 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Stavební veletrhy Brno 2012 Zvýšení efektu účasti
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Národní informační portál s podporou call centra (NIP) Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Aplikace pro mobilní zařízení v realitní praxi Clarion Congress Hotel Prague.
Internetový prohlížeč
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
INFORMATIKA 7 Záhlaví stránky III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí REGEO ICT ŘŠENÍ PRO VENKOVSKÝ TURISMUS.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc QR kódy Co se všechno naučíme??? Tvorba a skenování QR kódů.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Přednáška Akce: Přednášející: Agnieszka Markiewicz | Sales Digital Products | Kärcher | TFM Kärcher Digital Solutions.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Internetový prohlížeč
SOFTWARE Operační systémy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
QR kódy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva životního prostředí.  Je určený především pro zvýšení atraktivity turistických aktivit nejen v rámci přírodních a památkových rezervací.

 Taggmanager pracuje se schopností mobilních telefonů číst za pomoci jednoduché aplikace dvourozměrné TAGGY a propojit je s webovou adresou, stáhnout požadovaný obsah nebo získat dodatečné informace.

 Náš systém využívá nejnovější technologie 2D TAGGY pro komunikaci pomocí mobilních telefonů.  Využíváme možnost stahování dat: textů, obrázků a zvuků přímo do telefonu.  Návštěvník turistické stezky si informace může vzít doslova sebou a pracovat s nim hned nebo následně.

 Běžné mobilní telefony vybavené fotoaparátem a jednoduchým softwarem mohou tyto kódy „číst“ a zpracovat.  Taggy neboli dvourozměrné štítky jsou obdobou čárových kódů.

 K používání nového systému lze použít běžný mobilní telefon vybavený fotoaparátem, jednoduchým softwarem a připojením k internetu.  80% v současnosti využívaných mobilních telefonů disponuje fotoaparátem.

 Mobilní telefon je dnes běžně využíván hlavně aktivní mladou generací k práci s interaktivním obsahem a umožňuje zobrazit velké množství informací v mobilním formátu.

 Na displeji telefonu poskytujeme návštěvníkovi představu o místních zajímavostech, o tom co se v daném místě děje.  Informace na webu lze aktualizovat, lze připojit typy na výlety, osvětu formou komiksu a mnoho dalšího.

 Součástí webového obsahu jsou texty, fotografie, GPS pozice zastavení, užitečné informace v lokalitě, kontakty na správce stezky a loga organizace.  Objem informací je dimenzován s ohledem na rychlé a jednoduché stažení v průběhu několika vteřin.

 Nezapomínáme ani na návštěvníky ze zahraničí.  Součástí informací jsou i jazykové mutace v němčině, angličtině, polštině a slovenštině.

 Taggmanager.cz si klade za cíl oživit zájem hlavně mladých lidí o naučné stezky, přírodní a kulturní památky tím, že jim poskytne interaktivní a mobilní alternativu informačních tabulí.

 Klasickou informační tabuli je možné doplnit nebo zcela nahradit tzv.tagglistem, který Váš telefon přesměruje na interaktivní podobu naučné stezky navrženou speciálně pro mobilní telefony.

 Tagglist má rozměr 20x10cm ve variantě na výšku nebo na šířku a obsahuje několik přesně stanovených údajů: Název stezky Název zastavení Taggy ve dvou provedeních Webovou adresa GPS pozici Zobrazení jazykových mutací Loga partnerů stezky

 Informace si odnese sebou.  Může virtuálně procházet celou stezku.  Všechny informace si může prohlédnout i na počítači doma, ve škole apod...  Informace jsou dostupné kdykoli, komukoli, kdekoli... stačí si jen zapamatovat adresu z tagglistu.  Na rozdíl od běžných informačních tabulí taggmanager umožňuje i distribuci zvuků.  Služba je zdarma a stažení obsahu zabere jen několik sekund.

 Taggmanager nabízí alternativu v místech, kde není možné kvůli rozměrům postavit klasickou velkou informační tabuli.  Obnovení poškozeného nebo ztraceného tagglistu stojí minimální náklady a není časově náročné.  Malé tagglisty v přírodě nepůsobí rušivě.

Děkuji za pozornost a zvu Vás na praktické předvedení