Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Autoři: Jan Makovec Jana Vichrová Tomáš Zika Univerzita Hradec Králové Fakulta informatiky a managementu 2009/2010.
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Integrace aplikací s využitím komunikačního serveru Vema
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Řízení přístupových práv uživatelů
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
LCS International, a.s..
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Zvyšování kvality poskytovaných služeb - efektivní řízení servisní péče Konference SIS2010, Brno Petr Bříza, Versino CZ, s.r.o.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Realizační tým ICZ duben 2005
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
W w w. n e s s. c o m Bezpapírové soudnictví ve státu Izrael Pavel Parma Konference ISSS Hradec Králové DÍL DRUHÝ.
SOA = Architektura orientovaná na služby
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Národní digitální knihovna
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Helios Orange - Implementace systému
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
B2B Systémová integrace Jiří Macháček. Osnova ► Úvod ► Terminologie ► Parametry – požadavky ► Způsoby integrace ► Web-Services ► Příklady.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Celní správa České republiky
Učíte systémy rozmlouvat
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Transkript prezentace:

Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie Radek Častorál

Případová studie – obsah Motivace řešení ECR brána 1.0 ECR brána 2.0 Přínosy řešení Role Biztalk serveru v projektu

Motivace řešení Počátkem roku 2001 Celní správa ČR bez problémů elektronicky komunikuje v rámci sítě celních úřadů. Souhrnné zpracování se provádí centrálně na Generálním ředitelství cel. Mezi provozované režimy patří např. dovoz do ČR vývoz z ČR tranzit

Motivace řešení Deklaranti chtějí komunikovat přímo ze svých systémů Celní správa zadává vývoj systému pro komunikaci s deklaranty Základní požadavky jsou šifrovaná komunikace zabezpečení autenticity zpráv jistota doručení dlouhodobá archivace dat v právně závazném stavu Pilotní agendou je zvoleno NCTS (New Computerised Transit System), jednotný projekt v rámci celé EU

ECR brána Za dodavatele řešení je vybrána společnost Aquasoft, s.r.o. Základním kamenem řešení se stává Microsoft Biztalk Server 2002 Díky své modularitě je doplněn o specificky vyvinuté komponenty prohlížení aktivity systému řízení vzniklých problémů vazba na registry deklarantů

ECR brána První verze systému uvedena do provozu v roce 2002 Zpočátku komunikují desítky deklarantů a měsíčně zašlou tisíce deklarací Řešení se osvědčuje a je rozhodnuto o jeho rozšíření na další celní režimy vývoz dovoz Vznikají domény ECRFTP a NCTS

ECR brána

ECR brána - rozvoj Celní správa ČR získává nové pravomoce výběr spotřebních daní sběr statistiky pro Intrastat Vzniká Portál veřejné správy a je široce podporován výrobci softwaru Je zahájen projekt ECR brána 2.0 rozšíření komunikačních kanálů implementace nových zabezpečovacích standardů uplatnění SOA návrhových přístupů příprava na očekávaný výrazný nárůst komunikace v roce 2009 (zahájení provozu skupiny systémů eDovozu)

ECR brána 2.0 Celkem je komunikace vedena v 6 doménách NCTS, ECRFTP, MESPD, SPD, Intrastat, Správa Každá doména má jinou míru zabezpečení Tisíce deklarantů vymění statisíce zašifrovaných a elektronicky podepsaných zpráv měsíčně Základem je Microsoft Biztalk server 2006 R2 Databázové technologie řeší Microsoft SQL server 2005 Vysokou dostupnost zajišťuje Microsoft Cluster Services na operačním systému Microsoft Windows Server 2003 Doplňkové aplikace vyvinuté v .NET 2.0

ECR brána 2.0

ECR brána – vývoj zátěže 2003 2008

Klíčové přínosy řešení Nahrazení papírové výměny celních dokladů Výrazné zrychlení celních procedur a zvýšení jejich dostupnosti na 24 hodin po celý týden Zvýšení míry automatizace na straně deklarantů i Celní správy ČR Sjednocení vnějšího elektronického rozhraní napříč agendami Zavedení ESB do infrastruktury zákazníka Důmyslné řešení dlouhodobé archivace poskytující právně nezpochybnitelná data

Přínosy řešení pomocí Biztalk serveru 2006 Univerzální, modulární a snadno konfigurovatelný systém Možnosti přímé orchestrace procesů organizace Poskytnutí ověřených a vysoce dostupných komunikačních kanálů Zajištění spolehlivého doručení dat Implementace nejnovějších standardů Platformově nezávislá komunikace Vysoká škálovatelnost

Společnost Aquasoft Microsoft Gold Certified Partner Vývoj a dodávka rozsáhlých softwarových aplikací Softwarové aplikace na zakázku Podnikové informační systémy (ERP – Microsoft Dynamics AX) Integrace aplikací (EAI, B2B) Implementace Microsoft Biztalk Server 2006 R2 Business Inteligence Maximální ohled na potřeby zákazníka Řešení šitá na míru

Dotazy Děkuji za pozornost