Liberecký kraj – opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
Advertisements

MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Rozcvička Urči typ funkce:
Kraje České republiky.
Autor: Mgr. Jitka Kořístková
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
AZ kvíz Lomené výrazy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné z Metodického portálu
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Liberecký kraj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VÝVOJ ZEMĚ III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Liberecký kraj-kraj sportu
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_12.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ROVINNÉ ÚTVARY A JEJICH OBVODY
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaZeměpis 8 NázevLiberecký kraj Klíčová.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSeverovýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Liberecký kraj Rozloha – km2 (nejmenší) Počet obyvatel –
LIBERECKÝ KRAJ.
Liberecký kraj L.
LIBERECKÝ KRAJ.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký kraj Ještěd = symbol kraje i města Liberec
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Liberecký kraj VY_03_ INOVACE_ 32 _č.07.
CHEMICKÝ KUFR Téma: Prvky
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
Puzzle – jehličnaté stromy
LIBERECKÝ KRAJ.
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola, Mateřská škola a Základní umělecká škola, Jablonec nad Jizerou VY_32_INOVACE_08 Severní Čechy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
LIBERECKÝ KRAJ. ZNAK A VLAJKA OBECNĚ  Krajské město: Liberec  Vznik: roku 2000  Okresy: čtyři  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hejtman:
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Autor: Andrea Kolářová
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Vlastivěda – severní Čechy
Královéhradecký kraj-opakování
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát:
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Liberecký kraj Kraj pod Ještědem.
Transkript prezentace:

Liberecký kraj – opakování Instrukce: 1) Žáci si připraví prázdný list papíru, případně sešit ze zadní strany, a do něj po řádcích napíší čísla 1 až 7 (k nim si budou doplňovat správné odpovědi či písmena). 2) Po každé stránce prezentace je potřeba zkontrolovat výsledky, popřípadě sečíst body, neboť se žáci dozví správné odpovědi ! Celkové maximum bodů je 33, je na Vás, zda nejúspěšnějším „nenadělíte“ nějakou jedničku. 3) Za každou dílčí otázku doporučuji připsat jeden bod, aby nedocházelo k nejasnostem. Bodování je jinak uvedené na každé stránce. 4) Prezentace se snaží překračovat hranice zeměpisu, naleznete v ní proto části z historie, kultury i sportu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování A – Ústecký B – Středočeský C – Královéhradecký D – Německo E – Polsko max.5 bodů Otázka č. 1: K uvedeným písmenům doplň názvy sousedních krajů a států. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 2: Severní hranici kraje vyplňují pohoří L _ _ _ _ _ _ H _ _ _ a J _ _ _ _ _ _ H _ _ _, na SV pak nejvyšší české pohoří K _ _ _ _ _ _ _ . (max. 3 body) U Ž I C K É O R Y I Z E R S K É O R Y R K O N O Š E Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 3: Na území kraje se nachází kromě KRNAPU 5 CHKO, zkus je vypsat pomocí malé pomůcky: Č _ _ _ _ R _ _ Č _ _ _ _ S _ _ _ _ _ _ _ _ _ J _ _ _ _ _ _ _ H _ _ _ L _ _ _ _ _ _ H _ _ _ K _ _ _ _ _ _ _ _ _ max. 5 bodů E S K Ý Á J E S K É T Ř E D O H O Ř Í I Z E R S K É O R Y U Ž I C K É O R Y O K O Ř Í N S K O Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 4: Doplň věty správnými pojmy: A) Největším rybníkem kraje je tzv. Velký, známější pod názvem M _ _ _ _ _ J _ _ _ _ _ B) Město s bohatou sklářskou tradicí (křišťálová kopačka) v okrese Česká Lípa: N _ _ _ B _ _ C) Zřícenina hradu v Českém ráji, spojená např. s Václavem II., který zde byl v mládí vězněn: B _ _ _ _ _ max. 3 body Á CH O V O E Z E R O O V Ý O R E Z D Ě Z Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 5: Spoj správně obrázky s pojmy 1) Ještěd 2) Trosky 3) Hrubá Skála 4) Harrachov 5) Jablonec nad Nisou 6) NPR Čertova zeď B C F E D A D Obr.č.11 max. 3body Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 6 – vyber správnou odpověď: A) Ve Stráži pod Ralskem se donedávna těžily rudy: a) železné b) uranové c) zlata d) stříbra B) Město proslulé bižuterií: a) Česká Lípa b) Semily c) Jablonec nad Nisou d) Liberec C) Euroregion na pomezí Čech, Polska a Německa: a) Nisa b) Egrensis c) Silva Nortica d) Silesia D) Přezdívka extraligového hokejového týmu Liberce: a) Oceláři b) Modrobílá šlechta c) Bílí tygři d) Mocní kačeři E) Jméno rodačky z Jablonce, olympijské vítězky v hodu oštěpem, Barbora: a) Sudová b) Špotáková c) Novotná d) Železná max. 5 bodů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 6 – vyber správnou odpověď max. 5 bodů F) Města jako Kamenický Šenov, Železný Brod, Nový Bor spojuje: a) řeka Ploučnice b) sklářství c) Podkrkonoší d) CHKO Český Ráj G)Nejvyšším vrcholem Jizerských hor na české straně je (1124m): a) Smrk b) Jizera c) Wysoka Kopa d) Černá hora H) Ve kterém městě sídlí výrobce šperků z drahých kamenů, firma Granát? (možná napoví znak města) a) Tanvald b) Chrastava c) Jilemnice d) Turnov I) V roce 2009 hostil Liberec MS v: a) hokeji b) klasickém lyžování c) plavání d) boxu J) Nejznámější sklářská firma v Jablonci: a) Crystalex b) Preciosa c) Sklárny Bohemia d) Kavalier Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Liberecký kraj – opakování Otázka č. 7: doplň správnou odpověď(slavní rodáci): A) V roce 1891 se v dnešním Liberci narodil Vlasta Burian, známý jako k _ _ _ k _ _ _ _ _ B) Libereckým rodákem je i populární herec a komik O _ _ _ _ _ K _ _ _ _ _ C) V Semilech se r. 1882 narodil známý spisovatel Kamil Zeman, známější pod pseudonymem I _ _ _ O _ _ _ _ _ _ D) V Turnově se narodil nejslavnější český horolezec J _ _ _ _ R _ _ _ _ _ _ _ max. 4 body r á l o m i k ů l d ř i ch a i s e r v a n l b r a ch t o s e f a k o n c a j Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Použité zdroje: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-29-06]. Dostupné pod licencí Creative Commons na http://www.wikipedia.org Obr. 1) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Liberecky_kraj.svg Obr. 4) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jizera-vrchol.jpg Obr. 5) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cesky_Raj.JPG Obr. 6) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:M%C3%A1chovo_jezero.JPG Obr. 7) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bezdez_0.jpg Obr. 8) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Certova-zed-1.jpg Obr. 9) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jested.jpg Obr. 10) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trosky002.jpg Obr. 13) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hruba.jpg Obr. 16) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vlast_Burian.JPG Obr. 17) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Oldrich_Kaiser.jpg Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-29-06]. Dostupné pod licencí Public domain na http://www.wikipedia.org Obr. 2) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Liberec_Region_CoA_CZ.svg Obr. 3) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lausche.jpg Obr. 11) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jablonec_nad_Nisou_CoA_CZ.gif Obr. 12) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Harrachov_mustky.jpg Obr. 14) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Costume_Jewelry.jpg Obr. 15) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Turnov_CoA_CZ.svg Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.