Týmová práce aneb test DISC z rychlíku. Biblický základ 1. Objevování svého stylu v týmu Bůh mne ______. Bůh mne ______ jak On __________. sám chtěl stvořil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„NAŠE CESTA K VLASTNÍMU HODNOCENÍ“ Základní umělecká škola J.B.Foerstera JIČÍN.
Advertisements

JAK PREZENTOVAT PREZENTACI
Jak na to, aniž bychom se zničili
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Integrita bezúhonnost
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
ROVERING co nabízí a přináší
Stimulace a motivace zaměstnanců
Proč je důležité studovat Principy
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
M ANAŽERSKÝ TÝM Z POHLEDU OSOBNOSTNÍ TYPOLOGIE M GR. R ENÁTA Z AJÍČKOVÁ Ředitelka Gymnázia mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Ředitelka Soukromého.
Myšlenkové základy skautingu
Zásady dobré komunikace
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
KONFLIKT Božena Genrtová.
Kompromis a konsenzus Vrchol umění jednat asertivně. PhDr. Pavel Motyčka, Ph. D. Etická výchova, o.p.s.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Prezentační dovednosti
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Sebeuvědomění a sebekontrola
1 Týmová práce TYMP 1 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Specifický typ osobnosti
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Teorie motivace Adéla Furiková.
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Jak vést děti ke Kristu?  Přijmout takové jaké jsou  (LÁSKA)  Hrát si s nimi  (PŘÁTELSTVÍ)  Vést ke službě  (DŮVĚRA a ZODPOVĚDNOST)
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Vůle.
Teorie vzdělávání dospělých
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
Týmová práce TYMP 1/ C3 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová 1 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Postoje a schopnosti 2.Mojžíšova 18,13-24 O Delegování úkolů.
AKVIZICE AKVIZICE. Co si odvezete Zaměříme se na překážky na cestě ke zvýšení obratu a rozšíření portfolia Budeme hledat cestu jak spolupracovat i s největšími.
Manager nebo leader? Management je pozice
Vypracoval: Petr Ponížil 2. ročník OTŽP. Knihy ze kterých jsem čerpal.
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Skupinová dynamika.
1 Týmová práce TYMP 1/ C2 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová 1 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Čím chci být ,až vyrostu.
Million Leaders Mandate
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
Ježíš.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Teorie vzdělávání dospělých
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
Temperament, charakter, motivace
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Náročné životní situace
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

Týmová práce aneb test DISC z rychlíku

Biblický základ 1. Objevování svého stylu v týmu Bůh mne ______. Bůh mne ______ jak On __________. sám chtěl stvořil stvořil Fyzické tělo Psychika Povaha

Biblický základ 2. Objevování stylu druhých Bůh stvořil druhé ________ než mne. Bůh stvořil druhé lidi odlišně než mne s určitým __________. Posuzujeme lidi podle jejich: chování (hlučný) zaměření (hudba) povaha (stydlivý) hodnoty (ukázněný) vzhled (oblékání) záměrem odlišně

Biblický základ 2. Objevování stylu druhých Bůh stvořil druhé lidi _______ než mne. Bůh stvořil druhé lidi odlišně než mne s určitým __________. “unést se navzájem” “naučit se toleranci” “poznat vzájemnost” záměrem odlišně

Biblický základ 3. Spolupracování s druhými Abych mohl sloužit Bohu co nejlépe, musím se snažit druhé ________. Měl bych vědět, že odlišné styly druhých ________. pochopit potřebuji FAKTEM ZŮSTÁVÁ, ŽE: největší příčinou problémů ve službě jsou osobní konflikty.

Co je to DISC není to test mého temperamentu není to test mého stavu duchovnosti řeší moje chování a postoje v týmu odhaluje, jak si myslím, že v týmu jednám odhaluje, jak v týmu jednám v krizi odhaluje, co ode mne v týmu očekávají druzí vznikl na základě výzkumů C. G. Junga později ho dvojice žen Mayers-Bridge přepracovala do známého testu MBTI validita skutečného DISCu = 95%

Co je to DISC LIDI VÝSLEDKY MLUVÍM NASLOUCHÁM Vliv Vedení Svědomitost Stabilita zaměření na styl komunikace D ominance I nfluence S teadiness C onscientiousness

VŮDCE musí rozpoznat styl druhých Jak využiji DISC jako vůdce VŮDCE si uvědomí silné stránky jejich stylu VŮDCE jejich styl využije v týmu

Mějme na zřeteli... Budeme mít tendenci použít tyto informace: ke škatulkování nebo kritizování druhých jako omluvu pro svoji neochotu ke změně. Musíme vědět, že: mohu zvládnout i pro mne nepřirozený styl, ale vynaložím na to mnohem více energie tým, který má všechny role zastoupeny, spotřebuje mnohem méně energie = synergie.

Příklady využití DISCu v týmu... ŘízeníVlivStabilita Svědo- mitost „Vedení porady...“ „Předložení záměru...“ „Motivujete mne...“ „Mohu zápasit s...“ „Jsem dobrý ve...“ „Jsem týmu prospěšný...“ směřovat k cíli poutavé/ interaktivní vřelé/ přátelské dobře organizované odvážné a smělé vzrušující/ zapálené osobní/ poctivé jasně definované výzvou (hozenou rukavicí) veřejným oceněním soukromou pochvalou jasnými instrukcemi podřízeností vašemu vedení sebekázní a dotažením věcí do konce pocitem zranění nebo překážkami perfekcionis- mem nebo kritičností vedení/volbě správné cesty motivaci/ přesvědčivosti udržování vztahů administraci/ pečlivosti aktivitoukreativitouvěrnostívýkonností

Využití DISCu při výchově dětí ŘízeníVlivStabilita Svědo- mitost Mohou propadnout: Nejhůře se učí: Radost nám dělají svou: Motivujte je: Co je pro ně trestem: Co naopak nezabere: Co je máme naučit: pýšepopularitě podceňová- ní se perfekcio- nismu pokořesebekázni průbojnostiodpuštění energiízábavnostíláskyplností pořádku- milovností hoďte jim rukavici oceňte je dělejte to s nimi vysvětlete každý krok konfrontovat je s jejich vůlí izolovat je vyjádřit své zklamání konfrontovat je s jejich hříchem vyjádřit své zklamání konfrontace s jejich hříchem konfrontace s jejich vůli izolovat je rozvinout empatii dělit se o pozornost stát za svou pravdou připustit, že jsou nedokonalí

Jaký bude tento tým? Ondřej DIDI DIDI Jan DIDI DIDI Daniel CSCS CSCS Zuzana DCDC DCDC Marie DCDC DCDC Anna CDCD CDCD

Jaký bude tento tým? Jana SCSC SCSC Václav IDID IDID Kristína DCDC DCDC ISIS ISIS DIDI DIDI Sam Láďa CSCS CSCS Petr