 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BERLÍN – EVROPSKÁ METROPOLE Berlín – město, kde se moderní dějiny staly symbolem poválečné Evropy
Advertisements

Synagoga v Opavě.
před tím velkým šílenstvím…
Vypracovala: Natálie Šmídová
Exkurze Berlín 2011.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Markéta Horáková Kvinta B
Berlín Školní výlet.
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Studijní pobyt Mgr. Jiří Mazal Knihovna Univerzity Palackého srpen 2008 Státní berlínská knihovna (Staatsbibliothek zu Berlin)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Milánský dóm – Duomo di milano
Vědomostní soutěž 2. světová válka
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Praha.
DUBAJ.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
b. kolínková, l. swiatková, p. poremski a v. valková
Berlínská krize
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
PAMÁTKY PRAHA.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Brno-historie II. Mgr. Hana Hoberlová.
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Šumperk (Malá Vídeň).
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
– Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
NěmeckoDeutschland Severní PorýníDer Rhein VestfálskoNordrhein Westfalen Broušková Hutečka Nop Onderková Slivka.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
MELODIE.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Projekt: Šance pro každého žáka
Feminismus a ženské hnutí v bývalé NDR
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Město a příměstské oblasti
Berlínská zeď (symbol poválečné Evropy)
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Transkript prezentace:

 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO dvě  Rozkládá se na 35 hektarech  Na konci roku 2008 zde bylo 1462 druhů zvířat  Nejstarší zoologická zahrada v Německu a druhá nejstarší na světě  Zajímavost: Zoo se stavěla pouze 3 roky 2

3

 Postdamer Platz bylo až do druhé světové války velice výnamným náměstím, ale při válce bylo vybombardováno a rozděleno Berlínskou zdí  Moderní budovy se zde začaly stavět až po pádu Berlínské zdi  Najdeme zde 19 moderních budov  Jednou z nejvýznamnějších je Sony Center, které je zároveň i nejnavštěvovanějším kinem v Berlíně  Stojí zde i nákupní centrum Arkády, kde najdeme velké množstí luxusních obchodů s oblečením, bižuterií, ale najdeme v něm i kavárny a restaurace  Na konci ulice Alte Potsdamer Strasse se nachází divadlo Potsdamer Platz, které je také jedno z nenavštěvovanějších v Německu  Zajímavost: Na tomto náměstí byl první semafor v Evropě 4

5

 Založena 1810 Willhelmem von Humboldtem  Nejstarší berlínská univerzita  Měnila svá jména (Univerzita Friedricha Viléma, Univerzita pod Lipami)  Studovali zde slavní myslitelé  V roce 2003 zde studovalo studentů a okolo jich bylo ze zahraničí. 6

7

 Je dlouhá 1480 metrů  Jedna z nejstarších ulic v Berlíně  V 19. stol se ulice rozrostla na noblesní bulvár a scházela se zde elita tehdejší společnosti  Na této ulici najdeme spoustu velvyslanectví a také budovu Státní knihovny a Humboldtovu univerzitu  Zajímavost: Fridrich Vilém I. zde vysadil 1000 lip a 1000 ořešáků 8

9

 Postavena 1734 jako brána patřící k opevnění Berlína  1788 ji nechal Fridrich Vilém II přestavit do stylu raného klasicismu  Sloužila jako celní brána Berlína  Kvadriga byla postavena až 1793 a představuje okřídlenou bohyni míru Eirene  Na konci druhé světové války si ji Němci sami poničili dělostřelbou 10

11

 Sídlo Německého spolkového sněmu  Každých pět let se zde od roku 1994 koná Spolkové shromáždění  V roce 1933 byla vypálena, ale zrekonstruována byla až v letech 1961 – 1964  Další rekonstrukce proběhla 1995 – 1999, kdy byla přidělána i prosklená vyhlídková kopule 12

13