Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

GENEROVÁNÍ PSEUDONÁHODNÝCH ČÍSEL
Pole Příklad: přečíst teploty naměřené v jednotlivých dnech týdnu, vypočítat průměrnou teplotu a pro každý den vypsat odchylku od průměrné teploty Řešení.
Analýza spolehlivosti tlakové nádoby metodou Monte Carlo Jakub Nedbálek Katedra Aplikované Matematiky, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky VŠB - Technická.
VISUAL BASIC Práce s řetězci Použitá literatura: Kvoch: Visual Basic 4.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Počítače a programování 1 Přednáška 13 Jiří Šebesta.
Programování funkcí v Excelu (pole)
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Programování funkcí v Excelu
MATLAB LEKCE 7.
Vnitřní řazení v poli (in sito)
VISUAL BASIC Práce se soubory.
DATOVÝ TYP POLE.
Pole, ukazatele a odkazy
1/12 ALGO – Algoritmizace 5. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Algoritmy I Cvičení č. 5.
Multi-dimensional Sparse Matrix Storage J. Dvorský, M. Krátký, Katedra informatiky, VŠB – Technická univerzita.
a) Určete odchylku dvou stěnových úhlopříček krychle.
Algoritmy I Cvičení č. 4.
JavaScript - 5. část Pole Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky 2.
Dlouhodobá maturitní práce studentů Tomáše Kurce & Jana Kuželky
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_03 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Prezentace produktu Microsoft Excel. ČAS Vrátí číslo, které představuje určitý čas. Toto číslo vrácené funkcí ČAS je desetinné číslo v rozmezí od 0 do.
Objektové programování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Uživatelská dialogová okna
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
VISUAL BASIC PRALG.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_06 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pascal - cykly.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B7 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_08 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pole Arrays.
ALGO – Algoritmizace 4. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
VISUAL BASIC PRALG.
KIV/PPA1 cvičení 6 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Datový typ pole –Jednorozměrná a vícerozměrná –Práce s vektory a maticemi.
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Lineární rovnice Zobrazení 10 sudých čísel – CYKLUS Suma 10 čísel JK, 2015.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Počítače a programování 1 7.přednáška. Základy Pole ve třídách a metodách Pole Arrays.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B5 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
VISUAL BASIC PRALG.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_11 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Diář 1 Kalendář. Diář Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet jednotlivé měsíce Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet.
Makra v Excelu syntaxe. Zápis nahraného makra SubEnd Sub O klíčová slova Sub a End Sub – začátek a konec makra O komentáře O text za znakem ', až do konce.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
C# konzole – Vstup a výstup
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Vzorové řešení zápočtového testu
Algoritmizace a programování
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Přiřazovací příkaz cyklus For
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Další příkazy a konstrukce
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
CU01 Informatika II 2/13 Základy algoritmizace
Transkript prezentace:

Visual Basic POLE

2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada jmen studentů

3 Normální řada čísel a indexovaná řada čísel a b c d čtyři samostatné proměnné a1 a2 a3 a4 také čtyři samostatné proměnné a 1 a 2 a 3 a 4 jedna proměnná se čtyřmi indexovanými prvky, neboli a i - kde i= 1, 2, …

4 Jednorozměrné pole - deklarace a(0), a(1), a(2), a(3) toto je jednorozměrné pole (jedna řada prvků, jeden index) má čtyři prvky, označené indexy 0 až 3 (počítače počítají od „0“ – nuly) Deklarace ve Visual Basicu Dim a(O To 3) As Single (pole se čtyřmi desetinnými čísly)

5 Naplnění obsahu pole Zadání Naplňte pole z předchozí ukázky náhodnými čísly. Použijeme jednoduchý cyklus: For i = 0 To 3 a(i) = RND ‘ + případná úprava Next i

6 Zadání úlohy Vytvořte program, do kterého zadáte deset čísel zadaná čísla zobrazíte v opačném pořadí Pro uložení čísel použijte jednorozměrné pole Pro zadávání i výpis použijte cyklus