Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna 2008 - souhrn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítač při sběru informací. CATI Computer Assisted Telephone Interviewing - (telefonické dotazování za pomoci počítače)  CATI studio  Speciálně vyškolení.
Advertisements

PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Městská policie – CALL BACK červenec – srpen 2010 Tisková konference 1. náměstka primátora hl. m. Prahy Rudolfa Blažka ředitele Městské policie hl.m.Prahy.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
DOTAZOVÁNÍ v rámci kvantitativních i kvalitativních výzkumů
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
20 otázek o výzkumech, na které by se novináři měli ptát National Council of Public Polls, USA S. R. Gawiser, G. E. Witt (3. vydání)
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
Standardy kvality SIMAR – sdružení agentur pro výzkum trhu a veřejného mínění Po vzoru ESOMAR –European Society for Opinion and Marketing Research (založen.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková
Sociologický výzkum.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Jak jste dopadli? Kvaliťák nebo kvantiťák? Kreativec nebo analytik?
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
Kvantitativní telefonický výzkum mezi zaměstnavateli, zaměstnanci a poskytovateli služeb Postoje ke stravovacím poukázkám Únor 2008 / Závěrečná zpráva.
Pojmy a interpretace.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
semestrální práce z předmětu mab
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Techniky marketingového výzkumu Ročník / obor.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Průzkum u uživatelů výrobku Prostenal s PERFECT.
Spotřebitelský výzkum
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
VY_32_INOVACE_EKO_07 MARKETINGOVÝ VÝZKUM II. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Výzkum akademických pracovníků ČR Prezentace pro 7. zasedání sněmu Rady vysokých škol 17. února 2005 Návrh společného projektu Rady vysokých škol a Sociologického.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Poslouchat hlas zákazníka
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
KLIMA ŠKOLY ALEŠ STUPKA.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
TECHNIKY SBĚRU DAT KVANTITATIVNÍ KVALITATIVNÍ VÝZKUM VÝZKUM
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
Průzkum trhu.
Marketingový průzkum Milan Mrázek Matematika & Business
Metody sociálního výzkumu 5. blok Denní studium LS 2007/
Nákupní rozhodování.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Základy pedagogické metodologie; seminář Mgr. Zdeněk Hromádka
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
RADIOPROJEKT © 03. února 2016 VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC Prezentace výsledků III. čtvrtletí IV. čtvrtletí 2015 VÝZKUM POSLECHOVOSTI.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny.
Užívání tabákových výrobků v dospělé české populaci (15 let a více) Výsledky studie GATS WHO/CDC 2012 MUDr. Hana Sovinová, PhDr. Ladislav Csémy Státní.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
HISTORIE A TYPOLOGIE MÉDIÍ 3
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI
Městská policie – CALL BACK červenec – srpen 2010 Tisková konference 1
Sociologický výzkum II.
Děti a rádio Michal Kormaňák Account Director Ipsos Public Affairs
Co říká česká veřejnost?
Transkript prezentace:

Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn

Metoda projektu CATI - telefonické dotazování s využitím počítačových aplikací pro výběr respondentů a tvorbu datového souboru Polovina souboru každé vlny řešena jako panel pro opakované dotazování Náhodný výběr z databáze pevných linek a náhodná generace čísel mobilních telefonů na základě screeningu poslechovosti Realizace STEM/MARK

Cílová skupina a vzorek respondentů Osoby, které poslouchají rádio alespoň 4 x týdně Posluchači rádií, kteří v posledních 7 dnech poslouchali ČRo 1 - Radiožurnál. Výchozí soubor cca screeningových rozhovorů Soubory dotazovaných posluchačů Radiožurnálu: 1.vlna n = 203 realizace – vlna n = 201 realizace – vlna n = 204 realizace –

Údaje z jednotlivých vln výzkumu vykazovaly vysokou stabilitu – změny v proporcích kategorií odpovědí převážně nepřesahují meze náhodného kolísání výsledků. Tuto skutečnost lze dobře dokumentovat na následujícím srovnání klíčových otázek, na které odpovídali účastníci všech tří vln:

„Jak se Vám líbilo vysílání ČRo 1 při posledním naladění?“ – výsledky 1., 2. a 3. vlny

„Je podle Vás Radiožurnál v následujících oblastech nyní lepší, horší nebo stejný jako dříve?" – výsledky 1., 2. a 3. vlny

„Myslíte, že Radiožurnál budete v nejbližší době poslouchat?“ – výsledky 1., 2. a 3. vlny:

Zvláště vysokou stabilitu měly výsledky sledovaného panelu jednoho sta respondentů, kteří byli dotazováni ve všech třech vlnách. Výsledky lze patrně interpretovat tak, že základní postoj který se vytvořil po rozpoznání změny (respektive po tom, co na ni byl respondent upozorněn), se během dalšího měsíce neměnil, přestože posluchač si většinou uvědomoval další změny v charakteru vysílání. Buď jsou další změny vnímány jako „kosmetické“, nebo se postoj k programu projevuje jako stereotyp (zjistit cesty vnějšího, sociálního ovlivnění by vyžadoval hlubší, nejspíše kvalitativní výzkum). Minimální změnu postojů členů panelu ilustrují odpovědi na závěrečnou otázku výzkumu. Ostatní otázky se v proporcích kategorií odpovědí měnily v obdobně malé míře.

„Myslíte, že Radiožurnál budete v nejbližší době poslouchat?“ (Členové panelu, kteří odpověděli na otázku ve všech třech vlnách n=71 výsledky jsou v procentech)

Souhrn za soubor respondentů všech tří vln n = 406 Vzhledem k nízké míře změny, s jakou výzkum probíhal, je možné pracovat se souhrnem respondentů všech tří vln jako s jedním souborem. V případě členů panelu je u opakovaných otázek použita její poslední verze. Údaje o poslechovém chování ukazují, že v souboru byli shromážděni respondenti s dostatečnou mírou znalosti Radiožurnálu, aby mohli smysluplně posuzovat změny programu a jejich míru:

Jak často během týdne obvykle naladíte Radiožurnál? (údaje v procentech)

Jak dlouho Radiožurnál alespoň občas posloucháte? (údaje v procentech)

V kolika dnech z posledních sedmi dnů jste naladil/a Radiožurnál? (údaje v procentech)

Když jste Radiožurnál naposled naladil/a, jak se Vám vysílání líbilo? (údaje v procentech)

Souhlasíte s názorem, že současný Radiožurnál působí moderněji než dříve? (údaje v procentech)

Zaznamenání změny v programu na počátku ledna 2008 (údaje v procentech) V průběhu výzkumu potvrdila zaznamenání změny programu zhruba polovina respondentů. Tento poměr se v jednotlivých vlnách významně nelišil. Tzn. pro polovinu dotázaných nebyla změna natolik podstatná, aby ji konstatovali.

Hodnocení změny charakteru vysílání Hodnocení změny prováděli pouze respondenti, kteří potvrdili její zaznamenání. V celku souboru n = 200

Jak se podle Vašeho názoru změnily následující oblasti? (údaje v procentech)

Hodnocení dalších změn (otázky ve 2. a 3. vlně) údaje v procentech

Myslíte, že Radiožurnál budete v nejbližší době poslouchat (údaje v procentech) :

Shrnutí Vzhledem k tomu, že výsledky všech tří vln přinesly zhruba stejná zjištění, lze je patrně pokládat za dostatečně validní. Aby bylo na jejich základě možné odhadnout reakci publika ČRo 1 - Radiožurnál. Lze konstatovat, že změnu přijala většina publika pozitivně – kladné hodnocení se ve většině aspektů pohybuje v pásmu 70 – 90 %. Další analýzy mohou ukázat ještě diferencující vlivy uvnitř publika. V Praze, PhDr. Václav Hradecký, Výzkum a analytika