Vaše jistota na trhu IT www.i.cz Bezdrátová městská síť Pavek Číž, ICZ a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Interaktivní personální portál
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Integrovaný regionální operační program
Informace o výzvě pro školy
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Vaše jistota na trhu IT Bezdrátová městská síť Pavek Číž, ICZ a.s.

Vaše jistota na trhu IT Bezdrátová síť v reálném městě ►Bezdrátová síť se nenachází na zelené louce, ale v reálném prostředí městské infrastruktury a života města ►Z toho vyplývají při budování a provozu: ●Kompromisy ●Součinnosti

Vaše jistota na trhu IT Bezdrátová síť v reálném městě s čím je možné počítat a čemu se raději vyhnout ►a) veřejný přístup k nekomerčním elektronickým službám veřejné správy pro občany města. Bezplatný přístup ke kompletním datům veřejné správy a samosprávy prostřednictvím strukturovaného rozcestníku (cca 60 portálů úřadů, 5000 prezentací krajů a obcí, 500 dalších informačních zdrojů), přístup k užitečným vyhledávacím rejstříkům – telefonní čísla, obchodní rejstřík a ARES, kulturní pořady, jízdní řády a dopravní informace. Primární zobrazení dat vztažených ke konkrétní lokalitě kde se uživatel připojí (vyhledávací nástroj na služby v okolí, informace z příslušného ÚMČ). Možnost přímé komunikace s úřadem – online podání (včetně možnosti autorizace zabezpečeným el. podpisem). ►b) přístup k informačním systémům a internetu pro interní potřeby města, tj. pro orgány, zaměstnance úřadů a organizací městai jejích městských část (vč. policie, sociální a zdravotní péče, stavebních úřadů apod.); včetně krizového řízení a monitoringu: např. ekologický monitorovací a informační systém, Mobilní měření a monitoring: Hlukoměry, analyzátory elektro-smogu, znečištění ovzduší, Kamerový systém – mobilní IP WLAN kamery, Alternativní komunikační infrastruktura pro občany (při kolizi GSM sítě)

Vaše jistota na trhu IT Bezdrátová síť v reálném městě s čím je možné počítat, čemu se raději vyhnout ►c) perspektivu rozvoje dalších interních služeb města Brna: IP kamerové systémy, sdílení agend Magistrátu a městských částí, celoměstská podatelna, e-Spis -Spisová služba MHMP, monitoring ŽP, infokiosky aj.; včetně služeb pro integrovanou dopravu: Online sledování jízdních řádů, sledování souprav a odhad času příjezdu, možnost IP konektivity ve vybraných soupravách, aplikace pro turisty (tuzemské i cizozemské návštěvníky města): Informace o památkách a službách v okolí místa připojení (služba LBS), mapová aplikace pro usnadnění orientace po městě, kontakty na ambasády, přístup k letovým řádům Letiště Brno. ►d) vysokorychlostní přístup k internetu pro vybrané subjekty města Brna i jejích městských částí, jejichž prostřednictvím je zajišťována konektivita k páteřní síti (zejména školy a úřady) a vzdálený přístup k aplikacím Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Praha, Zdravotnické záchranné služby, provozovatele služeb pro město

Vaše jistota na trhu IT Bezdrátová síť v reálném městě s čím je možné počítat, čemu se raději vyhnout ►Případná realizace otevření bezdrátové sítě pro komerční (zpoplatněné) služby privátních subjektů, vč. plného veřejného přístupu k internetu, by měla být podmíněna zájmem operátorů o spolupráci a zejména získáním souhlasu Evropské komise na základě notifikace. ►Pro občany je nutné zdůraznit, že projekt WI-FI Brna není Internet zdarma a není primárně zaměřen na připojení domácností. Je nutno počítat se stávajícími projekty bezdrátového připojení v centru a na některých MČ ►Projekt Wi-FI Brno by rovněž neměl ohrozít stávající provozovatele bezdrátových sítí. Respektuje provoz v bezlicenčním vysílacím pásmu 2,4 GHz a bude minimalizovat rizika interferencí prostřednictvím použité vyspělé technologie řízení sítě, měření situace v pásmu a dodržování závazku neinstalovat zařízení v případě jeho plného obsazení.

Vaše jistota na trhu IT Vhodné lokality distribuční body ►Objekty města (domy) + magistrátu, MČ, městem zřizovaných organizací - školy, úřady, kulturní zařízení, služebny MP, servisní organizace apod. + možnost využití páteřní konektivity - v historickém centru posouzení památkáři ►Soukromé objekty (domy) - pronájmy, součinnost apod. ►Objekty s kamerami městského kamerového systému + Sledují zpravidla prostory s největším výskytem obyvatel - pronájmy, součinnost apod. ►Ostatní technicko – organizační podmínky lokality ●Napájení (nejlépe výměnou za poskytnutí páteřní konektivity) ●Datová konektivita (nejlépe optika) ●Přístupy (nejlépe 24 x 7)

Vaše jistota na trhu IT Ukázky realizovaných instalací Generála Janouška 1006 Praha 14 Náměstí Franze Kafky 16 Praha 1 Antény AP na stojanu Antény AP na stojanu

Vaše jistota na trhu IT Držák antén pro centrum města Pro instalaci v památkových zónách Antény AP je umístěno v racku uvnitř budovy za stěnou společně se switchem a UPS Pro instalaci v památkových zónách

Vaše jistota na trhu IT Vhodné lokality koncové body ►Sloupy veřejného osvětlení + Trvalé napájení x UPS + statický posudek - omezení např. vánoční výzdoba ►Semafory - Sdílení zodpovědnosti za provoz ►Městský mobiliář + Trvalé napájení - Nízké umístění ►Domy - platby za elektřinu - pronájmy

Vaše jistota na trhu IT Instalace koncového bodu na sloupu veřejného osvětlení UPS AP Antény

Vaše jistota na trhu IT Mapa DB v GIS - Praha 14 Řešení umístění velkého obrázku – nesnažíme se jej vtěsnat na textovou stranu, raději z ní uděláme „předělovou“ nebo „intro“ stranu kapitoly a následuje stránka s textem

Vaše jistota na trhu IT Zainteresované osoby (nutná součinnost ze strany města) ►Magistrát ►Městské části ►Subjekty zřizované Magistrátem nebo MČ ●Školy a úřady ●kulturní zařízení ●služebny MP ●servisní organizace ●apod. ►Památkáři ●Speciální držáky a jiné úpravy ►Majitel nebo správce ●městské datové sítě ●veřejného osvětlení ●semaforů ●městského mobiliáře ●Další ►Ostatní běžící nebo připravované infrastrukturní projekty města

Vaše jistota na trhu IT Zainteresované osoby (ostatní) ►Dodavatel a subdodavatelé + Know-how + Spolupráce + Instalace a implementace technologií ►Výrobce technologie + Podpora technologií ►Poskytovatelé telekomunikačních služeb + Pronájmy linek páteřní konektivity - Stížnosti ►Regulační úřady - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) - Evropská komise ►Provozovatel GIS apod

Vaše jistota na trhu IT Projekt – projektové řízení ►Požadavky na služby (infrastrukturu) ►Společný realizační tým ►Připravit si reálný plán realizace (analýza) ►Realizace dle metodiky ►Budování po etapách

Vaše jistota na trhu IT Etapy projektu ►Příprava ●Požadavky na služby, expertní odhady nákladů a času ►Analýza (2-3 měsíce) ●Upřesnění služeb (definice) ●Projekt datového centra ●Návrh konkrétních objektů pro umístění technologií (Distribuční a koncové body) ●Reálný harmonogram realizace ►Projektový záměr pro získání prostředků z fondů EU (1-2 měsíce) ●Žádost podává Magistrát města jako příjemce ►Realizace ●Postupné budování po celcích ●Testování ●Možné postupné spouštění služeb a sítě ►Provoz ►Zlepšování a rozvoj

Vaše jistota na trhu IT Možnosti financování projektu ►Příprava projektového záměru – příjemce MM Brna ●Vlastními prostředky, nebo společností jenž připraví tento projektový záměr ►Projektový záměr (1-2 měsíce) ●Možnosti programů ROP ●možná řešení: ●1. celokrajský projekt, žadatelem je kraj, obsah nutno specifikovat ●2. pouze Brno – pak je možné třeba využit: Rozvoj urbanizačních center – ta však zatím není vyhlášena Veřejné služby regionálního významu jenž zahrnuje např.

Vaše jistota na trhu IT Možnosti financování projektu ►Tato oblast podpory bude realizována prostřednictvím individuálních projektů zaměřených na následující aktivity: ►Výstavbu a technické zhodnocení zařízení pro celoživotní vzdělávání (střední školy, speciální školy, knihovny aj.) včetně technického vybavení nezbytného pro výuku a pro zvyšování úrovně vzdělávání; ►Výstavba a technické zhodnocení zdravotnických zařízení poskytujících lůžkovou a ambulantnípéči včetně zdravotnické záchranné služby ve smyslu zákona č. 20/1966 v platném znění (zřizovaných a zakládaných územně samosprávnými celky) a jejich vybavení informačními technologiemi, přístrojovým a jiným vybavením, včetně souvisejících stavebních úprav (např.přístrojová technika radiodiagnostických pracovišť, rehabilitačních zařízení a zařízenínásledné péče, informační systémy aj.); ►Výstavba a technické zhodnocení infrastruktury zařízení neziskové sociální péče registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách; ►Technické zhodnocení infrastruktury a vybavení zařízení sloužících k poskytování služeb za účelem sociální integrace skupin postižených sociální exkluzí;

Vaše jistota na trhu IT Možnosti financování projektu ►Výstavbu regionálních páteřních sítí sloužících pro zpřístupnění broadbandových služeb veřejnosti (vyjma interních služeb veřejné správy) fungujících na principu nediskriminačních otevřených sítí, na podporu rozvoje prostředí pro regionální služby privátního sektoru v oblasti ICT využívajících broadbandového přístupu, (např. bezdrátové a optické sítě, prostoryvybavené technologiemi pro propojení sítí aj.); ►Aktivity motivující vstup komerčních poskytovatelů na místní telekomunikační trh (podpora nabídky), podporu ICT vybavenosti regionálních inovačních center a regionální hostingové a peeringové služby

Vaše jistota na trhu IT Děkuji za vaši pozornost Pavel Číž Ředitel divize NET ICZ a.s.