Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

Les ve škole – škola v lese
Státní statistická služba za oblast kultury
Noc ve škole Sára Marynioková.
SEDLIŠTĚ.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Hrad Chenonceau, mistrovské dílo francouzské renesance, je známý pro nádhernou polohu na ř ece Cher. Tento nádherný hrad z šestnáctého století je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
Tak jsme se p ř átelé p ř es všechny potí ž e, na našem podzimním setkání všichni sešli. Chyb ě l Petr, toho jsme omluvili. 20. zá ř í jsme se zase sešli,
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
 D ů vod:Hitler  Inspirace: Maginotova linie  Za č átek stav ě ní:1935  Plán: 15  Skute č nost: 5.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Výro č ní č lenská sch ů ze restaurace Pod Lípou.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
…… Úvod Křest nové knihy (druhé vydání) se uskutečnil v Městské části Bosonohy ve dvoře budovy Centra volného času BOSA. Slavnostního ceremoniálu.
Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Opava.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Vypracoval: Radim Volák.  Rozloha: 214 km 2  Počet městských obvodů: 23  Počet obyvatel:  Hustota osídlení: 1500 obyvatel/km 2  Průměrná.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Město Brno.
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
PRAHA – MATKA MĚST.
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Olomouckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ANGLICKÝ JAZYK NA II. STUPNI ZV-LMP (AJ)
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
Národní divadlo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Dubrovník – PAVLA HORNÍKOVÁ.
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
David Pravda, Matěj Honish, Honza Karták, David Paur
Evropa poloha Jan Dušek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
PROSTĚJOV Statutární město 44 tisíc obyvatel 225 m. nad mořem.
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Cestovní ruch České republiky
KINO ASTRA Vypracovali: Petr KALOuda Veronika OčAdlíková
Transkript prezentace:

Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk

Šumperk

History of this Town Šumperk vznikl ve 13. století, dnes má asi obyvatel. V r m ě sto vyho ř elo a brzy poté jej nechvaln ě proslavily č arod ě jnické procesy. Tradi č ní textilní výroba p ř inesla m ě stu rozmach hlavn ě ve 2. pol 19. století, kdy byl Šumperk nazýván "malou Vídní".

Pohled do historie i sou č asnosti m ě sta Palace Schönberg „Točák“square

Look into the past …

Changes of the Town

M ě sto Šumperk nabízí mnoho kulturní a sportovní zábavy, pro všechny v ě kové skupiny. Je mo ž né navštívit památky, divadlo, kino, vlastiv ě dné muzeum, diskotéky, bazén a mnoho dalších zajímavých míst. Okolí m ě sta a druhé nejvyšší poho ř í v Č eské republice – Jeseníky, jsou rájem pro turistiku č i jízdu na kole… Co d ě lat v Šumperku?

Šumperská radnice Stará radnice byla v roce 1909 zbourána, dnešní byla dostav ě na v roce 1911 ve stylu saské neorenesance. V pop ř edí je vid ě t „Morový sloup“.

Lavi č ka vzkaz ů Milé dílo Lei Vivot u šumperské radnice s podpisy lidí, kte ř í mají Šumperk rádi a s autogramem Indiry Gándhí.

Divadlo a Pavlínin dv ů r Z historie divadla Mohutná budova divadla je dominantou hlavní p ě ší zóny v Šumperku. Divadlo bylo postaveno n ě meckým spolkem ji ž v roce Další úpravy pak prob ě hly a ž v roce Pavlínin dv ů r a Vlastiv ě dné muzeum Pavlínin dv ů r je dnes sídlem Vlastiv ě dného muzea a místem konání koncert ů a jiných akcí.

Jste-li unaveni prohlídkou m ě sta … Trocha špan ě lštiny a výborná chu ť mexické kuchyn ě ve stylové restauraci „Red Rat“.

…nebo rad ě ji pizza a posezení v italském stylu?

…sportovní i kulturní vy ž ití na Šumpersku…

Folklórní festival v Šumperku V polovině měsíce srpna se město stává téměř na jeden týden místem setkání několika set členů folklórních souborů, ze všech možných koutů naší planety.

Šumperk je m ě stem se zajímavou minulostí, reálnou sou č asností a doufejme, ž e i s optimistickou budoucností…