X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Advertisements

Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Kultura Egejské oblasti
X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Jan Jakub Hartmann Alegorie vody
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Lubomír Kacálek Název šablonyIII/2 – Inovace.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Svátky dřeva v Žamberku
Impresionismus Šedesátá léta 19. století.
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
Svátky dřeva v Žamberku
Kubismus I. Polovina 20. století.
NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku
5. Nástin historického vývoje RD
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
ROZVOJ KLÍČOVÝCH KOMPETENCÍ
Užité umění po 2. světové válce
Chvála umění Navzdory svému stáří jsem se stále ještě vlastně nedozvěděl, kdo že to byl tím vševědoucím a všemocným dokonalým tvůrcem vesmírného Všehomíra.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
SECESE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Lubomír Kacálek Název šablony III/2 – Inovace.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tesarství.
M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
fotovzpomínky varhaníka
COPACABANA V PRAZE Beachvolejbalové firemní menu 4 kroky k úspěchu.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
Estetika režného zdiva v díle Jana Kotěry
IMPRESIONISMUS.
Umělecké směry 19. století
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
ČESKÝ INFORMEL Jana Bobčíková.
Petr B O R E Č E K, „Směřování“.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
Májovci, ruchovci a lumírovci léta 19. století
Vytváří se „kobercový styl“ – motivy ptáků, lvů, sfing, bájných fénixů, květinové vzory – černé a tmavě červené na světlejší podklad.
Nela Sováková, Johana Černá
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
ČESKÁ KULTURA A SPOLEČNOST V 2. POLOVINĚ 19. STOLETÍ Vypracoval: Jakub Kuchta.
 projekt financován z nadačního fondu nadnárodní společnosti PPG Industries  celková suma asi Kč.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY NA PŘELOMU 19. A 20. STOLETÍ - 2
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Průhonice
Praha A lidová řemesla Commenius.
Obrábění, upínání a řezání dřeva
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
SVÉDSKO 1.
Transkript prezentace:

X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku 25. až 27. 6. 2010 bude konán X. jubilejní ročník Svátků dřeva v Žamberku jako významná tradiční regionální kulturně společenská událost pořádaná Městským muzeem v Žamberku ve spolupráci se Střední školou obchodu, řemesel a služeb v Žamberku 1. část Řezbáři

Pan Bedřich Šilar Mimořádně nadaný řezbář, betlemář a loutkář z Lanškrouna. Výtvarník s nevyčerpatelnou invencí a mimořádnou kreativitou a zručností. Mnohaletý vystavovatel Svátků dřeva v Žamberku

Pan Jan Rejman Spolu se svými dcerami, Janou, Ladou a Květou, se stal zakladatelem rodinné tradice mimořádně talentovaných umělců tvořících svá krásná díla nejen ve dřevě, ale i v kameni a to nejen v klasickém, ale i v moderním provedení.

Pan Štefan Hrudka Mimořádně talentovaný a zručný výtvarník z Vlčkovic. Řezbář, betlemář, loutkář, výrobce volných plastik, ozdobných rámů a zrcadel a drobných reliéfních plastik zdobících židle, křesla, nábytek a pažby střelných zbraní.

Pan Vladimír Beneš Tichý a skromný, mimořádně talentovaný a zručný výtvarník ze Sobkovic. Malíř a řezbář pracující především s tvrdým dřevem a kovem na starožitných předmětech a zámeckých interiérech (Hluboká, Lednice, Laterna Magika, pražské metro, Ďáblova bible apod.)

Pan Petr Steffan Mladý, mimořádně talentovaný výtvarník a řezbář z Městečka Trnávka. Věnuje se především křesťanské sakrální tématice. Inspiraci hledá v Bohu a snaží se předávat radostné poselství evangelia. Mezi jeho díla patří betlémy, plastiky a sošky, rámy zrcadel, pažby zbraní a podložky pro paroží.

Pan Vladimír Sedláček Velmi nadaný a zručný výtvarník z České Rybné. Řezbář, tvůrce nádherných volných plastik pracující především s tvrdým dřevem, s jilmem a dubem. Příležitostně se věnuje i restaurátorské práci při opravách dřevěných hodin a luxusního nábytku.

Pan Jaroslav Buncko Mimořádně nadaný výtvarník z Rajhradic. Je řezbářem, který již měl možnost ověřit si své schopnosti i na výstavách v cizině.

Pan Jiří Pecháček Talentovaný výtvarník, malíř akvarelů a olejomaleb, fotograf a řezbář z Dolní Dobrouče. Jeho řezbářské práce se vyznačují originálním rukopisem, krásnými jednoduchými, čistými liniemi tvarů bez zbytečných příkras a výtvarných detailů.

Pan Václav Fait Kreslíř, malíř, řezbář a betlemář z Letohradu. Bývalý strojvůdce na lokomotivách. Jeho věčným námětem je příroda a krása krajiny. Jeho celoživotní láskou a vášní jsou lokomotivy. Vyřezává také skříňky k hodinám.

Pan Josef Faltus Svérázný řezbář a výtvarník z Jablonného nad Orlicí. Své osobité loutky, volné plastiky a užitkové předměty, včetně neobvyklých kompozic, tvoří pro radost sám sobě, rodině a přátelům.

Pan Jaroslav Pecháček Výtvarník a řezbář z Hřibin u Kostelce nad Orlicí, který vyřezává motorovou pilou své monumentální sochy vhodné do venkovního prostředí. Svá díla vytváří téměř výlučně v jednoduchém provedení, bez zásahu řezbářských dlát a jiných nástrojů k jejich jemnějšímu opracování.

Pan Jan Rázek Výtvarník a řezbář z Javornice u Rychnova nad Kněžnou, který motorovou pilou vytváří svá monumentální díla stylizovaných originálních velkých plastik postaviček a zvířat. Tvoří však i subtilnější drobné plastiky, svícny a lampy s použitím řezbářských dlát k jejich jemnějšímu opracování.

Ing. Stanislav Cukor Středoškolský profesor na Střední škole OŘS v Žamberku vyučující především učně oboru truhlář. Výtvarník, řezbář a soustružník dřeva, výrobce nábytku, užitkových předmětů, hraček a šperků. Je jedním z hlavních garantů úspěšnosti našich Svátku dřeva v Žamberku.

Ing. Karel Jedlička Pedagog. Bývalý ředitel nynější Střední školy OŘS v zámku v Žamberku. Výtvarník, laický kreslíř, keramik a řezbář. Tvůrce této prezentace a internetových stránek Svátku dřeva v Žamberku: http://svatky-dreva.webzdarma.cz