Vstup absolventů středních škol na trh práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Rok 1997 Pozemní stavitelství Pozemní stavitelství Technické zařízení budov Technické zařízení budov Mechanik – opravář pro silniční motorová vozidla.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2a Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2c Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Dobrá škola ?. Co je produktem školy? Výstupy: výsledky dlouhodobé efekty.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Organizační struktura
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
PŘIŘAZENÍ HLAVNÍCH PROBLÉMŮ K JEDNOTLIVÝM PLATFORMÁM.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Vstup absolventů středních škol na trh práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí oddělení analýz potřeb trhu práce jiri.vojtech@nuov.cz

Jak se informace o absolventech škol získávají? Přímé dotazování absolventů SOU, SOŠ a VOŠ Longitudinální šetření, kdy jsou stejní žáci dotazováni opakovaně ve 3 etapách: před ukončením studia 3 roky od ukončení studia 6 let od ukončení Jaké jsou výhody tohoto přístupu? umožňuje porovnat plány s reálnou skutečností u konkrétních jedinců umožňuje identifikovat bariéry na vzdělávací dráze, chybná rozhodnutí a problémy vyplývající z nedostatku informací

Co je předmětem šetření absolventů škol? Zaměřuje se na tři oblasti: 1. Volba studijního oboru a školy a spokojenost s touto volbou Vybrali si absolventi správný obor a typ školy, který odpovídá jejich zájmům a schopnostem? 2. Spokojenost se znalostmi a dovednostmi Slabá místa školní přípravy a problematické obory 3. Úspěšnost na trhu práce a uplatnění v oboru Spokojenost v zaměstnání a zájem pracovat ve svém oboru

Co motivuje žáky k volbě oboru?

Kdo ovlivňuje rozhodování žáků o volbě oboru a typu školy?

Výrazný podíl je nespokojen Jsou vyučení absolventi spokojeni se svojí volbou? (hodnocení v % - 6 let od ukončení studia) Výrazný podíl je nespokojen 58 % by změnilo studijní volbu, přitom: 46 % by raději zvolilo SOŠ 44 % by si vybralo jiný obor 1 % by studovalo gymnázium

Jsou absolventi SOŠ spokojeni se svojí volbou Jsou absolventi SOŠ spokojeni se svojí volbou? (hodnocení v % - 3 roky od ukončení studia) Vyšší spokojenost s typem školy 89 % by zvolilo znovu SOŠ Spokojenost s oborem je rovněž nižší Jiný obor by zvolilo: na SOŠ 23 % na SOU 3 % gymnázium 8 %

Důvody nespokojenosti se zvoleným oborem Absolventi SOU Špatné pracovní podmínky a uplatnění na trhu práce (nízký výdělek 36 %, obtížné hledání zaměstnání 23 %) Nespokojenost s úrovní vzdělání (32 % by raději studovalo maturitní obor) Nezájem o obor (14 %), neperspektivní obor (13 %) Absolventi SOŠ Nezájem a ztráta zájmu o obor (19 %) Nespokojenost s úrovní přípravy (14 %) Špatné uplatnění na trhu práce (12 %)

Jak kvalitní vzdělání poskytují střední školy z pohledu absolventů ? Celkové hodnocení je kladné 90 % absolventů SOU i SOŠ hodnotí získané vzdělání kladně (převažuje hodnocení spíše dobré) Rozdíly v hodnocení obory umožňují identifikaci problematických oborů SOU Strojírenství (podíl nespokojených 12 %) Elektrotechnika (podíl nespokojených 20 % ) SOŠ Management v oboru (podíl nespokojených 13 %) Hotelnictví a turismus (podíl nespokojených 14 %)

Hodnocení jednotlivých kompetencí (v % kladných odpovědí)

Uplatnění absolventů - práce v oboru Odliv z oboru – 3 roky od ukončení střední školy pracuje mimo obor asi 40 % absolventů SOU i SOŠ

Důvody pro práci v jiném oboru Nespokojenost s platem a pracovními podmínkami Situace na trhu práce a nedostatek pracovních míst Nezájem o práci v oboru Odchody do jiných oborů jsou: Přirozenou reakcí na změny na trhu práce Částečně vyplývají z nedostatku informací o trhu práce a chybného rozhodnutí o volbě studijní dráhy

Závěr - Co přináší šetření absolventů? Ukazuje problémy v rozhodování o volbě oboru a typu vzdělání (maturitní – nematuritní) Rizika chybné volby (nespokojenost s oborem, úrovní vzdělání, nezájem pracovat v oboru,,…) Omezení nebo bariéry Hodnocení úrovně získaných kompetencí Orientace pro žáky a zpětná vazba pro školy a řídící orgány Ukazuje situaci na trhu práce Ochota absolventů pracovat ve vystudovaném oboru Podporovat maturitní obory s odborným výcvikem

Vzdělávání Informace VIP Kariéra www.infoabsolvent.cz Poradenství Vzdělávání – Informace - Poradenství VIP Kariéra Systémový projekt financovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR www.infoabsolvent.cz Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.1 Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání Partneři projektu: NÚOV, IPPP ČR Projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Informace o: Počtech žáků a absolventů a jejich vztazích ke studiu a zaměstnání Přechodu absolventů škol do praxe (přechod ze školy do praxe, profesní očekávání) Přechodu absolventů škol do terciárního vzdělávání Nezaměstnanosti absolventů škol Požadavcích zaměstnavatelů na absolventy škol Potřebách trhu práce a vývoji struktury zaměstnanosti Finančním ohodnocení kvalifikací a další