Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Advertisements

Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Brno – Praha
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
AUTORITY Autoři Konference. Autoři - webovský formulář Pravidla  Web formuláře: nejdříve ověříme, jestli autor už v rejstříku je – vybereme ho z rejstříku.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Doktorské studium na FLD
Příprava studijního programu
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
AUTORITY Autoři Konference.
Transkript prezentace:

Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných pracovníků ústavu

Nápovědy, manuály Informace pro zpracovatele - Podpora

Autor – obecné zásady zápisu Zápis – práci hlásí 1. autor z ústavu AV ČR (popř. garant) Autoři z AV ČR plné jméno Ostatní pouze iniciála křestního jména Nad 25 autorů – je možné zapsat pouze autory z AV ČR a vyplnit pole celkový počet autorů

Garant – zápis ve formuláři Formuláře - garantem do RIV bude druhá autorka

Garant - zápis v klientu Klient - garantem do RIV bude druhá autorka

Garant Popis údajů dodávaných do IS VaVaI – RIV: Garant výsledku: jeden z tvůrců výsledku určený autorským kolektivem, který odpovídá za daný datový výstup týkající se předávaných údajů o výsledku. U publikačního výsledku se jedná o autora, který komunikuje s redakcí časopisu nebo nakladatelstvím. U výsledků projektů a výzkumných záměrů se obvykle jedná o řešitele odpovědného příjemci za řešení příslušného projektu nebo výzkumného záměru.

Garant – domácí tvůrce Popis údajů dodávaných do IS VaVaI – RIV v roce 2010 Tvůrci Pro každý výsledek musí platit, že: alespoň jeden z tvůrců výsledku je domácím tvůrcem předkladatele; ve výčtu tvůrců výsledku jsou uvedeni všichni domácí tvůrci předkladatele; právě jeden z tvůrců výsledku bude označen jako garant tohoto výsledku, přičemž garant nemusí být domácím tvůrcem předkladatele; garant je odpovědný za předání shodných údajů o výsledcích všemi předkladateli ostatní tvůrci výsledku mohou, avšak nemusí být uvedeni Je-li tvůrce v pracovněprávním vztahu k více předkladatelům, považuje se za domácího tvůrce u toho předkladatele, u něhož je zaměstnán v rámci pracovního poměru (tedy ne formou dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr). (domácí tvůrce je tvůrce, který výsledku dosáhl v rámci pracovněprávního vztahu k předkladateli, tj. k subjektu, který předkládá výsledek, příp. k organizační jednotce subjektu, která předkládá výsledek); domácím tvůrcem je i student v doktorském nebo magisterském studijním programu akreditovaném u příslušného předkladatele

Garant Shrnutí v ASEP obvykle 1. autor z AV ČR na publikaci může být i autor na dalších místech, z jiného ústavu, než který hlásí publikaci i mimoakademický – např. z VŠ

Hodnocení – rozpory Dvojí domácí autorství a společná pracoviště Rozpor v nahlášení autorství práce -Výsledek je možné hlásit pouze za jednu instituci – autor si musí vybrat -Pokud je v záznamu spolupráce dvou institucí (AV ČR a VŠ) – musí nahlásit práci stejně (typ dokumentu, zdrojový dokument, apod….

Garant :_____/09: !RIV10-AV :_____/09: !RIV10-AV Tento výskyt výsledku není vyřazen Rozpory v Hodnocení výsledků výzkumných organizací 2010 Tvůrci výsledku Počet tvůrců celkem2 Počet domácích tvůrců2 TvůrceBližňák Vojtěch (státní příslušnost: CZ - Česká republika; A - domácí tvůrce; G - garant výsledku) RozporII.3.4(d) - Stejný tvůrce jako domácí u více předkladatelů bez společného projektu Stav rozporuRozpor odstraněn ve 2. etapě na základě reakcí poskytovatelů Přijatá reakce(AV0/AVO_TAB2_AV_CR_ustavy_H_2010.xls:AV_namitk y:563:32:1 | AV0/AVO_TAB2_AV_CR_ustavy_H_2010.xls:AV_namitky: 563:31:1) AV ČR potvrzuje, že tvůrce Bližňák, Vojtěch je domácím tvůrcem u předkladatele Ústav fyziky atmosféry AV ČR, v. v. i.. [9D0975DC2603BE] TvůrceSokol Zbyněk (státní příslušnost: CZ - Česká republika; A - domácí tvůrce) RozporII.3.4(d) - Stejný tvůrce jako domácí u více předkladatelů bez společného projektu Stav rozporuRozpor odstraněn ve 2. etapě na základě reakcí poskytovatelů

Oddělení – nápověda

Oddělení – slovník v IPACu

Oddělení - překlady BU-JOddělení mykorrhizních symbiózDepartment of Mycorrhizal Symbioses BU-JOddělení experimentální fykologie a ekotoxikologieDepartment of Experimental Phycology and Ecotoxicology BU-JOddělení funkční ekologieDepartment of Functional Ecology BU-JGeobotanické odděleníDepartment of Geobotany BU-JOddělení genetické ekologieDepartment of Genetic Ecology BU-JOddělení ekologie invazí a laboratoř GIS a DPZ Department of Invasion Ecology and GIS and Remote Sensing Laboratory

Oddělení - překlady

Oddělení – zápis a vyhledávání C06$h Vyhledání v klientovi se zkratkou ústavu

Zjištění vyplnění oddělení u záznamů ústavu V klientovi výstup V2. Ve výstupu je sloupec J, kde jsou uvedena vyplněná oddělení. Postup Výstup V2 nastavíme podle následujícího obrázku: Výsledkem je soubor, který otevřeme v EXCELu:

Aktivní autor Aktivní autor: Použití: Autoři, kteří budou mít v v poli 969$f hodnotu ACTV, budou na stránkách Analytika ASEP vybráni mezi publikující pracovníky ústavu.

Všichni autoři

Pouze pracovníci ústavu

Dotazy: Děkuji za pozornost.