WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: 329-621-351 ICQ:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Internetové publikování
Tvorba webových stránek
Tvorba WWW stránek ÚVOD
28.1 Tvorba www stránek pomocí HTML jazyka
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
V čem se píší web. dokumenty
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Úvod do HTML. Co je HTML  zkratka pro HyperText Markup Language  značkovací jazyk pro hypertext  umožňuje publikaci dokumentů na internetu.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
1IT T ŘI PILÍŘE WEBU Ing. Jiří Šilhán. T ŘI PILÍŘE WWW WWW využívá počítačovou architekturu Klient/server, uživatel musí mít nainstalován prohlížeč, který.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Online a Offline komunikace
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
WAP 2.0 v XHTML a WAP CSS, Autor: Miroslav Klíma Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa kvalitní web na display mobilního telefonu…
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Tvorba efektních www stránek pro každého Od historie až po současnost… Úvod Porovnání Validace Prohlížeče Závěr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Mgr. Ludmila Urbášková CDV UP Olomouc Jak dostaneme MM ke studentům? Standardy HTTP, HTML (XHTML), CSS WYSIWYG editor nebo jiný editor (X)HTML Grafický.
Tvorba www stránek.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Internet – pojmy, služby
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Úvod
Využívání Internetu, diskusní skupiny,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

WEBMASTER Jakub Koželuh

Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:

Přehled témat Úvod do problematiky tvorby stránek Úvod do problematiky tvorby stránek HTML HTML Kaskádové styly CSS Kaskádové styly CSS Webdesign Webdesign JavaScript JavaScript PHP PHP Spolupráce SQL a PHP Spolupráce SQL a PHP Shrnutí Shrnutí

Možnosti tvorby stránek WYSIWYG editory WYSIWYG editory What You See Is What You Get FrontPageFrontPage Flash (dreamweaver)Flash (dreamweaver) WordWord Strukturní editory Strukturní editory „hatmatilka“ HTML„hatmatilka“ HTML

Možnosti tvorby stránek Scripty Scripty JavaScript; VBScriptJavaScript; VBScript Programy Programy PHP, ASP, Python, Java…PHP, ASP, Python, Java… Databáze Databáze MySQLMySQL

HTML HyperText Markup Language Jazyk (kód), který slouží k vytváření elektronických dokumentů (stránek). Jazyk (kód), který slouží k vytváření elektronických dokumentů (stránek). *.html *.htm*.html *.htm Použití Použití Vytváření internetových prezentacíVytváření internetových prezentací Nápovědy k programům…Nápovědy k programům…

HTML Jazyk se stále vyvíjí Jazyk se stále vyvíjí V současnosti se používá: HTML 4.01 V současnosti se používá: HTML 4.01 Kontrolu nad vývojem provádí W3C ( Kontrolu nad vývojem provádí W3C ( (Vyvíjejí se nové standarty např. XHTML) (Vyvíjejí se nové standarty např. XHTML)

Co je potřeba? Počítač Počítač Jednoduchý text. editor (Notepad) Jednoduchý text. editor (Notepad) Internetový prohlížeč (IE, Opera…) Internetový prohlížeč (IE, Opera…) Umět základní operace s počítačem Umět základní operace s počítačem Kopírovat soubory a složkyKopírovat soubory a složky Vytvářet soubory a složkyVytvářet soubory a složky

Co potřeba není Připojení na internet Připojení na internet Drahé programy Drahé programy Umět programovat Umět programovat Platit za místo na internetu Platit za místo na internetu pokud nechcete mít vlastní doménupokud nechcete mít vlastní doménu

Klávesové zkratky Přepínání mezi oknyAlt + Tab Přepínání mezi oknyAlt + Tab Rychlé uloženíCtrl + S Rychlé uloženíCtrl + S VyjmoutCtrl + X VyjmoutCtrl + X KopírovatCtrl + C KopírovatCtrl + C VložitCtrl + V VložitCtrl + V AktualizovatF5 AktualizovatF5

Klávesové zkratky <pAlt +, <pAlt +, >pAlt +. >pAlt +. &pAlt + ClAlt + 38 &pAlt + ClAlt + 38 #pAlt + XlAlt + 35 #pAlt + XlAlt + + VlAlt + + VlAlt + 64

Klávesové zkratky {pAlt + B {pAlt + B }pAlt + N }pAlt + N [pAlt + F [pAlt + F ]pAlt + G ]pAlt + G $pAlt + ůlAlt + 36 $pAlt + ůlAlt + 36