Prezentace bakalářského oboru

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola teleinformatiky
Advertisements

Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
ISC Communication Czech a.s.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Informatika Počítačové sítě.
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:Fyzická vrstva RM-OSI IV. Ročník:4. Datum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
PC SÍTĚ I.
Kurz CCNA Security, první zkušenosti s výukou
IT ESSential I. 8. Networks. 2 Rozdělení sítí  LAN  skupina hosts vzájemně propojených zařízení s jednotnou správou (jednotné řízení bezpečnosti, přístupu,
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Studijní obory a jejich uplatnění.
Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8
Obor informační technologie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Návrh počítačové sítě malé firmy
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Protokol TCP/IP a OSI model
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Síťové akademie na MENDELU v Brně
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Představení VUT v Brně a FEKT
Ústav automatizace a měřicí techniky
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-08.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Základy informatiky část 6
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy přenosových systémů –seznámit se s architekturou.
VoIP Voice over IP Ing. Jiří Ledvina, CSc. Projektování distribuovaných systémů.

Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Telekomunikační a informační technika
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Lekce 6. 2 Generace mobilních systémů ● 0. generace - před rokem 1980 ● 1. generace (NMT) – začátek 80. let – buňková struktura – analogové systémy –
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Počítačové sítě.
Cisco Networking Academy
Počítačová síť.
Přednášky z Distribuovaných systémů
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Prezentace bakalářského oboru Teleinformatika www.utko.feec.vutbr.cz

Co nabízíme? Vzdělání se zaměřením na: Síťové technologie Mobilní komunikace Informační systémy Multimediální služby Studiová technika Digitální zpracování signálů Zabezpečovací a přístupové systémy

Síťové technologie S čím se určitě setkáte? Informační a komunikační technologie a systémy Hardware počítačových sítí Síťové operační systémy Architektura sítí Optické sítě

CISCO Akademie Můžete získat mezinárodní certifikát CISCO akademie CCNA Exploration (Cisco Certified Network Associate) Základy síťových technologií Směrovací protokoly a koncepty LAN přepínání a bezdrátové technologie Připojení k síti WAN CCNP (Cisco Certified Network Professional) Implementace směrování v IP sítích Implementace přepínání v IP sítích Odstraňování problémů a správa IP sítí

Mobilní komunikace Můžete se těšit na: Standardy pro bezdrátové telefony Radiové a mobilní komunikace Architektura systému GSM: BTS, BSC, MSC, GMSC Přenos dat v mobilních sítích GPRS, EDGE, UMTS, LTE Mobilní sítě

Multimediální služby Vyzkoušíte si například: Ovládání interaktivních multimediálních systémů Implementovat moderní kompresní algoritmy Programování v C/C++, C#, Java Internetovou telefonii – VoIP Videokonference

Studiová technika Dozvíte se také o: Hudebních efektech, syntéze hudebních signálů, sběrnici MIDI Ozvučovacích systémech, akustice Hudební elektronice Mikrofonních polích Režijní technice

Digitální zpracování signálů Co na Vás mimo jiné čeká? Digitální zpracování hudby, obrazu a videa Hardware a architektura mikroprocesorových obvodů Návrh číslicových filtrů Analýza a syntéza řeči

Zabezpečovací a přístupové systémy Podrobně se seznámíte například s: Biometrickými zabezpečovacími systémy Symetrickou a asymetrickou kryptografií Virtuálními privátními sítěmi (VPN) Přístupovými systémy Digitálními podpisy Firewally

Proč studovat u nás? Účastníme se netradičních akcí: Hudba z FEKTu Studentská soutěž EEICT Hokejový souboj VUT vs. MU Jsme certifikovanou CISCO akademií. Studenti se zapojují do řešení zajímavých projektů. Od roku 2013 budeme sídlit v nových prostorách. Budete zapojeni do výzkumu v Centru senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX).

Kde se uplatníte? Telekomunikační firmy Provozovatelé internetu (ISP) Mobilní operátoři Multimediální služby Audio/video technika

Pojďte studovat Teleinformatiku! Ústav telekomunikací