Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Informační systém Argis
Informační systém krizového řízení kraje
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Spisová služba a její vazba na datové schránky
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Informační systém pro plánování civilních zdrojů Argis
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Krizový management ve vztahu k ITC
Celostátní informační podpora krizového řízení
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Informační podpora při krizovém řízení
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Seminární práce z předmětu SIPOL
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
as4u advanced system for you
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje

Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Základní cíle řešení : digitální krizový plán kraje je informačním systémem krizového řízení v podmínkách kraje, jehož úkolem je soustředit na jednom místě veškeré dostupné informace shromážděné v souladu s ustanoveními krizové legislativy v krizovém plánu kraje. efektivně propojuje všechny textové, databázové a mapové informace mezi sebou přímou vazbou a tyto informace nabízí co nejjednodušší formou koncovému uživateli formou www portálu. údaje z krizového plánu musí dostupné i v off-line verzi šiřitelé pomocí CD nebo DVD nosičů, umožňovat práci s daty s mapovou podporou off-line mimo kancelář na standardní PC mobilní technice.

Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Požadavky na řešení : webová aplikace (dle standardu W3C) s využitím hypertextových odkazů v textu a interaktivního propojení textu na digitální mapový podklad používaný v rámci GIS Krajského úřadu Středočeského kraje splnění standardů pro informační systémy ve veřejné správě (zejména Standard ISVS 005/02.01 pro náležitosti životního cyklu informačního systému a Standard ISVS 008/04.02 k prostorové identifikaci)

Požadavky na řešení : splnění standardů konsorcia OPEN GIS Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Požadavky na řešení : splnění standardů konsorcia OPEN GIS zahrnutí a využívání interaktivního propojení aplikací využívaných v rámci havarijního a krizového plánování u Středočeského kraje (GIS – ArcGIS, WebMap, SYPOS, ROZEX, ARGIS, věcné prostředky MO) snadné zálohování dat a jejich přenos jednoduchý servis a údržba

Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Požadavky na řešení : umožnění snadné tvorby a tisku formalizované dokumentace – podkladů pro rozhodování, hlášení a nařízení orgánů krizového řízení zadávání a editaci informací v krizovém plánu kraje s diferenciací přístupů / oprávnění pro zpracovatele jednotlivých částí plánu otevřenost systému, snadnou rozšiřitelnost (aktualizace, doplnění) dokumentů uživatelem

Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Požadavky na řešení : zahrnutí systémových vazeb mezi jednotlivými součástmi krizového plánu kraje a logické propojení tak, aby uživateli umožňoval : jednoduchou orientaci mezi statickými informacemi a informacemi v databázích generování zadaných dokumentů v souladu s právními předpisy (tiskové sestavy) co nejjednodušší navedení na možná řešení potřebného problému s přiřazováním sil a prostředků

Co není cílem řešení DKP: Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Co není cílem řešení DKP: Duplikovat ISKŘ připravovaný MV ČR Zajišťovat taktické a operační řízení při řešení mimořádných událostí resp. krizových situací

Uživatelé : Uživatelé jsou rozděleni do skupin : Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Uživatelé : Uživatelé jsou rozděleni do skupin : zpracovatelé Krizového plánu kraje orgány krizového řízení správní úřady a další orgány s krajskou působností, odbory krajského úřadu organizace zřizované krajem právnické a fyzické podnikající osoby občané

Koncepce řešení :

Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Stručný popis : uživatel přistupuje k informacím v podobě HTML stránek prostřednictvím běžných internetových prohlížečů, při práci s programem se uživatel snadno pohybuje mezi textovou a mapovou částí, může se v mapě dotazovat na jednotlivé objekty a naopak z textu vyhledávat objekty na mapě. po mapě se uživatel může pohybovat jednoduchými nástroji, měnit měřítko, posouvat, dotazovat se kurzorem na jednotlivé objekty či na vybrané skupiny objektů.

Technologická platforma Zobrazování mapových podkladů:

Technologická platforma Aplikace pro zadávání dat třívrstvá architektura klient/server: vrstva 1 klient - internetový prohlížeč (MS Internet Explorer v. 5.0) vrstva 2 web server s využitím technologie ASP stránek - zahrnuje vnitřní logiku systému (Windows 2003 Server s nainstalovaným IIS) vrstva 3 - databázový server ( MS SQL Server 2000)

Integrace s ostatními IS : Ing. Luboš Navrátil, vedoucí oddělení obrany a pro řešení krizových situací Krajský úřad Středočeského kraje Integrace s ostatními IS : návaznost na vytvořený Digitální povodňový plán kraje ( stejné nástroje a stejné prostředí) integrace dat z Plánů ochrany škol, Plánů nouzového ubytování a stravování, Plánů péče o žáky při MU a KS integrace dat z Plánů ochrany nemocnic, ústavů sociální péče … , Traumatologických plánů nemocnic a ZZS integrace dat – výpočtů z IS ROZEX _ Alarm zahrnutí údajů v Vnějších havarijních plánů

Hrubé schéma datových toků:

Ukázka obrazovky portálu :

Ukázka obrazovky portálu :