Logo oborové brány Oborová brána MUS Václav Kapsa (NK ČR) České oborové brány – současný stav a výhled Národní technická knihovna, 17. 12. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jindřiška Pospíšilová
Advertisements

RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
Eva Filípková Co to vlastně JIB je portál umožňující vyhledávání v různých portál umožňující vyhledávání v různých českých i zahraničních.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
, Porada IT-SDRUK, Olomouc Portál STM: stav a výhled Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Jednotná informační brána Úvod : Současný stav a výhled Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Automatizace knihoven UK, Praha-Jinonice,
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,
Charakteristika a společné znaky oborových bran (OB) Mgr. Martin Ledínský Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK?
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Služby oborové brány KIV Podzim Oborová brána KIV- Vyhledávání Vyhledává ve dvou fázích: První: bibliografický záznam Druhá: k záznamu plný text.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Jednotná informační brána (JIB) Umožňuje souběžné vyhledání v několika českých i zahraničních informačních zdrojích. Vyhledávací nástroje:
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Kam vede a jaké cesty nabízí oborová brána MUS? Václav Kapsa (NK ČR) Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Národní technická.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Bibliografická a rešeršní činnost Jednotná informační brána.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Jednotná informační brána (JIB) Umožňuje souběžné vyhledání v několika českých i zahraničních informačních zdrojích. Vyhledávací nástroje:
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
JIB Jednotná informační brána a integrace heterogenních informačních zdrojů Bohdana Stoklasová Pavel Krbec Jiří Pavlík.
JIB Jednotná informační brána Automatizace knihoven Praha, 25. září 2001 Bohdana Stoklasová Bohdan Šmilauer Martin Vojnar Jiří Pavlík.
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
V oborové bráně Mgr. Jan Mrákota SUT – MG Brno
EIZ a jejich dostupnost via Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová.
METALIB a SFX Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, 29. března 2011 aneb jak vyhledávat skoro ve všech e-zdrojích současně.
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Sdílená katalogizace z pohledu manažera
Informační zdroje pro STM
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Oborová informační brána Musica
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
Discovery služby a souborný katalog
Ing. Jiří Pavlík Univerzita Karlova - Ústav výpočetní techniky
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Jednotná informační brána (JIB)
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Transkript prezentace:

logo oborové brány Oborová brána MUS Václav Kapsa (NK ČR) České oborové brány – současný stav a výhled Národní technická knihovna,

logo oborové brány Cíle a popis brány MUS poskytuje jednotný přístup k oborovým informačním zdrojům z oblasti hudby a hudební vědy, zaměřený především na základní odborné informační zdroje nepostradatelné pro domácí odbornou veřejnost a dále přednostně na zdroje mající jakékoli bohemikální souvislosti. Stranou nechává oblast živého umění brána budována od roku 2004, po boku brány KIV bránu vytváří Národní knihovna ČR, neformální spolupráce zejména s odbornými a univerzitními knihovnami MetaLib (licence JIB), SFX (instance v rámci SFX JIB), Plone, Shibboleth/EZproxy

logo oborové brány Uživatelé hudební vědci, studenti hudebních oborů, hudební pedagogové, publicisté, interpreti, knihovníci… naší snahou je poskytovat jak orientaci začátečníkům, tak komfortní a pohotový přístup ke zdrojům zkušeným uživatelům

logo oborové brány

Uživatelé hudební vědci, studenti hudebních oborů, hudební pedagogové, publicisté, interpreti, knihovníci… naší snahou je poskytovat jak orientaci začátečníkům, tak komfortní a pohotový přístup ke zdrojům zkušeným uživatelům připojené licencované zdroje dostupné uživatelům NK ČR, některé z nich i dalším institucím uživatelé brány MUS přicházejí převážně z ČR, využití odpovídá velikosti oboru

logo oborové brány Přístupy v letech 2010–2012

logo oborové brány Vyhledávač (MetaLib) První Quickset nabízí katalogy významných oborových knihoven

logo oborové brány Vyhledávač (MetaLib) Následující Quicksety uspořádány podle druhů dokumentů (Literatura o hudbě, Nahrávky, Hudebniny, Webové zdroje)

logo oborové brány Vyhledávač (MetaLib) V Quicksetech licencované i volně dostupné zdroje Seznamy zdrojů možno využít též pro rychlý přístup do nativního rozhraní zdrojů

logo oborové brány Sbírka ověřených linků/www zdrojů Možno prohledávat i prohlížet prostřednictvím vybraných kategorií Konspektu

logo obrvé brány Oborové zpravodajství Vybrané konference a call for papers, dle zaměření brány Významné knižní novinky

logo oborové brány Stránka národní redakce RISM Informační aparát pro naskenovaný incipitový katalog SHK Adresář hudebních sbírek

logo oborové brány Další rozvoj: stream hudby jako cíl Sfx

logo oborové brány

logo oborové brány Děkuji za pozornost!