VY_32_INOVACE_C3 – 10 Kdo jsem? © Petr Špína 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aneb Historie elektřiny
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 10.
Odkud se bere elektřina
SILOVÉ PŮSOBENÍ VODIČŮ
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_01 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika.
Skot Matematik a Fyzik Maxwellova rovnice a první barevná fotografie Zemřel na rakovinu ve věku 48 let.
Elektrický proud Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková Fyzika: 8. ročník
Významné osobnosti fyziky a chemie
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 03.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 13.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 02.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 18.
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Charles Auguste de Coulumb
Fyzika atomového obalu
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 18.
Vynálezci Klikneš-li na barevné popisy obrázků, objeví se ti životopisy vynálezců a podrobné popisy jejich vynálezů.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
Ing. Radek Pavela Elektromagnetismus.
Název materiálu: ELEKTRICKÉ POLE – výklad učiva.
Název materiálu: ELEKTRICKÉ ZNAČKY – výklad učiva.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Odkud vzaly své jméno aneb Po kom jsou pojmenovány nejznámější fyzikální jednotky? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
VY_32_INOVACE_20 - VÝZNAMNÍ FYZICI
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C3 – 15.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 14.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Schémat. značky Poznej fyzika Fyzik.
Slavní fyzikové elektřiny
Elektromagnetické záření
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ50 Jméno autora:Mgr. Alena Krejčíková Třída/ročník:2. ročník Datum vytvoření: Výukový materiál.
Michael Faraday Ivo Vidlička Fyzika 9.B.
Elektromagnetická indukce
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
COULOMBŮV ZÁKON.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhElektrodynamika.
Elektromagnetické jevy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
André Marie Ampére 1775 – 1836 FRANCOUZ MATEMATIK A FYZIK
FY_077_Elektrický proud v kovech_ Elektrické napětí
André Marie Ampére Francouzský matematik a fyzik.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
elektromagnetická indukce
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: André Marie Ampére
Elektromagnetická indukce
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 01.
Elektromagnetické kmity a vlny © Petr Špína 2012
Základní principy.
Thomas Alva Edison Nikola Tesla
VY_32_INOVACE_CH Magnety © Petr Špína 2011.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Závislost elektrického odporu na vlastnostech vodiče Číslo DUM: III/2/FY/2/2/12 Vzdělávací předmět: Fyzika.
Odkud vzaly své jméno aneb Po kom jsou pojmenovány nejznámější fyzikální jednotky? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_43_05 Název materiáluVýznamné.
Elektroakustické měniče
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Přenosová soustava © Petr Špína 2011
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Závislost elektrického odporu na vlastnostech vodiče Číslo DUM: III/2/FY/2/2/12 Vzdělávací předmět: Fyzika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Elektromagnetická indukce
VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Elektromagnetická indukce
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Vedení elektrického proudu v kapalině
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_C3 – 10 Kdo jsem? © Petr Špína 2012

Vyber si otázku: 1 2 3 D U E L 4 5 6 7 8 9

Alessandro VOLTA Narodil jsem se roku 1745 v Lombardii. Vynalezl jsem elektrickou baterii, kondenzátor a třecí generátor statické elektřiny. Jsem… Alessandro VOLTA otázky

André AMPÈRE Můj otec byl za Francouzské revoluce gilotinován. Přišel jsem na to, jak vypadá magnetické pole kolem vodiče s proudem. Jsem… André AMPÈRE otázky

Georg OHM Narodil jsem se v Bavorsku. Přišel jsem na to, že proud ve vodiči je nepřímo úměrný odporu vodiče. Jsem… Georg OHM otázky

Vyučil jsem se knihvazačem a tak jsem mohl číst mnoho knih. Zjistil jsem, že když pohybuji magnetem v blízkosti cívky, vzniká v ní elektrické napětí. Jsem… Michael FARADAY otázky

Thomas EDISON Narodil jsem se ve státě Ohio roku 1847. Zdokonalil jsem telegraf, vynalezl jsem mikrofon, pojistku a gramofonovou desku. Jsem… Thomas EDISON otázky

Nikola TESLA Studoval jsem na Karlově univerzitě. Vynalezl jsem točivé magnetické pole, vhodné k pohonu elektromotorů. Jsem… Nikola TESLA otázky

Narodil jsem se roku 1736. Byl jsem vojenským inženýrem. Zjistil jsem, že elektrostatická síla závisí na velikosti nábojů a na čtverci jejich vzdáleností. Jsem… Charles de COULOMB otázky

Prokop DIVIŠ Pocházím od Žamberka. Od roku 1736 jsem farářem. Sestrojil jsem meteorologický stroj, elektrické varhany a zařízení pro elektroléčbu. Jsem… Prokop DIVIŠ otázky

Heinrich HERTZ Můj tatínek byl Žid, proto nacisté pálili moje spisy. Podařilo se mi vytvořit a bezdrátově přenášet elektromagnetické vlny. Jsem… Heinrich HERTZ otázky

James MAXWELL Pocházím ze starobylé skotské šlechtické rodiny. Vytvořil jsem všeobecnou teorii elektromagnetismu. Zjistil jsem, že světlo je elektromagnetické vlnění. Jsem… James MAXWELL

Zdroje: [cit. 28. 2. 2012] pod licencí Creative Commons na na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Alessandro_Volta http://cs.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9-Marie_Amp%C3%A8re http://en.wikipedia.org/wiki/Georg_Ohm http://cs.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday http://cs.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla http://en.wikipedia.org/wiki/Charles-Augustin_de_Coulomb http://cs.wikipedia.org/wiki/Prokop_Divi%C5%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Rudolf_Hertz http://en.wikipedia.org/wiki/James_Clerk_Maxwell#Early_life.2C_1831.E2.80.9339