České Radiokomunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí
Advertisements

GPON, světlo na konci vlákna part II
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Výstavba otevřených optických sítí - pro a proti
Nejmodernější telekomunikační síť na světě
Projekt: „Regionální síť mikroregionu Horácko“
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Workshop T-Mobile atlantis 18 dubna 2014 Distributed by atlantis | © Aastra 2012.
Virtuální mobilní operátor
Bezpečnost a spolehlivost
Propojujeme internet Martin Semrád Kam kráčí telekomunikační sítě Přerov,
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
České Radiokomunikace Nové možnosti sdílení sítí
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
T-Systems PragoNet Flexibilita podnikání
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
Občanské sdružení PilsFree
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
1 Rešení Cisco a Linksys – segment SMB. 2 Linksys/Cisco Domácíuživatelé Střední a velké korporace Domácí a malé kanceláře, střední firmy Středně velké.
Zpracoval: Šafránek David
Obsah Úvod Základní vlastnosti Topologie pokrytí – orientační schéma
České Radiokomunikace
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
Telekomunikace 14TC Semestrální práce:
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Cloud Computing v digitálních médiích Ředitel pro regulaci a strategii 5. prosince 2014 Marcel Procházka Digitální výzvy 2014.
Služby CC COL Pavel Otta listopadu 2005 Bezdrátové připojení Vlastní technologie : Breeze ( 2,4 Ghz) 5,4 Ghz FWL ( 3,5 Ghz) FWA (3,5.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Ing. Aleš Dryák Pragonet, a.s.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
České Radiokomunikace
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa:Zirkon Office Center, Sokolovská 366/
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
České Radiokomunikace – stabilní partner pro digitalizaci 2008 Kamil Levinský ředitel Úseku pro transformaci společnosti.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Řešení společnosti GTS Novera pro veřejnou správu Ing.Miloš Mastník, MBA Ředitel divize produktů a strategie GTS Novera.
Jak dělat věci jinak než jiní operátoři ?
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Velkoobchod UPC Česká republika- rok po integraci
Telefonická centra tísňového volání linky 112
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
České Radiokomunikace Virtualizované služby – jistá cesta k úsporám
Krajská páteřní síť ROWANet současný stav a další rozvoj
Transkript prezentace:

České Radiokomunikace 14.9.2012 Martin Novák

O společnosti 1963 Založení společnosti Správa radiokomunikací . 1996 Založení T-Mobile Czech Republic (spolu s Deutsche Telecom) 2008 Zahájení digitalizace televizního vysílání v ČR 2009 Spuštění bezdrátové sítě WiMAX ve 27 městech ČR (IT produkt roku 2009) 2009 Vybudování národní optické přenosové sítě L2/L3 2009 Prodej maloobchodní části společnosti firmě T-Mobile Czech Republic Obchodní strategie zacílená na vysílací služby a telekomunikační služby pro korporátní a velkoobchodní segment včetně ISP 2010 Zahájení poskytování ICT služeb – Virtuální datové centrum (IaaS) 2010 Vstup silných globálních investorů do společnosti: infrastrukturní fondy Macquarie Infrastructure and Real Assets Europe 2010 Akvizice společnosti Czech Digital Group a posílení vedoucí pozice na trhu vysílacích služeb 2012 Spuštění poskytování datacentra na TVPH a dalších lokalitách

Oblast působnosti Vysílací služby Přenos televizního a rozhlasového signálu analogově a digitálně (DVB- T), první komerční digitální TV multiplex v ČR. Lídr v oblasti digitalizace Telekomunikační služby – Velkoobchodní segment Poskytovatel velkoobchodních telekomunikačních služeb pro fixní a mobilní operátory, ostatní operátory a ISP Telekomunikační služby – Korporátní segment Poskytovatel komplexních telekomunikačních řešení pro korporátní zákazníky prostřednictvím rozsáhlé telekomunikační sítě

Unikátní infrastruktura Páteřní síť Stovky unikátních vysílacích objektů 2 600+ km využívaných optických tras Vysokokapacitní CWDM a DWDM technologie Rozlehlá SDH transportní síť Největší ATM infrastruktura Nejmodernější IP/MPLS technologie Vysokokapacitní L2/L3 síť poslední generace Páteřní vysokokapacitní mikrovlnné trasy Přístupová síť Optická přístupová síť Bezdrátový přístup k páteřní síti primárně v licencovaném pásmu Největší broadbandová přístupová síť WiMAX v licencovaném pásmu 3.5 GHz 1 000+ přístupových vysílacích a telekomunikačních objektů po celé republice

Mapa infrastruktury

Nové možnosti pro ISP

Strategie po odprodeji maloobchodní části společnosti České Radiokomunikace neposkytují služby domácnostem ani menším a středním společnostem Nekonkurujeme tak ISP ISP jsou pro nás velkoobchodní zákazníci Podporujeme ISP v jejich každodenním boji ISP mohou sdílet unikátní telekomunikační infrastrukturu ČRa

Služby pro ISP Internet ČRa + VOIP Housing ISP Koncový zákazník Region působnosti ISP Pronájem radiového spoje TVP Housing ISP Koncový zákazník Koncový zákazník

Služby pro ISP Lokalita B Lokalita A Meet Me Room PoP PoP ČRa NIX1 Datové centrum TOWER Lokalita B Lokalita A NIX1 Další operátoři Rack/ 2U Primární datová konektivita do PoPu např. SITEL Backup datová linka Meet Me Room PoP např. SITEL PoP ČRa NIX1 Datová linka Např. Lambda

Služby poskytované ISP Housing Umisťování technologií do objektů, na věže a stožáry ČRa „U“ v 19“ stojanech nebo celé racky, Antény (2.4, 5 GHz paraboly) TVPM Housing Nové Tower datacentrum, možnost propojení do NIX1 a do jiných operátorů, pronájem racku nebo jen 2U, jednotná politika propojů, meet me room, 100G porty od října jako první v ČR! Regionální Housing ČB (Pražská), HK (Hoděšovice), Cukrák, Pardubice (TKB), Ostrava (Hošťálkovice), Brno (Barvičova), Zlín (Tlustá hora)

Síť vysílačů a telekomunikačních objektů - 638 Aktuální informace včetně pokrytí www.vezecra.cz

Věže ČRa  www.vezerca.cz

Služby poskytované ISP Internet Kvalitní internetová konektivita Vysoké SLA Možnost zálohovaného řešení, v případě okruhů možnost zálohování na principu BGP Možnost odběru služby na PoPech ČRa nebo včetně zajištění poslední míle Konzultace ohledně RIPE a AS – pomoc s implementaci Pronájem radia jako služby Akce pronájem 1Gbs Alcoma radio spoje za 6 500,-/měsíc s portovou konektivitou !!!

Služby poskytované ISP Data – Ethernet, Lambda, Leased Line Voice WiMAX Přístupová technologie – poslední míle, do 5 Mb symetricky, 27 měst Licencované pásmo, SLA 99.5% Alternativa k xDSL v oblastech, kde je dlouhé vedení, nedostatek metalických párů nebo rušení Možnost vlastního Internetu a telefonních služeb Vhodné jak pro rezidentní tak i menší firmy

Rozšiřování sítě Ethernet sítě (L2/L3) Postupná migrace ze synchronních sítí na Ethernet Za poslední rok vybudováno 25 nových PoPů Nejmodernější technologie – Juniper Networks Nové PoPy: Popy jsou obvykle umístěny přímo ve městech Kladno, Kroměříž, Přerov, Louny Třebíč, Mělník, Břeclav, Teplice, Znojmo, Havířov Frýdek-Místek, Hodonín, Jihlava Český Krumlov, Žďár nad Sázavou Kapacita 1 GbE také na vysílačích nad městy – velmi dobré pokrytí Možnost umístění RR spojů ISP na vysílačích – stožárech a věžích

Nové L2 PoPy

Datová centra jako základ řešení Smart Cloud Primární datové centrum Konektivita ČRa Optické připojení v kruhové topologii Ethernet a IP/MPLS sítě, DWDM, ATM, SDH n x 10Gbps Vysokokapacitní MW spoje Záložní datové centrum Připojení ostatní Přítomnost NIX Významní operátoři Datové centrum je základním stavebním kamenem – i mrak musí někde bydlet. Pokud je mrak v bezpečí i Vaše data a námi poskytované služby jsou v bezpečí 1. TVPM 2. STRA 3. BARV – již dvě záložní centra užívaná momentálně pro služby Smart Cloud Napájení DC 4 x VN přípojka 22 kV 3 x diesel-generátor n+1 UPS Záložní datové centrum

SmartCloud pro ISP Technologie ČRa pod individuální značkou zákazníka Vyhrazené virtuální datové centrum – VDC (vCPU x vRAM x Storage) Plný přístup ke konfiguračnímu rozhraní Neomezený počet zákaznických virtuálních serverů Účtování podle využitého výkonu Úspory vznikají při sdílení kapacity v rámci VDC pro vaše zákazníky Možnost vyzkoušení zdarma na 1 měsíc Bezpečnost a vysoká dostupnost dat

Výhody služeb ČRa Vynikající poměr cena / výkon Dostupnost i ve vzdálených oblastech Unikátní PoPy Nekonkurujeme ISP v segmentech domácností, malých a středních firem Finanční stabilita a plné vlastnictví věží a stožárů Dlouholeté zkušenosti s poskytováním telekomunikačních služeb

Kontakty Martin Novák Manažer Velkoobchodu - Wholesale Manager Tel.: +420 242 417 130 Mobil: +420 777 770 348 E-mail: m.novak@radiokomunikace.cz Robert Kolman Account manažer velkoobchodu pro ISP zákazníky Tel.: +420 242 417 340 Mobil: +420 603 884 911 E-mail: r.kolman@radiokomunikace.cz Marek Eliáš Account manažer velkoobchodu pro ISP zákazníky Tel.: +420 474 722 622 Mobil: +420 606 661 132 E-mail: m.elias@radiokomunikace.cz