Rybaření v Norsku Jan Kandlík Jan Vopat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Atlantský oceán - Atlantik-
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
LOSOSOVITÉ RYBY Lososovité druhy ryb jsou významnými druhy pro sportovní rybolov. Lipan společně s pstruhem obecným patří mezi původní druhy. Koncem 19.století.
Autor:Mgr. Alena Shánělová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
STAŇ SE RYBÁŘEM.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Přírodní podmínky v Evropě POLOHA
Evropské regiony - Severní Evropa - Norsko
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
RYBOLOV Jan Chytil, OA.
Norsko.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Š V É D S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 14
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Světový rybolov.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA EU – OP VK – III/2 ICT DUM 13
Skandinávie Finsko – Helsinky Švédsko – Stockholm Norsko – Oslo
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
Výlov ryb Sebastian Macura. Výlov ryb Sebastian Macura.
Norsko – země fjordů Geografie Autor: Mgr. Zdeněk Kříž
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
HYDROSFÉRA MOŘÍ A OCEÁNŮ
MOŘSKÉ RYBY 7. třída.
Atlantský a Severní ledový oceán
První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách -
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_96.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Život ve vodě Filip Bordovský.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Přírodní podmínky Evropy
- poloha - rozloha - reliéf
Norsko.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
7. třída.  Ke každému očíslovanému obrázku napiš rodové a druhové jméno ryby Např. 1. hořavka duhová  Společně provedeme kontrolu (opravu)  Klíčová.
VY_52_INOVACE_18_02_státy severní Evropy. 3. snímek – severní Evropa 4. snímek – státy severní Evropy 5. snímek – vlajky států severní Evropy 6. snímek.
H YDROSFÉRA – POHYBY MOŘSKÉ VODY Autor: Hana Brýdlová.
Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka. OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda Název: VY_52_INOVACE_1802_S.l.oceán Téma: Severní ledový oceán Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Island - přes obyvatel - nejřidčeji zalidněný evropský stát - hl. a největším městem je Reykjavík - státní zřízení: republika - správní členění:
Rybolov Petra Suchá.
Island Jakub Jenšovský.
Rybolov Tereza žáková.
NORSKO. NORSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Oslo rozloha: km² počet obyvatel: 4 691 849 jazyk: norština náboženství: luteránství (86 %) HDI=0,938.
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
RYBY sladkovodní a mořské.
Fotografie jsou z archivu autora..
Dánsko Vlajka znak.
Třída: Ryby.
Oceány.
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Rybaření v Norsku Jan Kandlík Jan Vopat

Charakteristika Norska „Norsko se rozkládá na západní straně Skandinávského poloostrova a na mnoha ostrůvcích v Severním moři, Norském moři, Barentsově moři a Severním ledovém oceánu.“ Golfský proud Patří k velkým rybářským velmocem.

Rybaření na norských řekách lov trofejních štik, lipanů, okounů pstruhů, ale hlavně lososů. Oblíbenější mořský rybolov => větší úlovky

Oblasti vhodné pro rybolov Rorvik Rorbu Kamsvag Polarsirker Vannoya Bakkevik Bratane.

doprava Autobusem Letadlem Autem

Ubytování pro rybáře Kempy – ubytování na mořském pobřeží nebo u některých řek a jezer Chaty – mnohem vhodnější Nejlepší a nejkvalitnější ubytování pro rybáře – na stránkách DINTUR

Povolení k lovu S povolenkou Lov mořských pstruhů, sivenů, lososy (235NOK) Na jezerech a řekách (kromě státních vod) Bez povolenky Na moři nebo ve fjordech

Technika lovu Pilkrování – spustit nástrahu => uhodit o dno => přizvednout pilker => přizvedáváme a zase spouštíme… => …celý proces opakujeme Přívlač – nahodíme nástrahu => navíjíme z pět… => …celý proces opakujeme Rotační nástrahy Woblery Twistery

sezóna Téměř celý rok (kromě listopadu, prosince a ledna) Květen a červen (tresky, mníkci, vlkouši) Květen až červenec – nesetmí se Polovina června až srpen – přesouvají se rybí hejna

Odkazy http://www.chytej.cz/trofejni_ulovky/pstruh_obecny_morsky/2009/1100/ http://kareldrabek.blog.idnes.cz/c/141313/Klima-potopime-Mikronezii.html http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/5256876/Anglers-urged-to-throw-back-all- salmon-caught-in-Scottish-rivers.html http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30947&page=2 http://www.daiwa-fishing.cz/woblery/12-wobler-daiwa-tournament-surface-diver.html