RUMUNSKO Kristýna Šarounová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa-jeden ze světadílů
Advertisements

Evropa Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
Maďarsko Prezentace.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
Autor: Mgr. Alois Javůrek Doctrina ZŠ Liberec
Státy Jihovýchodní Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
Ukrajina.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
RISK Evropa j., jv., vých..
Východní Evropa – Ukrajina
Rumunsko, Bulharsko 21. prosince 2005.
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_19.
BULHARSKO Míša a Naty.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
REGIONY EVROPY JIHOVÝCHODNÍ EVROPA.
VÝCHODNÍ A JIHOVÝCHODNÍ EVROPA
Jihovýchodní Evropa.
SRBSKO.
BELGIE.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Státy východní Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Veronika Šturcová Druhá
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
RUSKO Jan Vaněk.
Téma hodiny: Rumunsko - opakování Předmět: Zeměpis
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PŘÍRODNÍ HRANICI MEZI RUMUNSKEM A BULHARSKEM TVOŘÍ PŘEVÁŽNĚ
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Geografické údaje Řecka
Monaco Monacké knížectví
Vývoj Karpat.
RUMUNSKO.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Německo.
BULHARSKO.
Rumunsko Rumunsko je stát ležící z větší části na Balkánském poloostrově v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou a Moldavskem na severovýchodě,
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_18_Jihovýchodní.
Jihovýchodní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_20_Rumunsko Téma:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ZEMĚPIS Téma: Moldavsko, Rumunsko, Bulharsko.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda Název: VY_52_INOVACE_0402_Rumunsko Téma: Rumunsko Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
AutorJitka Jerhotová ŠkolaZŠ a MŠ Stožec, okres Prachatice TémaSousední státy ČR Název materiáluVY_52_INOVACE_05_RAKOUSKO Sada 2 PředmětVlastivěda Ročník5.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Obecná charakteristika kontinentu
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Transkript prezentace:

RUMUNSKO Kristýna Šarounová

Rumunsko Kristýna Šarounová

Základní informace Hlavní město – Bukurešť Počet obyvatel - 22 246 862 Rozloha – 238 391 km2 Jazyk – rumunština, němčina Náboženství – křesťanství Časové pásmo - +1 hodina k ČR

Informace o zemi Rumunsko leží v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou, Maďarskem, Srbskem Bulharskem a Moldavskem. Je největší zemí v jihovýchodní Evropě. Na východě Rumunsko omývá Černé moře. Rumunsko je členem Evropské unie. Největší řeka Rumunska je Dunaj.

Mapa Dunaj

Bukurešť Hlavní a největší město Rumunska. Jediné město v Rumunsku, které má přes dva miliony obyvatel. Bukurešť je politickým, kulturním a hospodářským centrem země.

Za vidění stojí impozantní budova parlamentu, která je po Pentagonu druhým největším domem na světě. Objekt je 84 metrů vysoký. Budova je dnes především sídlem parlamentu, v dalších částech se nachází muzeum moderního umění.

Zajímavosti Dominantou Rumunska jsou Karpaty, rozkládají se ve středu země. V tomto pohoří se nachází nejvyšší hora tohoto státu Moldoveanu. Raritou Rumunska jsou bahenní sopky, které najdeme ve východních Karpatech.

Bahenní sopky u vesnice Berca jsou několik metrů vysoké útvary vzniklé výronem plynů a bahna. Celá oblast vypadá opuštěně, vyprahle, beze známek života a připomíná krajinu na Měsíci.

Rumunsko obrázky

Zdroje Informace: http://xjeirgcht10.webgarden.cz http://www.quido.cz/priroda/berca.html http://www.turistika.cz/turistickecile/detail/pieele-mare-a-piclele-mica-bahenni-sopky Obrázky: http://www.bedekr.cz/staty/Evropa/Rumunsko http://picasaweb.google.com/lh/photo/d9GqsrI51YjZKsnlYD7qw http://rumunskem.cz/bukurest http://cestovani.idnes.cz/rumunsko-prirodni-rarity-evropy-dqq-/igsvet.asp?c=A071024_162800_igsvet_tom http://www.lideazeme.cz/clanek/vybusna-rise-bahna-ropy-a-soli http://erumunsko.cz/zakladni-informace-o-rumunsku/ http://www.spvd.cz/?p=svet/ro/ro.html&m=svet/ro/menu_ro.html http://ameno.blog.cz/0805/rumunsko http://kisska858.blog.cz/rubrika/staty-zeme