Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Konference SMO ČR listopad Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Fondy.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Rozpočty územních samosprávných celků
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 29. dubna 2015.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Státní podpora rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení Program Nový PANEL JUDr. Jan Wagner.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Rozpočtová a fiskální politika
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
217. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR JITKA HAUBOVÁ Výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví tel:        
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Rozpočtová a fiskální politika
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Rozpočtová a fiskální politika
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze

2 Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. Podpora malého a středního podnikání Revitalizace domů postavených panelovou technologií – PANEL Programy pro municipální infrastrukturu Infrastrukturální programy  Vodohospodářské investice  Protipovodňová opatření  Výstavba a rekonstrukce dálničních úseků a silnic

3 Program OBEC Prostředky EU na podporu obcí Města, obce, svazky obcí Výběrová řízení, veřejná zakázka malého rozsahu  Úvěry a poplatky max. 2 miliony  Úvěr pod 10 mil. Kč Pořízení nebo rekonstrukce majetku obce

4 Použití úvěru Technická infrastruktura Čističky odpadních vod Zařízení na sběr, skládkování a likvidaci tuhého odpadu Školská a předškolská zařízení Kulturní a sportovní zařízení Sociální zařízení Místní komunikace a jejich osvětlení Dopravní stavby, pořízení dopravních prostředků k zajištění místní veřejné dopravy, parkovací stání Stavební úpravy veřejných prostranství Projekty zaměřené na úsporu spotřeby energií Jiné projekty zaměřené na zlepšení podmínek bydlení a životního prostředí obcí

5 Výhody úvěru OBEC Příznivá úroková sazba Flexibilita úrokových sazeb (pevné nebo pohyblivé úrokové sazby) Bez zajištění Žádné požadavky na převedení účtů vedených u jiných bank Možnost nedočerpání municipálního úvěru nebo jeho části bez sankcí Minimální cenové poplatky Možnost předčasného splácení municipálního úvěru nebo jeho části bez sankcí Bezplatná poradenská činnost Možnosti kombinace municipálního úvěru s jinými finančními zdroji, včetně prostředků z Evropské unie

6 ČMZRB a strukturální fondy Strukturální fondy nejsou jen dotace EK umožňuje a preferuje finanční nástroje  Zvýhodněné úvěry  Úvěry s finančním příspěvkem  Záruky Uplatnění u programů na podporu MSP  START  ZÁRUKA  PROGRES

7 Výhody finančních nástrojů Opakované použití prostředků = prodloužení „životnosti“ SF Možnost zapojit soukromé zdroje = rozšíření kapacity programů Tlak na přípravu a realizaci racionálních projektů

8 Fondy rozvoje měst nástroj využití prostředků strukturálních fondů

9 Co je FRM FRM je sdružení prostředků veřejného sektoru (státní rozpočet, rozpočet kraje, strukturální fondy) a soukromého sektoru k financování projektů FRM představuje jednu z možných variant finančního fondu vytvořeného s účastí prostředků strukturálních fondů, přičemž dalšími variantami jsou úvěrové a záruční fondy či fondy rizikového kapitálu

10 Proč Fondy rozvoje měst Evropská komise zdůrazňuje využití nástrojů finančního inženýrství jako progresivního způsobu používání prostředků strukturálních fondů Nástroje finančního inženýrství mají výhody:  Rychlost čerpání  Revolvování  Možnost rozšíření kapacity zapojením soukromých zdrojů  Snížení nároků na administrativní kapacitu státních orgánů či orgánů a institucí regionální samosprávy FRM pouze pro určité typy projektů, není to všelék

11 Vytvoření FRM FRM vytvoření na základě přímo aplikovatelné legislativy EU (nař. 1083/2006 a 1828/2006) FRM jako oddělený systém účtů v rámci finanční instituce Smluvní systém:  Smlouvy o FRM = rámec  Provádění smlouvy s NUTS 2 o účelu a podmínkách použití prostředků NUTS vložených do FRM

12 Kontakty Pobočky: Brno, Hradec Králové, Ostrava, Plzeň, Praha. Regionální pracoviště: České Budějovice