Mistrovství světa v lyžování Liberec 2009. Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie běhu na lyžích
Advertisements

studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Historie lyžování.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
Sportovní zařízení a akce
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Sportovní zařízení a akce
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
HROCHŮV TÝNEC Moderní cukrovar HROCHŮV TÝNEC zahájil provoz ročně zpracoval t cukrové řepy.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Liberecký kraj.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
LYŽOVÁNÍ.
ATLETIKA 2.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DUBAJ.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Petra Nováková Klára Škorpilová.  Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i.
Centrum Služeb Budějovická Tisková konference,
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
Olympijské hry.
LIBERECKÝ KRAJ.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI36 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Hydrologické poměry - podzemní vody
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Liberecký kraj - procvičování
Igor Dostal
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Kraj Vysočina.
VY_32_INOVACE_Ze z 1 Liberecký kraj Mgr. Tomáš Šantroch Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec 1, Lužická 920/7, příspěvková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_13_Liberecký kraj - opakování.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
Československo, Česko a Slovensko a.... Česko a Slovensko Česko a Slovensko Slováci jsou druhou nejpočetnější menšinou v ČR. Podle nejrůznějších odhadů.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Zimní olympijské hry Klikej.
Česká republika jako součást Evropy
Marie Rottrová
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Transkript prezentace:

Mistrovství světa v lyžování Liberec 2009

Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009 ve sportovních areálech v českém městě Liberci.

Jednalo se o čtvrtý šampionát v historii České, Československé republiky. První šampionát na našem území se konal v roce 1925 v Jánských lázních, dva šampionáty i ve Vysokých Tatrách v letech 1935 a 1970.

Mezi klasické lyžařské disciplíny patří běh na lyžích, skoky na lyžích a severská kombinace.

Areály pro Mistrovství světa v Liberci Liberecký šampionát probíhá na dvou sportovištích v blízkosti města.

Prvním areálem jsou: Běžecké tratě Vzniklo „na zelené louce“ Nový moderní areál milionů korun Areál pojme podle odhadů okolo 35 tisíc diváků.

Druhým areálem jsou skokanské můstky na Ještědu. Areál vyrostl na severním svahu Ještědu v 70. letech. Před Mistrovstvím zrekonstruován Kapacita je 12 tisíc lidí

Nově vybudovány budovy pro účely šampionátu, tribuny, příjezdové komunikace i nový parkovací dům. Tribuna pro diváků

A nakonec maskot