Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praha A lidová řemesla Commenius.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praha A lidová řemesla Commenius."— Transkript prezentace:

1 Praha A lidová řemesla Commenius

2 V Praze, stejně jako v jiných větších městech, se především v době Vánoc objevují stánky s tradičními výrobky.Například staročeská trdla, pochutina z těsta namotaného na vyhřívanou trubici, po upečení se trubička posype cukrem a kořením, teplá přijde vhod především v zimních mrazech.

3 Samozřejmě jsme neobjevovali jen stánky s jídlem, ale také s ručně vyráběnými ozdobami, slaměnými, háčkovanými i skleněnými, kovovými šperky a rozličnými výrobky z kůže a dřeva.

4

5

6

7

8 Každý svůj stánek má svého majitele či autora ručně vyráběného předmětu, se kterým se i patřičně pyšní.

9

10

11

12

13 V ulicích Prahy jsme narazili na loutková divadla, na ně navazovala celá síť obchůdků, ve kterých jste si mohli zakoupit loutku podle přání. Nabízeli velké množství různých druhů, od klasického kašpárka, až po legendárního Hurvínka, také nesměli chybět skládací loutková divadla.

14 Pouliční malíře jsme potkávali po celém centru Prahy, své stánky měli i na Karlově mostě. Každý z nich měl svůj vlastní styl, nacházeli jsme kresby, malby temperami,vodovými i olejovými barvami, někteří vytvářeli karikatury, jiní se zaměřili na pražská panoramata.

15 Umělecké kovářství má v České Republice dlouholetou tradici, kovové výrobky rozličných tvarů mají své kouzlo a i přesto je většina určena pro praktické využití, jen některé mají čistě dekorativní funkci.


Stáhnout ppt "Praha A lidová řemesla Commenius."

Podobné prezentace


Reklamy Google