Trainee program PRIMA 2013 / 2014

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Profil HR poradce a školitele
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Použitelnost a výhody Optimedu pro pedagoga Julie Bienertová-Vašků.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
Motivační dopis zadání
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Assessment centrum.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Personální strategie mezinárodní firmy
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Nábor a výběr zaměstnanců
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Assessment centrum.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Job rotace a jiné formy flexibilizace práce
Assessment centrum.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Manažerské kompetence
Transkript prezentace:

Trainee program PRIMA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner

Co je Trainee program PRIMA? nástroj kariérového rozvoje naší společnosti 12 měsíční program určený vybraným absolventům vysokých škol, kteří v tomto období získávají znalosti a zkušenosti v oblasti: retailového nebo korporátního bankovnictví od samého začátku zaměření na budoucí cílovou pozici vlastní individuální vzdělávací plán, který zohledňuje dosavadní znalosti a zkušenosti vzhledem k budoucí cílové pozici e-learningová a prezenční školení, stáže, „on the job“ tréninky každému Trainee pomáhá jeho vlastní kouč kromě školení pracuje Trainee na zadaných úkolech, projektech po ukončení TP (12. měs.) Trainee získává cílovou pozici

Podmínky pro vstup do Trainee Programu Trainee PRIMA: - absolvent jakékoliv VŠ, který ukončil studium v letech 2011 až 2013 - výborná znalost AJ; němčina nebo italština výhodou - praxe v bankovnictví výhodou - výrazné analytické a nebo obchodní myšlení - chuť učit se novým věcem - proaktivita a samostatnost při řešení problémů Proces výběru: 1. kolo: dotazník, 2. kolo: telefonické interview 3. kolo: assessment centrum složené ze dvou půldenních bloků 4. kolo: interview s manažerem

Assessment Centrum – dopolední část V průběhu dopoledne podstoupí všichni uchazeči, kteří již prošli prvním kolem výběru, sérií testů, která ověří jejich znalosti, schopnosti i určité osobnostní charakteristiky nutné pro danou pozici Testy: Test z anglického jazyka : ověřuje stupeň pokročilosti úrovně znalostí AJ : minimální požadovaná úroveň: Pokročilý Test všeobecného a kulturního rozhledu : ověřuje celkovou orientaci ve společnosti, politický a kulturní přehled, úroveň geografických znalostí, znalost historie, filosofie apod. Test pozornosti : ověřuje uchazečovu orientaci na detail a jeho schopnost reagovat v zátěžových situacích Test logického myšlení se zaměřením na numerické schopnosti : ověřuje inteligenci uchazeče a jeho schopnost a schopnost analyticky uvažovat : ověřuje schopnost pracovat s abstraktním zadáním : schopnost odlišit podstatné informace od nepodstatných apod. Osobnostní test : zjišťuje základní osobnostní profil kandidáta Všechny testy jsou během obědové pauzy vyhodnoceny a do odpoledního kola poustoupí jen cca 30% nejlepších kandidátů, jejichž výsledky testů budou dostatečné ve všech sledovaných oblastech a jejichž profil bude nejlépe vyhovovat požadavkům dané pozice

Assessment Centrum – odpolední část Max. 10 kandidátů Hodnotitelé: manageři jednotlivých oddělení HR business partneři recruitment specialista koordinátoři programu Trainees a bývalí a stávající Trainees Skupinová situace > zjišťuje úroveň kompetencí kandidátů především v oblastech: týmová spolupráce orientace na zákazníka orientace na výkon energetizace řízení rizika a další Individuální situace > zjišťuje úroveň kompetencí kandidátů především v oblastech: orientace na změnu řízení kvality Motivační interview: sebeprezentace účastníka motivace k programu Trainee v naší společnosti dosavadní úspěchy Zkouška z anglického jazyka > ověřuje kandidátovu dostatečnou schopnost konverzovat v angličtině

Pracovní poměr Pracovní smlouva: 40 hodinový pracovní týden; smlouva na dobu neurčitou Základní mzda: zohledňuje předchozí pracovní zkušenosti a zahraniční stáže Trainee Roční bonus: není nárok za rok, ve kterém Trainee Program začíná; pro další roky nárok vzniká Benefity: ano; stejný nárok jako zaměstnanci (= caffeterie) Incentivy: ne po dobu trvání programu Místo výkonu práce: Praha + regiony

Role v trainee programu: Garant: - Václav Vitha pro korporátní bankovnictví - příslušný ředitel úseku pro retailové bankovnictví Patron: - manažer Kouč: - seniorní kolega Vlastník: - Maurizio Ciailo, HR ředitel Projektový manažer: - Marie Mourková, HR Business Partner - Irena Weisgerberová, T&D Specialist + Trainee

Garant: Václav Vitha / ředitel úseku v retail. bankovnictví Poskytuje pravidelnou zpětnou vazbu a) HR jako vlastníkovi projektu (podle potřeby) b) Traineemu (alespoň jednou ročně na konci Programu) c) patronovi Rozhoduje (další směr Trainee programu…) Formálně zaštiťuje Program

Patron: manažer Poskytuje pravidelnou zpětnou vazbu garantovi (4 krát za rok) Trainee (jednou za měsíc) HR Určuje „kolegu – kouče" Dbá o profesní a osobní rozvoj Trainees & zařizuje stáže na příslušných odděleních Rozvoj Trainees je jedním z jeho KPIs Zadává závěrečnou práci / případovou studii a vyhodnocuje ji

Kouč: kolega Stará se o profesní a osobní rozvoj Trainees : výcvik při práci, je s ním v každodenním kontaktu, vede ho k řešení obtížných úkolů Poskytuje pravidelnou, ale neformální zpětnou vazbu a) Trainee (téměř denně) b) patronovi (jednou za měsíc) Rozvoj Trainee je jedním z jeho KPIs

Vlastník: Maurizio Ciaiolo, HR ředitel Formální autorita Decision maker Poskytuje zpětnou vazbu projektovému manažerovi Kontroluje rozpočet (BC 1055)

Projektový manažer: Marie Mourková, HR Business Partner Spolupracuje s patronem a s garantem na úspěšném průběhu Programu & umístění do cílových pozic Organizačně zajišťuje Trainee Program Zajišťuje hodnocení & odměňování Trainees Zajišťuje zpětnou vazbu od Trainees a patronů Propaguje Program v bance i mimo banku

Člen projektu: Irena Weisgerberová, Specialista rozvoje & vzdělávání Spolupracuje s garantem ohledně plánování vzdělávání Zajišťuje organizačně celou vzdělávací část Trainee Programu (školení, kurzy, e-learningové kurzy apod.)

Vzdělávání a rozvoj Specifika pro různé oblasti Vyhodnocení & Pozice Start garant Závěrečná práce kouč 12 měsíců patron Školení & kurzy Stáže 14

Trainee: role Školí se / učí se a aktivně získává znalosti a dovednosti relevantní pro cílovou pozici Spolupracuje s koučem / patronem / HR Spolupodílí se na přípravě a organizačním zajištění veletrhů pracovních příležitostí a osobně se na nich účastní 15

Trainee: job description 16

Vzdělávání a rozvoj Celý 12 měsíců trvající Program je rozdělen do několika fází Trainee Program se liší pro každou oblast (je zde společná část a odlišné části) Trainee absolvuje všechna školení a e-learningové kurzy nutné pro jednotlivé pozice (mohou být rozšířeny na základě požadavků garanta/patrona) V závislosti na cílové pozici absolvuje Trainee několik stáží v oblastech, která jsou relevantní pro jeho cílovou pozici Stáže jsou navrhovány patrony ve spolupráci s HR s přihlédnutím ke kapacitě příslušných oddělení V poslední fázi (poslední měsíc Trainee Programu) bude práce Traineeho vyhodnocena; odevzdá závěrečnou práci/ případovou studii Trainee získá svou cílovou pozici 17

příklad indiv. rozvojového plánu Jméno a přijmení: xxxx Manažer: yyyyyy Útvar: Structured Trade & Export Finance Vzdělávací aktivita Časová dotace/ h Termín absolvování Forma obsah BOZP 0,5 srpen 13 e-learning povinný POŽÁRNÍ OCHRANA MIFID COMPLIANCE- PRANÍ ŠPINAVÝCH PENĚZ HR EXPRES aplikace 09_IDENTIFIKACE A KONTROLA KLIENTA BASEL II - OPERAČNÍ RIZIKO září 13   09_CORP_ESG_ÚVOD DO ESG + MODUL FSD 7 3.-4.12.2013 prezenční 09_ALL_WELCOME MEETING 21.9.2013 PRODEJNÍ AKADEMIE: PRODEJ I 14 rok 2014* volitelný ÚVĚROVÉ SMLOUVY A DOKUMENTY 6 VYJEDNÁVÁNÍ 8 ZÁKLADY KOMUNIKAČNÍCH DOVEDNOSTÍ Stáž: 1/2týden, Úsek Úvěrový underwriting ( P. Jeřábek) Stáž: 1/2týden, Vymáhání a restukturalizace úvěrů (T. Benák) Rok 2014* - termíny a kódy kurzů budou upřesněny podle interního vzdělávacího katalogu pro rok 2014 (cca prosinec 2013). Trainee budou na kurzy zařazeni HR. Časová dotace celkem: 53,5