Španělsko Referát 5.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

Itálie.
Paříž Prezentace 5.B.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Maďarsko Prezentace.
Česká republika – poloha, hranice, základní údaje
Nejvznešenější republika San Marino
Vznik španělského království
VATIKÁN.
EU peníze školám VY_32_INOVACE_Z_MACV_11
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Pyrenejský poloostrov
Francie 9.A.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_833_5TR_VL Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Španělsko a Portugalsko
Rozvoj CR v Evropě Španělsko
Španělsko Sarah Beránková.
Portugalsko Info a obrázky.
Korsika.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Veronika Šturcová Druhá
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
JIŽNÍ EVROPA.
Portugalsko III2-Z7-III-04
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Oblast: Jižní Evropa Španělsko
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Peru a Ekvádor.
Španělsko.
Geografické údaje Řecka
EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Španělsko hymna.
Francie Miroslav Chmelka.
Nejmocnější státy Evropy
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
MONACO Daniel Maštalíř Druhá. O BSAH Úvod Státní symboly Kníže Administrativní dělení Hlavní město Unesco Zajímavosti Firmy Zdroje.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.
Š PANĚLSK O Vypracoval Tomáš Ptáčník. Š PANĚLSKO Španělské Království km² Katolické náboženství.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Co jsme si odnesli z Evropy
ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou.
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Španělsko Učivo 8. ročníku Název školy
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Co jsme si odnesli z Evropy
Česká republika
Transkript prezentace:

Španělsko Referát 5.B

Španělsko Oficielně Španělské království Leží na Pyrenejském pol. Sousedí s Portugalskem,Andoro u a Francií(Vodní hranice s Marokem) Ke Španělsku patří i Kanárské ostrovy Hlavní město je Madrid Úředním jazykem je Španělština, jinačí jazyky se vyskytují jen výjimečně. Je zde monarchistická vláda Měna je Euro

Španělsko - Geografie Rozloha:504 782 km² (50. na světě), 1,4 % vodní plocha Nejvyšší hora:Pico de Teide, 3718 m n. m. Počet obyvatel:46 063 511 (27. na světě) Hustota zalidění:87,8 ob. / km²

Státní znaky Hymna: Vlajka Znak

Španělsko - historie Od 2. století ovládal poloostrov Řím. Ten zde rozvíjel cesty, vodní toky atd., proto když sem v 5.století začali pronikat Germáni, našli zde plně romantizovanou zemi Po 8. století na několik-set-let ovládli Pyrenejský pol. Muslimové Za vlády Habsburků byla nejmocnější zemí v Střední a Západní Evropě. Objev Ameriky(Kryštof Kolumbus) přinesl Španělsku nesmírné bohatství

Obyvatelstvo

Madrid Hlavní město Španělska Žije zde více jak 3 milióny obyvatel, v celé aglomeraci okolo 6,5 miliónů obyvatel Leží v geografickém středu Pyrenejského pol. Je zde spousta parků a náměstí

Madrid - Architektura Madridský palác Moderní mrakodrap v Madridu

KONEC Prezentace byla krátká, ale doufám že se líbila Zdroj:wikipedia.org google.com Již nyní na pepid-s.webnode.cz