Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní kvalifikační rámec České republiky a projekt Q-RAM
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
JAK NA STÁŽ DO EVROPSKÉ INSTITUCE?
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
EURES – vaše práce v Evropě
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Příprava na výkon povolání
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Jak na Europass-životopis a motivační dopis
S Europassem ukážete, co umíte
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU OBČANŮ 2013“ Tato prezentace vyjadřuje pouze názory autora a Komise neodpovídá za použití informací, jež tato prezentace obsahuje

Víte, jakou máte úroveň EQF?

Problém Jazyková bariéra Různé právní předpisy Různá struktura institucí Různé kulturní zvyklosti

Víte, co je to Europas ?

Europas - Motto Teorie –Evropská unie je společný prostor, volného pohybu osob, zboží, služeb kapitálu. Praxe –Prostředky a procesy usnadňující občanům stěhujícím se za prací či studiem rychleji se uplatnit v novém prostředí

Europas - Pojem Informace o držiteli ve všech jazycích států EU –Studenti –Absolventi –Pracující Soubor dokladů –Vzdělání –Osobní kompetence –Jazykové dovednosti –Odborné kvalifikace –Pracovní zkušenosti Dokumenty –pro zaměstnavatele a vzdělávací instituce

Europas - Rozsah užití členské státy Evropské unie Evropského sdružení volného obchodu –Švýcarsko –Norsko –Lichtenštejnsko –Island kandidátské země EU –Makedonie –Černá Hora –Island –Srbsko –Turecko

Europas - Obsah životopis evropský pas dovedností –jazykový pas, –doklad o mobilitě, –dodatek k osvědčení, –dodatek k diplomu –a další doklady např. –Europass-doklad o stáži, –diplomy –certifikáty –vysvědčení

Úroveň EQF Dosažené vzdělání vysokoškolské – doktorský studijní program vysokoškolské – magisterský studijní program vysokoškolské – bakalářský studijní program, vyšší odborné vzdělání (vč. konzervatoří) programy krátkého cyklu (v ČR se teprve budou vytvářet) střední vzdělání s maturitní zkouškou (všeobecné, s odborným výcvikem, odborné) střední vzdělání s výučním listem (délka studia 3 roky) základní vzdělání, střední vzdělání bez výučního listu, střední vzdělání s výučním listem (délka studia 2 roky) základy vzdělání (základní škola speciální)

Europas -webové rozhraní pro vytvoření europasu -Veškerá potřebná data -Webové formuláře

Národní centrum Europass –V každé zemi –koordinuje všechny aktivity dokumentů Europassu –první kontaktní místo pro kohokoli (jednotlivce i organizaci), Informace o Europassu

Europas - Links Evropské centrum pro podporu profesního vzdělávání - Národní informační centrum pro mládež

Europas - ČR Národní centrum Europass: Národní ústav pro vzdělávání Weilova 1271/6 Praha Τel Fax

DĚKUJI ZA POZORNOST AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE O EVROPSKÉM ROKU OBČANŮ 2013“ Tato prezentace vyjadřuje pouze názory autora a Komise neodpovídá za použití informací, jež tato prezentace obsahuje