vybrané na studijní pobyt Erasmus: duben 2013 (Ohledně dalšího postupu – podávání přihlášek na zahr.univerzity, finance apod.)

ERASMUS – pracovní stáž Zajišťuje Kancelář zahraničních styků – Rektorát, Mgr. M. Raková, marie.rakova@upol.cz Fakulta nemá žádné partnery = student si zaměstnavatele hledá sám Nesmí být: instituce a orgányEU, organizace spravující programy EU, národní diplomat. Zastoupení domovské země studenta, ostatní zastoupení či veřejné instituce domovské země studenta. Pouze země EU Délka stáže - 3 – 12 měsíců. UP finančně podpoří max. 6 měsíců pobytu. Informace a žádosti: web OMV RUP

DOUBLE DEGREE PROGRAM Double Degree Programme = navazující magisterský program Evropská studia na PF UP a na Paris-Lodron Universität Salzburg. PF UP má akreditaci k realizaci dvouletého navazujícího magisterského studijního programu Evropská studia se zaměřením na evropské právo. Bilaterální dohoda s Paris-Lodron Universität Salzburg. Semestrální pobyt v Salzburku – financováno programem Erasmus (student může vyjet buď na Erasmus nebo na Double Degree). Pokud už student na Erasmu - studijním pobytu byl, může vyjet jako free-mover. Délka pobytu = 1 – 2 semestry. Student získá diplom po ukončení studia na PF UP jak od PF UP, tak od Paris-Lodron Universität v Salzburku. Přihlášky jsou totožné s přihláškami na program Erasmus + platí stejný termín výběrového řízení.

Výjezd na MŠMT ČR stipendium Možnost výjezdu do zahraničí placeného z fondů MŠMT ČR Nabídky je třeba sledovat na webových stránkách www.msmt.cz a www.naep.cz, častá aktualizace. Vyřizuje sám student podle pokynů MŠMT ZO PFUP zveřejňuje jen některé nabídky – zaslané přímo z MŠMT.

Program Merrill Roční studijní program na VŠ v USA Administrací programu je pověřena Kancelář zahraničních styků UP. Možnost pro studenty PF UP je omezena z důvodu vyšších nákladů na studium a omezené nabídky programů (ale není nereálná!). Podmínky: studenti 2.–4. ročníku PF UP ( u bakalářského studia student 2.ročníku ), občané České republiky. Termín odevzdání přihlášek je každoročně začátek listopadu na příští akademický rok. (Letos 2. 11. 2012) Společně s formulářem přihlášky je třeba předložit v angličtině další dokumenty. Více informací zde: http://www.upol.cz/struktura-up/rektorat/useky-prorektoru/usek-zahranicnich-vztahu/oddeleni-zahranicnich-vztahu/merrilluv-program/

Letní škola práva San Diego Pořádá INSTITUTE ON INTERNATIONAL & COMPARATIVE LAW, UNIVERSITY OF SAN DIEGO Studentům PF UP v Olomouci je nabídnuta možnost získat stipendium na pobyt na jedné z letních škol, které tento institut pořádá v několika evropských mšstech. Úspěšným kandidátům poskytne institut zvýhodněnou cenu zápisného na Letní školu a PF UP stipendium pokrývající zápisné ve výši 600 $ a částačně další náklady spojené s dalším pobytem. Výběrové řízení bude vyhlášeno na začátku roku 2013. Sledujte proto webové stránky ZO (Aktuality) a webovou nástěnku PF. Další informace zde: www.sandiego.edu/law/study_abroad a zde: www.sandiego.edu/lawabroad. Každý rok bývají vybráni cca 2 – 3 studenti.

Letní škola práva Clermont-Ferrand LŠ probíhá v prostorách Université d´Auvergne, Clermont-Ferrand, Francie nebo na PFUP během měsíce září. Délka: cca 1 týden Podmínky: Velmi dobrá úroveň francouzského jazyka a základní znalost anglického jazyka Výběrové řízení proběhne ve druhém čtvrtletí roku 2013. Právnická fakulta vybraným studentům hradí cestovné, ubytování a stravné. Každý rok bývá vybráno cca 8 - 10 studentů.

Kontakty Proděkan pro Zahraniční záležitosti JUDr. Pavel Bureš, Ph.D., D.E.A. Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Tř. 17.listopadu 8 771 11 Olomouc Email: pavel.bures(at)upol.cz Tel.:+420 585 637 671 Referentka Zahraničního oddělení Mgr. et. Mgr. Jitka Langová Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Zahraniční oddělení Tř. 17.listopadu 8 771 11 Olomouc Email: jitka.langova(at)upol.cz Tel., Fax.: +420 585 637 675  Úřední hodiny: Po - Čt 8:00 – 11:30, Út: 13:00 – 15:00