Web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika.
Advertisements

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Počítačová grafika.
ZÁKLADY GRAFIKY Ing. Tomáš Kostka UNIV 2 – KRAJE; TWS_02.
Rastrové obrázky – teorie Test
Rastrové obrázky – teorie
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
Webové formáty Bohumil Bareš. -1- Rozdělení grafických formátů  firemní (PSD, AI, FLA……)  univerzální (GIF, JPEG, TIFF, PNG…)  bitmapové (rastrové,
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Počítačová grafika Nagla Al Samsamová 4.B.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
Počítačová.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Referát č. 18 Počítačová grafika, prezentace (základní pojmy a principy z oblasti počítačové grafiky, grafické a multimediální formáty, jejich vlastnosti.
18. Počítačová grafika, prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Grafika na PC základy.
Základní pojmy počítačové grafiky
Grafika a digitální fotografie
Počítačová grafika 18. Marcel Svrčina.
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
F IREMNÍ GRAFIKA ( ŠKOLA FOCENÍ ) Tomáš Mucha. Z ÁKLAD ÚSPĚCHU – „ HEZKÁ “ FOTOGRAFIE Pravidlo třetin Zlatý řez Perspektiva - prostor Linie a diagonály.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Grafické editory Vyučující: Mgr. Marek Chlup Konzultace: dle domluvy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
Výukový modul projektu: Nové formy výuky ve školách kraje Vysočina Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Počítačové zobrazování. Vektor Křivky Malá velikost souboru Při zvětšení zůstává kvalita.
Úvod do počítačové grafiky
Počítačová grafika.
GRAFIKA.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačová grafika a prezentace
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Počítačová grafika.
Barevná hloubka: Ukázky obrázků ještě jednou:
Web: Komunikujte efektivně Telefonní budky Telefonní kabina - TK Z důvodu kvalitní viditelnosti obsahu reklamy musí být umístění objektů.
Základní pojmy Grafiky
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
G IMP. Gimp je bitmapový grafický editor s částečnou podporou vektorové grafiky Lze s ním vytvářet grafiku pro web, upravovat fotografie Čeští uživatelé.
ZÁSADY PRO TVORBU PŘÍRUČKY DOPORUČENÍ PRO AUTORY PILOTNÍ KURZ PRO PEDAGOGY MUDR. IVETA MATĚJOVSKÁ, CSC.
Počítačová grafika a CAD 1. Způsoby uložení grafické informace Rastr (grid, bitmapa …) Vektor.
Poznámky k testu Z uvedených otázek je vždy jedna odpověď správná.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
Tisky parametry tisku tisk z modelu tisk z rozvržení.
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková. Barevná hloubka barevné odstíny jsou dány kombinací barev barevná hloubka = určuje kolik bitů je potřeba k popisu.
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Rastrová grafika Základní termíny – Formáty rastrové grafiky.
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sbírka evangelických časopisů z 19. a přelomu 20
Digitální učební materiál
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
Základní pojmy z počítačové grafiky
GRAFIKA.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková.
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Transkript prezentace:

web: Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti digitální nátisk podle normy ISO ( ISO Coated v. 2 ) FOGRA 39 Mediawedge V3.0a. Nedodání takového nátisku spolu s daty má účinek okamžitého zániku práva Objednavatele inzerce na reklamaci z hlediska technické kvality tisku a barevnosti inzerátu.

web: Komunikujte efektivně Inzerce Originál Dokumenty PDF musí být vytvořeny pomocí programu Acrobat Distiller z kompozitního (nikoli separovaného) postscriptového souboru v nastavení pro maximální kvalitu tisku – vložené bitmapové obrázky v rozlišení minimálně 300 dpi, bez komprese či downsamplingu. V dokumentu musí být postscriptovým ovladačem vložena písma (případně mohou být převedena do křivek) a všechny použité barvy musí být v režimu CMYK. Soubory PDF vygenerované přímo DTP aplikací nelze použít. PDF dokument nesmí obsahovat: přímé barvy, RGB, LAB, ICC profily, OPI, vlasové linky a písmo menší než 5 b. Vlasové linky v dokumentu automaticky převedeme bez dalšího upozornění na tloušťku 0,3 b, přímé barvy potom do CMYKu. Dokumenty EPS (Encapsulated PostScript) musí obsahovat výhradně barvy v režimu CMYK a veškerá použitá písma musí být převedena do křivek. Dokument musí být uložen s náhledem ve formátu TIFF (8bitový).

web: Komunikujte efektivně Inzerce Originál Bitmapové dokumenty musí být uloženy v barevném režimu CMYK (v případě režimu RGB vydavatel neručí za barevnou věrnost inzerátu), v rozlišení nejméně 300 dpi, při použití písma, obzvlášť v menších velikostech, je doporučeno nejméně 600 dpi. Soubory TIFF mohou být uloženy pouze s kompresí typu LZW nebo bez komprese. Černobílé inzeráty mohou být v režimu stupňů šedé (grayscale), pérovky mohou být uloženy v režimu bitmap (1bit) v rozlišení nejméně 600 dpi. Soubory EPS musí být uloženy jako jednosouborové, bez komprese, nejlépe v binárním režimu. Soubory typu JPG musí být uloženy v maximální kvalitě, tedy s nejnižší možnou kompresí. Všechny texty doporučujeme vykřivkovat. Pokud nejsou texty vykřivkované, musí být všechny fonty korektně vložené do PDF. Inzeráty musí být jednostránkové, ve správné velikosti, umístěné na střed, s ořezovými značkami a 5mm spady po všech stranách. Veškeré objekty, které nejsou na spad, musí být 6 mm od čistého formátu inzerátu (bezpečnostní zóna – z důvodu vazby časopisu a technologické tolerance ořezu +/-2 mm). Soubory s nižším rozlišením než 300 dpi považujeme za náhledy a vracíme je zpět.Inzeráty o velikosti menší než celostrana, dodávané jako zrcadlo sazby, musí být připraveny bez spadávky.