IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 30 – Světové hospodářství AnotaceOpakování světového hospodářství AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
Evropa: přírodní podmínky
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí o zlomcích. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují znalosti o zlomcích.
AnotacePrezentace, která se zabývá kuželem. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají kužel a potřebné vzorce. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Pyrenejský poloostrov
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 28- Obyvatelstvo Anotace Prezentace, která se zabývá souhrnným opakováním obyvatelstva světa AutorMgr. Kamila Bočková.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním rotačních těles. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí rotační tělesa. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá povrchem a objemem jehlanu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají vzorce pro jehlan. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 16- Pobaltské republiky
Východní Evropa – Ukrajina
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 17- Rumunsko, Bulharsko AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Rumunska, Bulharska AutorMgr. Kamila Bočková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 1- Slovensko
AnotacePrezentace, která se zabývá kvadratickou funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají a sestrojí kvadratickou fúnkci.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 27-Státy EvropyAnotace Kvíz na státy Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup Žáci si zopakují.
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem obsahu trojúhelníka. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají obsah trojúhelníka.
Anotace Prezentace, která se zabývá sčítáním celých čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci sčítají celá čísla. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Maďarsko AnotacePrezentace, kter á se zabýv á charakteristikou Maďarska AutorMgr. Kamila Bočková JazykČe š tina Oček.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním zloků se stejným a různým jmenovatelem na číselné ose. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 9- Opakování Francie, Německo AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním Německa a Francie AutorMgr. Kamila Bočková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 22- Portugalsko AnotaceSeznámení s Portugalskem AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si získají.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 11- Opakování severní Evropa
AnotacePrezentace, která se zabývá postupem sestrojení jehlanu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají jehlan. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 4 – opakování Střední Evropa Anotace Prezentace, která se zabývá souhrnným opakováním Střední Evropy Autor Mgr. Kamila.
Evropa: severní Evropa
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 26-opakování Evropy AnotaceOpakování Evropy AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si zopakují získané.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
PŘÍRODNÍ HRANICI MEZI RUMUNSKEM A BULHARSKEM TVOŘÍ PŘEVÁŽNĚ
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením zlomků přirozenými čísly. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci násobí zlomky s přirozenými.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním, sčítáním a odčítáním smíšených čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci porovnávají,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 6- Německo AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Německa AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
EVROPA Povrch.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_01_EVROPA_SEVERSKÉ STÁTY ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Spolková republika Německo
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_VLASTIVĚDA
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy Anotace Prezentace, která se zabývá opakováním Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si zopakují získané informace o Evropě Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Evropa Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Doplňování do mapy a textu Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 330kB

Poloha- zakresli do „bublin“ Poloha- zakresli do „bublin“. Modře jsou moře, hnědě pohoří, zeleně nížiny, červeně ostrovy a poloostrovy.

Poloha- správně. Modře jsou moře, hnědě pohoří, zeleně nížiny, červeně ostrovy a poloostrovy. Severoněmecká nížina Severní moře Ural Britské o. Skandinávský pol. Alpy Černé moře Pyrenejský pol. Středozemní m. Pádská n.

Do mapy označ státy severní Evropy

Správně Island Švédsko Norsko Finsko Dánsko

Místo teček doplň V Nizozemí se pěstují ……………………. Grónsko patří ……………………… Chorvatsko leží u ………………………. moře Geotermální energii najdeme na ………………….. Nejlidnatější stát Evropy (mimo Ruska) je………. Neutrálními státy jsou ……………… a ……………… Rychlovlaky TGV jezdí ve ……………………..

Správně V Nizozemí se pěstují tulipány Grónsko patří k Dánsku Chorvatsko leží u Jaderského moře Geotermální energii najdeme na Islandu Nejlidnatější stát Evropy (mimo Ruska) je Německo Neutrálními státy jsou Norsko a Švýcarsko Rychlovlaky TGV jezdí ve Francii

Poznej stát Evropy Postupně se budou zobrazovat indicie, tvým úkolem je, co nejrychleji poznat, o který Evropský stát se jedná Stát zakresli do mapy Urči hlavní město

1. Hornatý stát Členem EU, měna eura Protéká jim Dunaj 1. v Evropě v těžbě magnesitu Samostatnost státu od 1. 1. 1993 Nejvyšší hora Gerlachovský štít

Zakresli stát do mapy a napiš hlavní město ………………………………

Správně Slovensko – hlavní město: Bratislava

2. Stát leží v subtropickém páse Členem EU, měna eura Světový producent korku Přímořský stát Portské víno Leží na Pyrenejském poloostrově

Zakresli stát do mapy a napiš hlavní město …………………………………….

Správně Portugalsko- hlavní město: Lisabon

3. Severská země Velice členité pobřeží Nejsevernější místo Evropy mys Nordkapp Není členem EU Leží na Skandinávském poloostrově Těží ropu ze Severního moře

Zakresli stát do mapy a napiš hlavní město ………………………………………………….

Správně Norsko- hlavní město: Oslo