Brusel ???. Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Spolupráce s Evropskou komisí při řešení případů veřejné podpory Ondřej Dostal Stálé zastoupení ČR při EU.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Jak se překládá v Evropské komisi
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Eurocentrum - praktické zkušenosti a potenciál spolupráce
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak na pracovní pohovor?
Členství ČR v EU II. Evropská byrokracie
Generální ředitelství pro překlady EVROPSKÁ KOMISE Překládání pro EU Jeronýmovy dny JTP Praha, 8. listopadu 2008.
Členství ČR v EU II. Zaměstnání v institucích EU
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Největší (demokratický) parlament na světě  Přímo volený od roku 1979 – demokratická legitimita  Možnost projednávat cokoli – „svobodná instituce“,
EURES – vaše práce v Evropě
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
(Katedra psychologie FF UK Praha)
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Jak se stát překladatelem pro EU
Každé povolání si žádá své
Personální mamagement
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Práce a stáže v Evropském parlamentu
Praxe v Německu – Rotenburg –
Dipl. Ing. René Piták – Ministerstvo zemědělství ČR
Nábor a výběr zaměstnanců
Jak se pracuje překladateli
Polytechnické vzdělávání v praxi
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Pedagog.
Transkript prezentace:

Brusel ???

Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire  konkurz EPSO nebo interní konkurz  na dobu určitou, omezená možnost prodloužení  Smluvní pracovník contractual agent, agent contractuel Konkurz CAST, interní konkurz, na dobu určitou

Kategorie  AD administrátor  vedoucí, poradní, jazykovědné a vědecké funkce  VŠ, AD 5 až AD 16, od AD 7 nutná praxe  AST – asistent  výkonné, technické a administrativní funkce  VŠ nebo SŠ, AST 1 – AST 11

eu-institutions/index_cs.htm EU nabízí širokou škálu pracovních míst v multikulturním a multilingvním prostředí. Za nábor, který probíhá obvykle formou otevřených výběrových řízení, odpovídá Evropský úřad pro výběr personálu (EPSO). Evropské orgány a instituce také zaměstnávají stážisty.

EU zjednodušila výběrová řízení EU reorganizovala proces výběru úředníků a nyní se místo obecných znalostí zaměřuje na skutečné dovednosti. O práci v evropských institucích se každoročně ucházejí desítky tisíc lidí. Patří k nim tlumočníci, překladatelé, právníci, asistenti i administrativní pracovníci. Dříve celý proces začínal řadou vstupních testů a mohl trvat až dva roky. To uchazeče často odradilo. Celé řízení nyní potrvá maximálně 5–9 měsíců, protože konkurzy na běžná pracovní místa, jako jsou administrativní pracovníci, asistenti a lingvisté, budou probíhat každý rok (tedy častěji než dříve). Uchazeči se už nebudou muset učit velký objem všeobecných údajů a čísel týkajících se historie EU. Nový proces má dvě fáze. Nejdříve budou v domovské zemi uchazečů otestovány jejich kognitivní schopnosti a odborné znalosti. Ti, kdo uspějí, budou pozváni do Bruselu, kde budou ohodnoceny jejich znalosti EU. V této druhé fázi budou muset uchazeči rovněž splnit úkoly týkající se profese, o níž se ucházejí – např. řešení problémů, cvičení z týmové práce a komunikace.

Životopis

ments/Europass+CV.csp

Možnosti stáží Dvouměsíční neplacené stáže Pětiměsíční placené stáže (cca 1000 eur na měsíc) Informace o stážích najdete na stránkách jednotlivých orgánů a institucí EU nebo na stránkách stálého zastoupení ČR při Evropské unii

tm

Berlaymont

Grand Place

Atomium

Brusel!

Dotazy