Www.urel.feec.vutbr.cz Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně.
Prezentace bakalářského oboru
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
PŘEDNÁŠKA 0. Jiří Šebesta MRAR – Radiolokační a radionavigační systémy
B V M T část 2. Mikrovlnná technika 1.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Představení VUT v Brně a FEKT
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Motivační program.
Ústav automatizace a měřicí techniky
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Ústav pedagogických věd
stránka.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/

Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Doktorské studium na AF
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Fakulta informatiky MU Brno
Krátkodobá stáž na TU Vienna Jan Prokopec. 2 Zaměření laboratoře  Team prof.Ruppa je zaměřen na simulace v oblasti bezdrátových.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
ČVUT Fakulta elektrotechnická
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Softwarové rádio cesta k moderní komunikační technice
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Transkript prezentace:

Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST

Proč studovat B-EST … Praktická znalost satelitních komunikačních a navigačních systémů GPS, GALILEO, VSAT, …  Laboratoř družicových spojů UREL  Spolupráce s AMSAT (*) (*) Příprava družice k cestě na Mars

Proč studovat B-EST … Praktická znalost mobilních komunikací GSM, EDGE, UMTS, LTE, …  Laboratoř mobilních komunikací UREL a T-Mobile  Spolupráce s T-Mobile (*) (*) Testování nových technologií; nezávislá měření kvality mobilní sítě

Proč studovat B-EST … Praktická znalost optoelektroniky Gigabitový internet laserovým svazkem v atmosféře  Laboratoř optoelektroniky a fotoniky UREL  Spolupráce s DLR (*) (*) DLR: Německá vesmírná agentura; spolupráce na optické komunikaci volným kosmickým prostorem

Proč studovat B-EST … Praktická znalost elektronických obvodů FPGA, analogové i digitální obvody  Laboratoř obvodů UREL  Spolupráce: Škoda Auto* (*) Softwarově definované rádio

Proč studovat B-EST … Praktická znalost digitálních TV technologií DVB, 3D televize, …  Laboratoř televizní techniky UREL

Proč studovat B-EST … Úvod do biomedicínského inženýrství Využití technologií v biologii a medicíně  Elektronika a optika v medicínských přístrojích  Analýza medicínských dat, medicínská informatika

Proč studovat B-EST … Praktické projekty v biomedicínském inženýrství Práce v týmech Mezinárodního centra klinického výzkumu FNUSA-ICRC  Vývoj nových technologií pro kardiologii  3D projekce a biofeedback v rehabilitaci  Ultrazvukové zobrazování  Spolupráce s Fakultní nemocnicí u sv. Anny v Brně

Jak se u nás studuje … Důraz na praktickou výuku UREL je zakládajícím pracovištěm výzkumného centra senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX) Laboratoře SIX jsou v laboratořích UREL Do laboratoří SIX bude do 2013 investováno 250 mil. Kč SIX budován společně s cca 30 firmami

Jak se u nás studuje … Důraz na mezinárodní výuku Přednášky zahraničních profesorů Společná výuka s Technische Universität Wien Stáže v zahraničí, zahraniční letní školy Prof. Hans Hartnagel Darmstadt, Německo Prof. Yevgeni Koucheryavy Tampere, Finsko Prof. Giuseppe Macchiarella Milán, Itálie Prof. Adrianus de Hoop Delft, Nizozemí

Jak se u nás studuje … Podpora talentovaných studentů z projektů KOSY [ komunikační systémy pro perspektivní kmitočtová pásma ] WICOMT [ wireless communication teams ]

Co po studiu … Magisterské [ Ing. ] studium na VUT nebo kterékoli jiné evropské univerzitě Zaměstnání u některé z partnerských firem … a mnoho dalších.

Další informace … Naše webové stránky

Další informace … prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida předseda oborové rady B-EST Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně, Purkyňova 118, Brno Tel: