Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Výuka cizích jazyků technických předmětů
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Tutorujeme pomocí Moodle
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
ICT – Informační a komunikační technologie
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
E-learning ve výuce na SŠ
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Zde, narozdíl od předešlé verze, PDF, se do verze, ve formátu word, dá vpisovat řešení jednotlivých úkolů.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Popis a ovládání Plocha I
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Konference škol vyučujících IT a IE
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Office I. Miroslav Lorenc.
PORTÁL E-LEARNINGOVÝCH KURZŮ Internetová adresa (LMS eDoceo)
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Informační systémy na FHS UK
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Výuka 21. století Tvorba a implementace moderních způsobů výuky za podpory ICT a e-learningu.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Důležité aplikace v IS MU
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Nástroje podpory uživatelů
Důležité aplikace v IS MU
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Finanční správa zkouška
Postup pro přihlašování do ukázkového testovacího rozhraní
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle Autor: Petr Novák Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu OPVK „Modernizace výuky technických a přírodovědných oborů na UJEP se zaměřením na problematiku ochrany životního prostředí – ENVIMOD“ (CZ.1.07/2.2.00/28.0205)

Proč nový e-learning eDoceo Moodle Stávající systém eDoceo je komerční produkt, jehož upgrade stojí nemalé prostředky Na FŽP je více než 5 let stará verze Nelze jednoduše inovovat stávající kurzy Je třeba ručně vytvářet a rušit účty studentů Moderní pravidelně aktualizovaný systém – zdarma Snadná tvorba a inovace kurzů samotnými pedagogy Možnost využití interaktivních metod při výuce Přihlašování je stejné jako do dalších systémů na UJEP

Představení LMS Moodle Moodle pro FŽP je přístupný na adrese moodle.fzp.ujep.cz Jednotné přihlašování do všech e-learningových systémů na UJEP Všechny součásti UJEP provozují nebo přecházejí na Moodle Konverze kurzů mezi součástmi Jednotné prostředí pro studenty Způsob přihlašování je stejný jako do bezdrátové sítě EDUROAM – veškeré informace jsou dostupné na přihlašovací stránce

Vytvoření kurzu Kurz zakládá správce systému na žádost pedagoga Je třeba uvést název kurzu, kód ve STAGu, typ rozdělení kurzu a počet témat (týdnů), volitelně pak anotaci kurzu Každý kurz je možné rozdělit buď obsahově (na kapitoly), nebo časově (na týdny) I když se dá nastavení změnit, je dobré si rozmyslet, jak bude kurz vypadat

Zabezpečení kurzu Veřejný kurz pro všechny studenty i pro hosta (bez účtu v systému) Pro přihlášeného studenta – pro všechny studenty UJEP Uzavřený pod heslem – pro přihlášení do kurzu je nutné zadat heslo, které si určuje učitel Ruční zápis studentů – zejména u speciálních kurzů lze vybrat studenty do kurzu Lze definovat další možnosti zabezpečení kurzu, například časové omezení nebo nastavení hesla jen pro část kurzu (test, …)

Neinteraktivní studijní materiál Jedná se o takové části kurzu, které nevyžadují zpětnou vazbu studenta Na FŽP jde o tyto materiály: Popisek – vlastní studijní texty, obrázky, grafy, … Soubor – doplňující materiál v přiloženém souboru, jako je PowerPointová prezentace, dokument ve Wordu, Excelu, PDF, … Složka – skupina více souborů patřících k sobě – případně řazena do složek. Příkladem může být gis data obsahující více souborů URL – odkaz na další studijní materiál někde na Internetu. Ať už vlastní, tak veřejně dostupný Stránka – Vlastní učební materiál na samostatné stránce – obdobně jako popisek, ale ve struktuře se zobrazuje jen název či popis stránky

Interaktivní studijní materiál Studijní obsah, vyžadující zpětnou vazbu studenta – v Moodle se nazývá „činnost“ Test – testy mnoha forem (např.: výběr otázek, doplňování, textová odpověď) u nichž je možné nastavit např. náhodný výběr otázek Online text – pole pro textovou odpověď studenta na nějakou otázku Odevzdat soubor – nástroj pro odevzdání seminární či jiné práce studenta. Lze Nastavit několik voleb: povolení znovu-odevzdání, informování učitele e-mailem, termín odevzdání, … Pokročilé nahrávání souborů – možnost odevzdat více souborů i s případným popisem Fórum – diskuse na dané téma Anketa – možnost zpětné vazby pro pedagoga Slovník – seznam termínů s definicemi a další

Proč používat Moodle? Snadný způsob komunikace se studenty Sami si můžete kdykoli doplnit či opravit studijní materiál Možnost zadávání krátkých úkolů Snadný způsob odevzdávání seminárních prací Možnost diskuse se studenty na dané téma Testování studentů

Otázky?